Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Τυχαίο όχι δεν νομίζω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Τυχαίο όχι δεν νομίζω

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Πεμ 17 Ιαν 2013, 23:07

Διαβάζοντας τα δυο δικόγραφα των ομάδων των επιλαχόντων τα οποία είναι παρόμοια και συμπτωματικά έχουν κατατεθεί και από τον ίδιο δικηγόρο σταμάτησα έκπληκτος στην παράγραφο στην οποία αναφέρετε το εξής:

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 24 του ΠΔ 50/2001 απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης συνιστά απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 το απολυτήριο δημοτικού.»

Άραγε τι να υπονοεί ο ποιητής!!

Μα φυσικά «τα νόμιμα»
clown clown clown clown clown

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τυχαίο όχι δεν νομίζω

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Τετ 23 Ιαν 2013, 00:49

Π.Δ 50/2001

Άρθρο 25

Προσόντα διορισμού σε κλάδους ΥΕ.
Προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου), ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970, ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000.

Μα φυσικά "τα νόμιμα"
clown clown clown clown

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τυχαίο όχι δεν νομίζω

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Τετ 23 Ιαν 2013, 20:01

Άρθρο 15 του ν.3938/2011 παράγραφος 3:

3.Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης με την ίδια ως άνω σχέση μπορούν επίσης να προσλαμβάνονται εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του π.δ 50/2001(ΦΕΚ 38 Α΄)


Άρθρο 5 του ν. 2525/1997 παράγραφοι 1,3,5:

Σ.Δ.Ε
1.Με κοινή Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας Θρησκευμάτων και Οικονομικών, μπορεί να ιδρύονται σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, για εγγραφή και φοίτηση σε αυτά των νέων που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση.
3.Στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα ταχύρυθμης δημοτικής και γυμνασιακής εκπαίδευσης, η έκταση και το περιεχόμενο των οποίων καθορίζονται με Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του ΙΔΕΚΕ και γνώμη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
5.Στους αποφοίτους των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας χορηγείται απολυτήριος τίτλος, ισότιμος προς το απολυτήριο του Δημοτικού ή του Γυμνασίου, κατά περίπτωση.

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γενούν οι κότες.
cyclops cyclops cyclops cyclops

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τυχαίο όχι δεν νομίζω

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Πεμ 03 Ιουλ 2014, 21:21

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.
Δεν υπάρχουν εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς ή διαγωνίσματα.
Η αξιολόγηση είναι περιγραφική (δηλ. καλά, πολύ καλά, άριστα κ.λπ.).
Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους δεν έχουν ούτε απολυτήριο δημοτικού, οπότε πρέπει να περάσουν από κάποιες τυπικές εξετάσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να καθοριστεί σε τι επίπεδο είναι και αν μπορούν να πάρουν το συγκεκριμένο απολυτήριο ή χρειάζονται κάποια ειδικά μαθήματα ακόμα για να το πάρουν και να συνεχίσουν στο ΣΔΕ.
Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν υπάρχουν μαθήματα με την στενή έννοια του κλασικού σχολείου, αλλά γραμματισμοί, με την έννοια ότι «ο σημερινός εγγράμματος πολίτης οφείλει να είναι εγγράμματος σε αντικείμενα/επιστημονικούς χώρους πέραν της γραφής, ανάγνωσης και των απλών αριθμητικών υπολογισμών».
Δηλαδή τα περισσότερα μαθήματα είναι βιωματικά.
Πραγματοποιούνται δε με επισκέψεις σε μουσεία, με αφήγηση ιστοριών και προσωπικών εμπειριών, με παρακολούθηση ταινιών.
Βιβλία στα σχολεία αυτά έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν γιατί η εκπαίδευση είναι σε μεγάλο βαθμό εξατομικευμένη και για να διευκολύνεται καλύτερα αυτό, το μάθημα παραδίδεται σε ομάδες των 16-17 ατόμων το πολύ.
Τα Σ.Δ.Ε. υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης. Οι στόχοι των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) . Τα Σ.Δ.Ε. στην Ελλάδα θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 2525/97 στο πλαίσιο που έχουν προδιαγράψει οι διακηρυγμένες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρόγραμμα αυτό με τα ΣΔΕ ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2000 με τη λειτουργία του πρώτου ΣΔΕ στο Περιστέρι.

Υ.Γ. Επειδή τώρα τελευταία στα πηγαδάκια του Αρχηγείου  ειδικά και μετά την απόλυση των δύο δοκίμων πυροσβεστών  με αλλαγμένο Ι ικανότητος ακούγονται πολλά και διάφορα για τους εν ενεργεία ΠΠΥ όπως ότι δεν μπορούν αυτοί που έχουν αλλαγμένα Ι στο τέλος της πενταετίας να γίνουν μόνιμοι αλλά ακόμη και ότι δεν έπρεπε να είναι ούτε ΠΠΥ, έχουν αναρωτηθεί άραγε οι αναγνώστες του νόμου 3839/2011 εάν υπάρχει και άλλη παρόμοια περίπτωση κατηγορίας συναδέλφων ΠΠΥ που και για αυτούς ο νόμος είναι «ξεκάθαρος» όπως ισχυρίζονται ότι γράφει για τα αλλαγμένα Ι του στρατού!
Χαρακτηριστικά μόνο θα γράψω το τι αναφέρετε μέσα στα Δικόγραφα των επιλαχόντων αφου τόσο πολύ νοιάζονται για την τήρηση της νομιμότητας και το κύρος του Π.Σ.

«ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 24 του ΠΔ 50/2001 απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης συνιστά απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 το απολυτήριο δημοτικού.»

Όπως ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ και σε αυτούς που λένε ότι περιμένουν την απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο για να διώξουν τους ΠΠΥ με τα αλλαγμένα Ι ικανότητος, ότι για τα Δεύτερης Ευκαιρίας Γυμνάσια δεν υπάρχει ούτε απόφαση Διοικητικού Εφετείου όπως η 49/2011 ούτε απόφαση του ΣΤΕ όπως η 269/2014.
Επίσης ακούστηκε ότι η έρευνα για τα απολυτήρια του στρατού θα προχωρήσει σε βάθος και θα  επεκταθεί σε όλο το ένστολο προσωπικό του Π.Σ εν καιρώ και όχι μόνο στους 225 + 500 δόκιμους πυροσβέστες Γ.Κ και στους 4000 ΠΠΥ.

Άντε να μαζευτούμε να οργανωθούμε να παίξουμε μακριά γαϊδούρα!
 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης