Ιούλιος 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Τρι 19 Νοε 2013, 09:46

 

Ας εξετάσουμε ένα ένα, τα αιτήματα και τις προτάσεις του Σωματείου:

* Επί του 1ου αιτήματος: Καθηκοντολόγιο των ΠΠΥ, ΟΜΟΙΟ με αυτό των πυροσβεστών.
Με το ζήτημα του καθηκοντολόγιου των Π.Π.Υ είχα ασχοληθεί αναλυτικά εδώ και είχα αποδείξει πως τα καθήκοντα είναι τα ίδια με μόνη εξαίρεση αυτό του επικεφαλής πυροσβεστικού οχήματος εξόδου πυρκαγιάς/ διάσωσης.
Ποιο πρόβλημα θα λυθεί αν ανατεθούν τα καθήκοντα του επικεφαλής πυροσβεστικού οχήματος εξόδου πυρκαγιάς/ διάσωσης στους Π.Π.Υ;
Αυτό είναι το πρόβλημα της μη ομογενοποίησης του προσωπικού;

* Επί του 2ου αιτήματος: Για το Χρόνο εργασίας κ τις άδειες ΟΜΟΙΑ εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους πυροσβέστες.
Ισχύει: παρ.9, αρθρ.15 ν. 3938/2011
"Για το χρόνο εργασίας και τις άδειες των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που ισχύουν για τους Πυροσβέστες".

*
Επί του 3ου αιτήματος: Ένταξη των ΠΠΥ, ΠΛΗΡΩΣ στον ΚΕΥΠΣ.
Σε ποια συγκεκριμένα άρθρα του ΚΕΥΠΣ δεν είναι ενταγμένοι οι Π.Π.Υ;
Σε ποια συγκεκριμένα άρθρα του ΚΕΥΠΣ ζητάτε να ενταχθούν οι Π.Π.Υ;

* Επί του 4ου αιτήματος: Ένταξη των ΠΠΥ στον Κανονισμό Μεταθέσεων του μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού.
Ισχύει: παρ. 10, αρθρ.15 ν. 3938/2011
"...οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης μετατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων που ισχύει για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό".
Με την προσθήκη διάταξης στο σ/ν (αρθρ. 98 παρ. 1), διαπιστώσαμε για ποιο ακριβώς λόγο οι Π.Π.Υ δεν αποσπούνταν: ο νόμος δεν όριζε πως οι Π.Π.Υ "μετατίθενται και αποσπώνται" παρά μόνο πως "οι Π.Π.Υ μετατίθενται". Αυτά ως προς τις αποσπάσεις.
Ως προς τις μεταθέσεις, ζητάτε "οι Π.Π.Υ να μετατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Μεταθέσεων που ισχύει για το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό".
Με ποιες διατάξεις, συνάδελφοι;
Του παρόντα κανονισμού;
Και όταν αυτός θα αλλάξει (έρχεται και το νέο π.δ), τι;
Το έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με αυτό;
Να ισχύσει σε εργαζόμενους των 650 και 750 ευρώ;
Γιατί συνάδελφοι, δεν απαιτείτε την άμεση υλοποίηση της παρ. 10 του άρθρ. 15:
"Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μπορεί και κατά τροποποίηση των ως άνω διατάξεων να ρυθμίζονται θέματα μεταθέσεων για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης";
Γιατί δεν ζητάτε αυτό, που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται στον υπάρχοντα νόμο και θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τους Π.Π.Υ;
Γιατί ζητάτε να εμπλακούν οι Π.Π.Υ (που είναι υπάλληλοι κατώτερων αποδοχών) σε ένα κανονισμό που αφορά άλλη, ανώτερη μισθολογικά κατηγορία εργαζομένων;

* Επί του 5ου αιτήματος: Στη σύνθεση του Συμβουλίου Μεταθέσεων και του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού, να συμμετέχει κι από ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας.
Πολύ σωστό το αίτημα αυτό,  καθώς στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας/ αναλογικότητας, οι 4.000 Π.Π.Υ (το 1/3 της οργανικών θέσεων του Π.Σ) θα πρέπει να έχουν λόγο στο συμβούλιο μεταθέσεων.

* Επί της 1ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του Ν. 3938 ώστε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στου συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.
Ακόμη και να μη γίνει τροποποίηση, η απόκτηση απολυτήριου Λυκείου κατόπιν της πρόσληψης, είναι μαχητή.
"Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν..."
Διαπιστώνουμε πως ο ν. 3938/2011 δεν αναφέρεται στο χρόνο κατοχής του απολυτήριου αλλά μόνο ως προς την ηλικία.
Αν αναφερόταν και ως προς την κατοχή κατά την πρόσληψη, θα έπρεπε να αναφέρει: "Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής ήταν κάτοχοι απολυτήριου Λυκείου τους και δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ...", δηλαδή ο παρατατικός χρόνος "είχαν" να γινόταν για αναφορά και στις γραμματικές γνώσεις και στην ηλικία (είχαν απολυτήριο Λυκείου - δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος).

* Επί της 2ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του ίδιου νόμου (Ν.3938), για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων των οποίων η πρόσληψη έγινε, αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, αλλά η προϋπηρεσία τους, σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα χρόνια υπηρεσίας στο Π.Σ, τους δίνουν το δικαίωμα, θεμελίωσης σύνταξης.
Με ποιο όριο ηλικίας; Αυτό που ισχύει για το πυροσβεστικό προσωπικό ή γενικά για τους δημόσιους υπαλλήλους;
Ποια είναι τα "εναπομείναντα χρόνια υπηρεσίας τους στο Π.Σ";
Και αν υποθέσουμε πως κάποιος Π.Π.Υ έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (15ετία/ 4.500 ένσημα) σε ποια ηλικία θα απολυθεί;
Αυτή που απολύονται (αποστρατεύονται) οι μόνιμοι πυρ/κοι υπάλληλοι;
Αν ναι, μέχρι να συμπληρώσει το όριο ηλικίας ( το 67ο) για να εισπράξει τη σύνταξη, τι θα τρώει συνάδελφοι;

* Επί της 3ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του νόμου (Ν.3938) ώστε δεσμευτικά να καλύπτονται κενά του Π.Σ. Από την λίστα επιλαχόντων.
Πολύ σωστά!
Παράλληλα, διαπιστώνω πως αναγνωρίζουμε πως ο ν. 3938/2011 δεν είναι δεσμευτικός ως προς την απορρόφηση επιλαχόντων και πως ήταν λάθος να ζητάμε από τον 11ο/2012 μέχρι τώρα να ενεργοποιηθεί η διάταξη για το 50% από τη λίστα επιτυχόντων.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

* Επί της 4ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του νόμου(Ν3938) ώστε να αναγνωριστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας των Π.Π.Υ και όχι μόνο έως (7) όπως ορίζεται.
Λάθος!!!
Η μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας 7 ετών δεν ορίζεται από το ν. 3938/2011, αλλά από το άρθρο 6 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α 226/2011) και ισχύει για όλους τους υπαλλήλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Και τρεις παρατηρήσεις

Αναφέρει το Σωματείο:

1. "Θεωρούμε ότι καμία αναδιοργάνωση δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν δεν καταφέρουμε προηγουμένως να ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το τριχοτομημένο προσωπικό του Π.Σ. δηλ. τους ΠΠΥ με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό..."
Για να υπάρχει τριχοτόμηση απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχουν 3 κατηγορίες εργαζομένων.
Εσείς αναφέρετε σαν λύση στην τριχοτόμηση, την ομογενοποίηση 2 κατηγοριών εργαζομένων, τους Π.Π.Υ και τους μόνιμους.
(Θυμίζει την ρήση του ποδοσφαιριστή Βαμαβακούλα: Να κάνουμε μία τριμελή επιτροπή με πέντε - έξι άτομα)
Για τους εποχικούς, την 3η κατηγορία προσωπικού, ποια είναι η θέση σας;
Γιατί δεν αναφέρετε το παραμικρό;


2. "...η υλοποίηση των προτάσεων αυτών ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ πλήρως το προσωπικό του Π.Σ, δεν επιβαρύνει στο παραμικρό, τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιθέτως εξοικονομούνται χρήματα αφού θα μηδενιστεί η δαπάνη που προορίζεται κάθε χρόνο για τις υπερωρίες των Π.Π.Υ."
Συνάδελφοι, δεν μπορώ να καταλάβω πως "θα μηδενιστεί η δαπάνη για υπερωρίες των Π.Π.Υ" με τις παραπάνω προτάσεις σας;
Από ποια ακριβώς πρόταση σας, προκύπτει κάτι τέτοιο;

3. Για τα όσα αναφέρονται στο σ/ν, ποια είναι συνάδελφοι του Σωματείου, η θέση σας;
Για το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας, για παράδειγμα;
Για τη διάθεση σε καθήκοντα προληπτικής πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας;
Για την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του Π.Σ;
Για την ίδρυση δημοτικών πυροσβεστικών σταθμών;

Υ.Γ 1
Την επιστολή την υπογράφουν ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου.
Γιατί άραγε δεν την υπογράφει ο γενικός γραμματέας;

Υ.Γ 2
Για την άλλη επιστολή, τι να πει κανείς...
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2160
Reputation : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 56

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση  marioskri Την / Το Τρι 19 Νοε 2013, 16:20

Δημήτρη μου απλά γιατί ο γενίκος γραμματέας,δηλαδή εγώ, αν και πρόσφτα ξαναεκλεγμένος παραιτήθηκα και διαγράφηκα από το σωματείο μου.Ελπίζω να σε κάλυψα.Τους λόγους φίλε Δημήτρη δεν θέλω να τους αναφέρω τώρα.

marioskri

Αριθμός μηνυμάτων : 70
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Τετ 20 Νοε 2013, 11:04

Ο ikaria έγραψε:
''Ακόμη και να μη γίνει τροποποίηση, η απόκτηση απολυτήριου Λυκείου κατόπιν της πρόσληψης, είναι μαχητή.
"Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν..."
Διαπιστώνουμε πως ο ν. 3938/2011 δεν αναφέρεται στο χρόνο κατοχής του απολυτήριου αλλά μόνο ως προς την ηλικία.
Αν αναφερόταν και ως προς την κατοχή κατά την πρόσληψη, θα έπρεπε να αναφέρει: "Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής ήταν κάτοχοι απολυτήριου Λυκείου τους και δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ...", δηλαδή ο παρατατικός χρόνος "είχαν" να γινόταν για αναφορά και στις γραμματικές γνώσεις και στην ηλικία (είχαν απολυτήριο Λυκείου - δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος).''
Τελικά, ενώ και εγώ είχα αυτή την άποψη, δέν ξέρω κατά ποσό μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση.
Νομίζω, πως ερώτημα που κατατέθηκε απο σωματείο πάνω σε αυτό το θέμα (την απόκτηση απολυτηρίου μετά την προκύρηξη) ακόμα και στην βουλή με μορφή αναφοράς απαντήθηκε αρνητικά.
Λογικά βασιστήκανε στο ίδιο τον 3938/2011 παρ.6 όπου αναφέρει :
''Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη. Όσοι προσλαμβάνονται κατά το χρονικό διάστημα της τριετίας αυτής απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους τα προσόντα που προβλέπονται από την προκήρυξη, εκτός της ηλικίας την οποία απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης''.
Εξάλλου και στον 3528/07 (δημοσιουπαλληλικός κώδικας) αναφέρει :
''Άρθρο 10
Χρόνος συνδρομής προϋποθέσεων δıορıσμού.
1. Oı υποψήφıοı υπάλληλοı πρέπεı να έχουν τα προσόντα του δıορıσμού τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αıτήσεων όσο καı κατά το χρόνο του δıορıσμού. Το ανώτατο όρıο της ηλıκίας δıορıσμού, όπου υπάρχεı, πρέπεı να συντρέχεı κατά το πρώτο, σύμφωνα με τα ανωτέρω, χρονıκό σημείο.
2. Oı δıατάξεıς του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ıσχύουν καı γıα τα κωλύματα δıορıσμού''
Μακάρι να τους δοθεί η δυνατότητα, αλλά θέλει "κυνήγι"

Σε ότι αφορά την ηλικία στην παρ.8, νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
8. ''Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους,(που βάση των ανωτέρω το 40ο έτος πρέπει να υπάρχει κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων ) μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.''


Ο ikaria έγραψε:
''* Επί της 2ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του ίδιου νόμου (Ν.3938), για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων των οποίων η πρόσληψη έγινε, αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους, αλλά η προϋπηρεσία τους, σε συνδυασμό με τα εναπομείναντα χρόνια υπηρεσίας στο Π.Σ, τους δίνουν το δικαίωμα, θεμελίωσης σύνταξης.
Με ποιο όριο ηλικίας; Αυτό που ισχύει για το πυροσβεστικό προσωπικό ή γενικά για τους δημόσιους υπαλλήλους;
Ποια είναι τα "εναπομείναντα χρόνια υπηρεσίας τους στο Π.Σ";
Και αν υποθέσουμε πως κάποιος Π.Π.Υ έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (15ετία/ 4.500 ένσημα) σε ποια ηλικία θα απολυθεί;
Αυτή που απολύονται (αποστρατεύονται) οι μόνιμοι πυρ/κοι υπάλληλοι;
Αν ναι, μέχρι να συμπληρώσει το όριο ηλικίας ( το 67ο) για να εισπράξει τη σύνταξη, τι θα τρώει συνάδελφοι;''
Με βάση αυτά που γράφει στο link εδώ στο 65ο θα αρχίσει να καταβάλλετε η σύνταξη, αν το συνταξιοδοτικό πάει με των ενστόλων.
Όσο για το τι θα τρώνε, ε όπως είπε και η Μαρία Αντουανέτα «αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι»
(Πλάκα κάνω έτσι)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ στις Τετ 20 Νοε 2013, 20:55, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : αποσπάσματα κειμένου σε παράθεση)
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Τετ 20 Νοε 2013, 15:35

Συνάδελφε  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ, ως προς το ζήτημα της 1ης πρότασης "Αντικατάσταση των διατάξεων του Ν. 3938 ώστε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στου συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών" είχα πάρει θέση αλλά και είχα επιχειρηματολογήσει   ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ Π.Π.Υ. εδώ

Διαβάζοντας τα όσα έχω γράψει, ο κάθε ενδιαφερόμενος αποκτά (πιστεύω) ένα πολύτιμο "εργαλείο" για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης τίτλου μετά την πρόσληψη.
Όπως επίσης, εξηγώ το σκεπτικό που αναφέρει η διάταξη περί κατάταξης των υπαλλήλων σύμφωνα με τα προσόντα διορισμού.

Υ.Γ
Άλογα θα  σας κάνω!!! (ξέρουν αυτοί)
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2160
Reputation : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 56

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης