Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ 09 Μαρ 2014, 15:34

Επειδή στην  ενότητα με θέμα  «Επετηρίδα ΠΠΥ» το νέο μέλος του φόρουμ με αποκάλεσε φίλο των πολιτών ΠΠΥ σαν να λεμέ φιλοκυβερνητικό κατά την γνώμη του και επειδή κάποιοι μας πέρασαν εμάς τους μη έχοντες κριτήρια κατά την γνώμη τους για τα προσεχώς τσιράκια τους την γνώστη νοοτροπία των μεταταχθέντων δασικών, ας δούμε λίγο σε βάθος τα πράγματα πως έχουν μετά την αναδιάρθρωση του Π.Σ το συγκεκριμένο θέμα με τις μονιμοποιήσεις Π.Π.Υ.

Το μέλος sfigga έγραψε:
«… έχω την εντύπωση fireman ότι γέρνεις προς τους ππυ εκ των πολιτών, δηλαδή φιλοπολίτης όπως λέμε φιλοκυβερνητικός..για να γνωρίζουν άπαντες ότι οι εκ εποχικών ππυ προηγούνται σε σειρά αρχαιότητας από τους πολίτες διότι αποφοίτησαν πρώτοι.»

Καταρχάς μέλος  sfigga βλέπω ότι μπήκες με φόρα στο φόρουμ και με όρεξη για αντιπαραθέσεις, σε ενημερώνω όμως ότι εγώ είμαι μεγαλύτερη σφίγγα από εσένα και με μεγάλο κεντρί!
Είμαι από αυτούς που έχουν θρηνήσει αυτοπροσώπως ως εν ενεργεία δασοπυροσβέστες τους συναδέλφους τους και κάποιους από αυτούς και φίλους τους δασοκομάντος το 1994  που σκοτώθηκαν με την πτώση του ελικοπτέρου και που η θυσία τους ήταν ο θεμέλιος λίθος για να γίνουν όλοι οι μετέπειτα αγώνες των δασοπυροσβεστών με το σημερινό αποτέλεσμα να είμαστε ΠΠΥ, για  να το παίζουν κάποιοι σήμερα μάγκες και εργατοπατέρες με τις  πλάτες άλλων.
Δεν έχω καμία υποχρέωση να είμαι φιλοεποχικός ή φιλοπολίτης  από την στιγμή που δύο χρονιά τώρα όλοι εμείς είμαστε με τα ίδια καθήκοντα ΠΠΥ.
Υποχρεούμαι όμως να πω τα πράγματα όπως έχουν και χωρίς φιλοφρονήσεις σε κανέναν.
Όταν λοιπόν μιλούν κάποιοι για επετηρίδα και για την τήρηση του νόμου με περίσσιο θράσος «μιλώ για τους συνδικαλιστές της ΕΠΠΥΕ» , επειδή οι συγκεκριμένοι σήμερα είναι πάνω από 40 και θέλουν να πιάσουν τα πόστα πρώτοι, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα βρεθούν εκ των πραγμάτων απέναντι από 600 ΠΠΥ εκ πολιτών. « τουλάχιστον η ΕΑΠΣ θα στηρίξει τους 600 εκ πολιτών ΠΠΥ ».
Οι συγκεκριμένοι ΠΠΥ έκτος από το απολυτήριο του Λυκείου που έχουν και όχι μόνο, ήταν μέχρι 29 ετών στην πρόσληψη και όχι στην κατάθεση της αίτησης , είχαν και το δεύτερο τυπικό κριτήριο το ύψος πέρασαν όλα τα αθλήματα  «όχι όπως στους ΠΠΥ από εποχικούς που πέρασαν δύο ελαστικά αθλήματα μόνο οι μάχιμοι ενώ οι οδηγοί και οι πυροφύλακες δεν πέρασαν τίποτα», πέρασαν ψυχοτεχνικά τεστ και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις για να προσληφτούν σαν ΠΠΥ ενώ οι  εποχικοί δεν εξετάστηκαν από  κανέναν γιατρό πριν την πρόσληψη τους ως ΠΠΥ.
Βέβαια η ΕΠΠΥΕ την πρόταση της για αύξηση της ηλικίας  για αυτούς που μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα  φρόντισαν να την εναρμονίσουν με την πρόταση της ΠΟΠΥΣΥΠ-Φαραντάκης-Υ.Ε, όταν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας  υποστήριξαν ότι όλοι ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων οι ΠΠΥ που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι.
Φυσικά αυτό ήταν αδύνατο να το δεχθεί ο Υπουργός και απορρίφτηκε όπως και το άλλο κομμάτι που ήταν μαζί για την αναγνώριση του απολυτηρίου Λυκείου για όσους το τέλειωσαν ή το τελειώνουν μετά τις 10/2/2012.
Ο στόχος βέβαια της ΠΟΠΥΣΥΠ δεν ήταν η αύξηση ηλικίας ειδικά για τους αποφοίτους τουλάχιστον Λυκείου  άλλα να περάσει το καθηκοντολόγιο για να μπορεί στο τέλος της πενταετίας να «εκβιάσει» ότι όλοι οι ΠΠΥ κάνουν το ίδιο πράγμα άρα οι όλοι ή κανένας το γνωστό σόκιν της ΠΟΣΠΥΔ.
Όμως και από την άλλη πλευρά της ΕΠΠΥΕ ο δικός της στόχος ήταν να ανέβει η ηλικία ένα χρόνο έτσι ώστε και το έτερος μέλος από το Διοικητικό της που ήταν του 1971 γεννηθείς να μπει και αυτός στο τέλος της πενταετίας μόνιμος όπως και οι υπόλοιποι του Διοικητικού της  που ήταν κάτω από 40 στην πρόσληψη μας.
Φυσικά για μια ακόμα φόρα οι της ΕΠΠΥΕ υποτιμώντας την νοημοσύνη μας έγραψαν ότι:
«4. Δεν άλλαξε το όριο ηλικίας αλλά άλλαξε ο χρόνος που έπρεπε να είσαι 40 χρονών με λύκειο και έγινε αυτός της κατάθεσης των δικαιολογητικών του διαγωνισμού δηλαδή έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης και οι γεννηθείς το 1971»

Ενώ πιο κάτω σε αυτά που δεν επέτυχαν έγραψαν ότι:
1«Δεν πέρασε η άνοδος της ηλικίας μονιμοποίησης σύμφωνα με το συνταξιοδοτικό.»
Ποιους εννοεί φυσικά όπως το έχει προτείνει! ΟΛΟΥΣ  και τους 3150 περίπου εκ εποχικών ΠΠΥ χωρίς κανένα κριτήριο που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θέλει  να μας πείσει τους αφελείς κατά την γνώμη της συναδέλφους  ότι πράγματι ήθελε κάτι τέτοιο!

2«Δεν πέρασε να μπορούν να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό και όσοι θα έχουν το λύκειο κατά την ημέρα μονιμοποίησης.»
Εδώ πάλι σε συνδυασμό με το παραπάνω μέσα στην ίδια πρόταση πάλι θέλει να μας πείσει ότι προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις άλλα δεν πέρασε!
3«Συνάδελφοι δεν πέρασαν οι προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν καλύπτονται με τα όρια για την μονιμοποίηση.»
Εάν τώρα αφαιρέσουμε τους παραπάνω περίπου 3150 που μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα "δηλ 200 με 250 συναδέλφους που δεν πληρούν το κριτήριο συνταξιοδότησης από το Π.Σ." δεν πέρασε πάλι το να  αποκτήσουν προσωποπαγείς θέσεις αυτοί που δεν πληρούν τα κριτήρια και θέλουν αυτοί οι συνδικαλιστές να τους εμπιστευτούν οι ΠΠΥ όταν ξέρουν ότι είναι οι ίδιοι που πρότειναν πριν την πενταετία 1500 με 2000 στην καλύτερη των περιπτώσεων συναδέλφους για να ενταχτούν στους ΠΠΥ!

Για μια ακόμα φόρα αποδεικνύετε ότι είναι παρτάκιδες με βούλα και ενδιαφέρονται για τα καλά και συμφέροντα και με όνειρο τους στο τέλος της πενταετίας μας να πάνε σύσσωμοι σαν σωματείο στην ΠΟΕΥΠΣ για να πιάσουν και εκεί θέσεις συνδικαλιστών.
Όμως  τουλάχιστον από τους 400 ΠΠΥ εκ εποχικών που είναι με Λύκειο πάνω από 40 στην κατάθεση των δικαιολογητικών και θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο ΠΣ δεν πρόκειται να περάσουν στο ντούκου αυτές οι θέσεις με ότι συνέπειες θα έχει αυτό εάν θα έχει.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν εν δυνάμει θύματα όπως οι 500 περίπου επιλαχόντες ΠΠΥ με Δ.Ε που μετά και από την απάντηση στην βουλή του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για τους επιλαχόντες θα βρεθούν εκ των πραγμάτων  στα αζήτητα.
Ο μόνος λόγος και αυτό ας το εμπεδώσουν όλοι που αυξήθηκε η ηλικία για μονιμοποίηση από τα 29 στα 35  μετά στα 40 και τώρα στα 41 για τους ΠΠΥ εκτός από το Λύκειο είναι η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και τίποτα άλλο.
Μάλιστα τώρα πια οι προσλήψεις στο Π.Σ με νόμο  θα γίνονται από τις πανελλήνιες.
Εκτός  βέβαια και αν στο τέλος της πενταετίας μας για κατάταξη των εκ εποχικών ΠΠΥ  στο μόνιμο προσωπικό βάλουν κριτήρια δοκίμων πυροσβεστών για τους υποψηφίους μνηστήρες  οπότε τότε πάσο.
Έως τότε όμως και αφού δοθεί επίσημη απάντηση γνωστού γραφείου εργατολόγων για το πώς και μέχρι σε πια ηλικία ΠΠΥ άνω των 40 μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο ΠΣ σε συνδυασμό με την αντίστοιχη συμπεριφορά των διαπραγματευτών της προσωπικής μας τύχης στην αναδιάρθρωση του ΠΣ και με τα υπάρχοντα στοιχεία ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος της Δικαιοσύνης!
Ας  μην ξεχνάμε κάποιοι ότι μπορεί να εναρμονίζονται με προτάσεις του πρόεδρου  της ΠΟΠΥΣΥΠ γιατί στην παρούσα φάση αυτό τους συμφέρει άλλα υπάρχει και ένας πρώην πρόεδρος της ο οποίος είναι άνω των 45 με λύκειο σήμερα, ένας νυν αντιπρόεδρος που είναι και αυτός άνω των 45 σήμερα με τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ΠΟΠΥΣΥΠ άλλα και μια Ομοσπονδία ΠΠΥ «ΠΟΠΥΠ» η οποία μετά από την παταγωδώς αποτυχία των προτάσεων των συνδικαλιστών ΠΠΥ στην αναδιάρθρωση του ΠΣ σύντομα θα έρθει και αυτή στο προσκήνιο από το παρασκήνιο που αυτοί εδώ και αρκετό καιρό θέλαν να κρατηθεί για χάρη της ενότητας των ΠΠΥ στην δύσκολη περίοδο της αναδιάρθρωσης του ΠΣ.
Τώρα όλα αυτά δεν θα αρέσουν σε κάποιους τους όποιους κατά την γνώμη τους θίγονται τα συμφέροντά τους και επειδή θεωρούν ότι ο θεός έφτιαξε αυτούς και μετά πέθανε,  με δικηγορίστικους τρόπους θα προσπαθήσουν να έρθουν σε αντιπαράθεση.
Θα είναι συνετό όμως πριν κάνουν κάτι τέτοιο να σκεφτούν αν τελικά τους συμφέρει ξαφνικά οι 600 εκ πολιτών να βρεθούν εξ απροόπτου με 400 υποστηρικτές ΠΠΥ εκ εποχικών από το πουθενά ή είναι καλύτερο να αποδεχτούν ότι ΝΑΙ όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα άνω των 40 ΠΠΥ και είναι απόφοιτοι Λυκείου πρέπει να διεκδικήσουν και αυτοί την μετατροπή των συμβάσεων τους στο μόνιμο προσωπικό και φυσικά να πουν ΟΧΙ στις εναρμονισμένες  μεθοδεύσεις της ΠΟΠΥΣΥΠ και τις ΕΠΠΥΕ.
Αντί λοιπόν για το γνωμικό «όταν δεν μπορείς να τους νικήσεις ,  γλύψε τους» θα πρότεινα!

Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, απόλαυσέ τον.
 Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Κυρ 09 Μαρ 2014, 21:18

FIREMAN έγραψε:Φυσικά αυτό ήταν αδύνατο να το δεχθεί ο Υπουργός και απορρίφτηκε όπως και το άλλο κομμάτι που ήταν μαζί για την αναγνώριση του απολυτηρίου Λυκείου για όσους το τέλειωσαν ή το τελειώνουν μετά τις 10/2/2012.

Ε.Π.Π.Υ.Ε έγραψε:Δεν πέρασε να μπορούν να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό και όσοι θα έχουν το λύκειο κατά την ημέρα μονιμοποίησης.
Υπομονή μέχρι την Πέμπτη 13/3, που σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει εκδοθεί ο νόμος σε ΦΕΚ.
Και αυτό το αναφέρω καθώς της τροπολογίας που έγινε δεκτή δεν είναι σαφής η διατύπωση.
Δεν θα ήθελα - τουλάχιστον εγώ - να εκτεθώ, παίρνοντας θέση για ένα θέμα που δεν είναι σαφές και ξεκαθαρισμένο.

Όμως, υποστηρίζω εδώ και καιρό πως το απολυτήριο Λυκείου ήταν απαραίτητο να υπάρχει κατά την ημερομηνία της αίτησης για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό.
Το εξηγώ.
ν. 3938/2011, άρθρο 15, παρ 8

8. Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη...

Αν κάποιος γνωρίζει να διαβάζει αλλά και να κατανοεί την Ελληνική γλώσσα και το λόγο που χρησιμοποιούνται τα σημεία στίξης, θα βγάλει το συμπέρασμα πως ο χρόνος της πρόσληψης αναφερόταν για το όριο της ηλικίας των 40 ετών και όχι για το απολυτήριο Λυκείου.

Χωρίστε το κείμενο σύμφωνα με το κόμμα:

Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης..........καθορίζει το ποιοι

τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου..........καθορίζει το προσόν

οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους..........καθορίζει την ανώτατη ηλικία

Για το θέμα αυτό είχα αναφερθεί στην ανάρτηση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ εδώ


ikaria έγραψε:* Επί της 1ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του Ν. 3938 ώστε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στου συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.
Ακόμη και να μη γίνει τροποποίηση, η απόκτηση απολυτήριου Λυκείου κατόπιν της πρόσληψης, είναι μαχητή.
"Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν..."
Διαπιστώνουμε πως ο ν. 3938/2011 δεν αναφέρεται στο χρόνο κατοχής του απολυτήριου αλλά μόνο ως προς την ηλικία.
Αν αναφερόταν και ως προς την κατοχή κατά την πρόσληψη, θα έπρεπε να αναφέρει: "Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής ήταν κάτοχοι απολυτήριου Λυκείου τους και δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ...", δηλαδή ο παρατατικός χρόνος "είχαν" να γινόταν για αναφορά και στις γραμματικές γνώσεις και στην ηλικία (είχαν απολυτήριο Λυκείου - δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος).


Αλλά, όπως έγραψα και στην αρχή, λίγη υπομονή να δούμε στο νόμο, το τι και το πως τροποποιεί τη συγκεκριμένη διάταξη.

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Δημοσίευση  sfigga Την / Το Τετ 12 Μαρ 2014, 09:15

ikaria έγραψε:
FIREMAN έγραψε:Φυσικά αυτό ήταν αδύνατο να το δεχθεί ο Υπουργός και απορρίφτηκε όπως και το άλλο κομμάτι που ήταν μαζί για την αναγνώριση του απολυτηρίου Λυκείου για όσους το τέλειωσαν ή το τελειώνουν μετά τις 10/2/2012.

Ε.Π.Π.Υ.Ε έγραψε:Δεν πέρασε να μπορούν να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό και όσοι θα έχουν το λύκειο κατά την ημέρα μονιμοποίησης.
Υπομονή μέχρι την Πέμπτη 13/3, που σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει εκδοθεί ο νόμος σε ΦΕΚ.
Και αυτό το αναφέρω καθώς της τροπολογίας που έγινε δεκτή δεν είναι σαφής η διατύπωση.
Δεν θα ήθελα - τουλάχιστον εγώ - να εκτεθώ, παίρνοντας θέση για ένα θέμα που δεν είναι σαφές και ξεκαθαρισμένο.

Όμως, υποστηρίζω εδώ και καιρό πως το απολυτήριο Λυκείου ήταν απαραίτητο να υπάρχει κατά την ημερομηνία της αίτησης για ένταξη στο μόνιμο προσωπικό.
Το εξηγώ.
ν. 3938/2011, άρθρο 15, παρ 8

8. Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη...

Αν κάποιος γνωρίζει να διαβάζει αλλά και να κατανοεί την Ελληνική γλώσσα και το λόγο που χρησιμοποιούνται τα σημεία στίξης, θα βγάλει το συμπέρασμα πως ο χρόνος της πρόσληψης αναφερόταν για το όριο της ηλικίας των 40 ετών και όχι για το απολυτήριο Λυκείου.

Χωρίστε το κείμενο σύμφωνα με το κόμμα:

Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης..........καθορίζει το ποιοι

τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου..........καθορίζει το προσόν

οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους..........καθορίζει την ανώτατη ηλικία

Για το θέμα αυτό είχα αναφερθεί στην ανάρτηση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΩΜ. ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ εδώ


ikaria έγραψε:* Επί της 1ης πρότασης: Αντικατάσταση των διατάξεων του Ν. 3938 ώστε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης και στου συναδέλφους που θα έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο στο τέλος της 5ετίας, κι όχι μόνο σ' αυτούς που ήταν εξ' αρχής κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.
Ακόμη και να μη γίνει τροποποίηση, η απόκτηση απολυτήριου Λυκείου κατόπιν της πρόσληψης, είναι μαχητή.
"Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν..."
Διαπιστώνουμε πως ο ν. 3938/2011 δεν αναφέρεται στο χρόνο κατοχής του απολυτήριου αλλά μόνο ως προς την ηλικία.
Αν αναφερόταν και ως προς την κατοχή κατά την πρόσληψη, θα έπρεπε να αναφέρει: "Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής ήταν κάτοχοι απολυτήριου Λυκείου τους και δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους και ...", δηλαδή ο παρατατικός χρόνος "είχαν" να γινόταν για αναφορά και στις γραμματικές γνώσεις και στην ηλικία (είχαν απολυτήριο Λυκείου - δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος).


Αλλά, όπως έγραψα και στην αρχή, λίγη υπομονή να δούμε στο νόμο, το τι και το πως τροποποιεί τη συγκεκριμένη διάταξη.

εχθές έβγαλε η ποπυσυπ ενημέρωση,και στο Ένταξη αποφοίτων λυκείου ΠΠΥ στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.και στην παραγραφο 2 λεει αυτό.
2) Όσον αφορά την ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό των συναδέλφων τελειόφοιτων Λυκείου. Σύμφωνα με τον Ν3938/2011 όλοι οι τελειόφοιτοι λυκείου Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, ανεξαρτήτως από το έτος αποφοίτησής τους, (πριν την πρόσληψη τους ή μετα από την πρόσληψη) εάν κατά το έτος κατάθεσης της αίτησής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει στο Νόμο είναι, κάποιος να μην έχει υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας του και όχι το πότε αποφοίτησε από το Λύκειο. Επομένως, οπότε και αν αποφοίτησε κάποιος από το Λύκειο, ακόμα και μετά την πρόσληψη του ως ΠΠΥ αν το 2011 - έτος κατάθεσης της αίτησής μας - δεν είχε υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να ενταχθεί στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.
Ρωτώ τον ikaria,αυτο το είδαν απο εσένα? μάλλον,η ποπυσυπ στην ενήμέρωση της μας γράφει οτι θέλει να γίνει έτσι(αν θέλει είναι πια αργά),έτσι έπρεπε να γίνει η έτσι έγινε,,,μας έχει μπερδέψει λίγο μ αυτα που γράφει,παραπάνω γράφει αυτό 2) Πάγια θέση της ομοσπονδίας μας ήταν και είναι η ταυτόχρονη ένταξη όλων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο προσωπικό(όπως άλλωστε προβλέπετε και από τον ν.3938) και όχι η σταδιακή. Διαφωνούμε με τις ενέργειες συνδικαλιστών οι οποίες διαχωρίζουν τους συναδέλφους σε κατηγορίες, τασσόμαστε υπέρ των ενεργειών που αποσκοπούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας.
Θεωρούμε, αδιανόητο το γεγονός, εκπρόσωποι των συναδέλφων να διεκδικούν για να πάρουν λιγότερα απ' αυτά που ήδη έχουν κερδηθεί ,λιγότερα από αυτά που ήδη προβλέπει ο νόμος για εμάς, προτάσσοντας το προσωπικό τους όφελος.
απο την στιγμη που τελειώσανε όλα τι σχέση έχει ποια είναι η πάγια θέση της ομοσπονδίας τώρα,,όταν το πουλί έχει πια πετάξει.απάντησε μου

sfigga

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 08/03/2014
Τόπος : Σφιγγοφωλιά

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Δημοσίευση  parot Την / Το Τετ 12 Μαρ 2014, 12:24

τα γνωστα ολοι η κανενας

parot

Αριθμός μηνυμάτων : 7
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 12/03/2014
Τόπος : παντου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το ξεπούλημα των άνω των 40 με Λύκειο από τους εναρμονίζοντες ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Τετ 12 Μαρ 2014, 13:05

Συνάδελφε sfigga, αδιαφορώ αν το είδαν από εμένα ή όχι.
Εξάλλου, το ότι γράφω είναι δημόσιο για να μπορεί να το βλέπει και να το χρησιμοποιεί ο καθένας, όπου εκείνος νομίζει.
Έγραψα πως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι να εκδοθεί ο νόμος σε ΦΕΚ και να δούμε τελικά τι προβλέπεται για όσα έχουν γίνει αλλαγές.
Αναφέρομαι σε καθήκοντα, άδειες, μονιμοποίηση και λοιπά.
Δεν ήμουν στη Βουλή κι έτσι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι ισχύει, αν δεν δω το νόμο.
Οι συνάδελφοι της Ομοσπονδίας αλλά και της Ένωσης, ήταν στη Βουλή και έτσι αυτοί έχουν την πληροφόρηση για το τι τελικά ισχύει.
Αλλά, έχουν και τον τρόπο να πάρουν τηλέφωνο το γενικό γραμματέα και βουλευτές για να ενημερωθούν.
Αυτό το προνόμιο, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν το έχω εγώ.


Για το θέμα της ταυτόχρονης ή σταδιακής ένταξης, προφανώς εννοούν πως δεν συζητάνε λύση στη βάση της σταδιακής ένταξης.
Να πω και μια παράμετρο σε αυτό που γράφουν:
"Θεωρούμε, αδιανόητο το γεγονός, εκπρόσωποι των συναδέλφων να διεκδικούν για να πάρουν λιγότερα απ' αυτά που ήδη έχουν κερδηθεί ,λιγότερα από αυτά που ήδη προβλέπει ο νόμος για εμάς, προτάσσοντας το προσωπικό τους όφελος."

Προφανώς, ενώ ο νόμος αναφέρει για μονιμοποίηση πριν το  τέλος της πενταετίας όσων πληρούν τα κριτήρια, κάποιοι εκπρόσωποι συναδέλφων (σίγουρα οι εκπρόσωποι των εξ ιδιωτών Π.Π.Υ το υποστήριξαν στην επιτροπή) ζητούν την κατά προτίμηση μονιμοποίηση τους.
Σε αυτό λοιπόν πιστεύω πως εκφράζει η Ομοσπονδία την αντίθεση της.

Αλλά για σκέψου, μου ζητάς να ερμηνεύσω την Ομοσπονδία, με την οποία δεν έχω την παραμικρή σχέση και επαφή.

Υ.Γ

Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π έγραψε:β) Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών του Π.Σ. θα εφαρμόζονται για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο προσωπικό. Για τον επιπλέον χρόνο των παραπάνω καταστάσεων, εκτός από την χρηματική αποζημίωση, θα χορηγούνται στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και ανάλογος χρόνος ανάπαυσης (ρεπό) που μέχρι σήμερα απαγορευόταν. Σε καμία περίπτωση δεν δουλεύουμε νυκτερινές ώρες και αργίες, χωρίς χρηματική αποζημίωση.

Για να το "συμπυκνώσω":
Για την εργασία σε έκτακτες ανάγκες (προφανώς επιφυλακές και συμβάντα) θα παίρνουμε και χρήματα αλλά και ρεπό.

Ειλικρινά, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει και το αναφέρουν οι συνάδελφοι της Ομοσπονδίας.
Στο άρθρο 99,παρ.3, αναφέρεται:
"β) Ειδικά για την αντιμετώπιση έκτακτων και εξαιρετικών επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος εφαρμόζονται ανάλογα και για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 15, των παρ.  4 και 5 του άρθρου 23 καθώς και των παρ. 3, 4 και 5 του άρθρου 24 του π.δ. 210/1992 (Α΄ 99). Για τον επιπλέον του προβλεπόμενου χρόνο απασχόλησης που αντιστοιχεί στην αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων χορηγείται στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ανάλογος  χρόνος ανάπαυσης."
* Πουθενά δεν προκύπτει η επιπλέον αποζημίωση.
* Πουθενά δεν προκύπτει πως ο χρόνος ανάπαυσης θα χορηγείται επιπρόσθετα της αποζημίωσης, κάτι δηλαδή σαν "δώρο".

Αν ο χρόνος ανάπαυσης δινόταν επιπλέον της αμοιβής, η διάταξη έπρεπε να αναφέρει:
"...Για τον επιπλέον του προβλεπόμενου χρόνο απασχόλησης που αντιστοιχεί στην αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων χορηγείται στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και ανάλογος  χρόνος ανάπαυσης."
Αυτό το και, θα ήταν που θα όριζε ότι ο χρόνος ανάπαυσης δίνεται ως "δώρο", γιατί θα εννοούνταν πως λαμβάνουν αμοιβή και ανάπαυση.

Και σαν υποστηρικτικό της άποψης μου, σας παραπέμπω στις προτάσεις του Σωματείου Α.Μ.Θ επί του σ/ν:
"τότε μιλάμε για επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα αφού οι ΠΠΥ θα εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου  ωραρίου τους  με 700 ευρώ  για όσο   χρειάζεται και θα τους χορηγείται ρεπό αντί για υπερωρίες."

και

"ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
Δεν ξεκαθαρίζεται εάν διαχωριζόμαστε από το μόνιμο προσωπικό.
Στο Άρθρο 99, 2α & 2β ορίζονται καθήκοντα μόνο σε έκτακτες ανάγκες και όποτε κριθεί αναγκαίο από  τον  εκάστοτε Διοικητή. Αναφορά στην απλήρωτη υπερεργασία!                               Έχουμε δηλαδή σε τρείς περιπτώσεις: επιφυλακής, ολόκληρης βάρδιας και εργασίας πέραν του ωραρίου είτε σε συμβάν είτε όχι. Και αντί να αμειφθούμε την υπερεργασία αυτή, θα μας χορηγείται αντίστοιχος χρόνος ανάπαυσης !    
                                                                                               
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :
Όσον αφορά την υπερεργασία .…. πάλι διαφοροποίηση για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης από το υπόλοιπο προσωπικό?                                          
Για το παραπάνω προσωπικό θα υπάρχουν αντίστοιχες ώρες ανάπαυσης, αντί χρηματικής αποζημίωσης της εργασίας τους  …..  Μήπως η ανάπαυση είναι το νέο μέσο συναλλαγών μας, με το οποίο θα εξυπηρετούμε τις ανάγκες μας ?                                                                                                                                                            
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:                                                                                                                                       Έχουμε δηλαδή σε τρείς περιπτώσεις επιφυλακής, ολόκληρης βάρδιας και εργασίας πέραν του ωραρίου είτε σε συμβάν είτε όχι, και αντί να αμειφθούμε για την υπερεργασία μας  αυτή, θα μας χορηγείται αντίστοιχος χρόνος ανάπαυσης,                                                                                           Συνεπώς προτείνουμε  την ίση μεταχείριση όλου του Πυροσβεστικού προσωπικού.
"

Δεν τα λέω εγώ όλα τα παραπάνω...

Αν και πιστεύω πως τελικά θα το κάνουν γαργάρα το θέμα (δεν θα εκφράσουν καμία αντίθεση, όπως δεν την εξέφρασαν ούτε στην επιτροπή, ούτε και στην Ολομέλεια).
Και φαίνεται από τις προτάσεις τους.
Εξάντλησαν την ενέργεια τους ζητώντας να γίνει κάτι προς όφελος και όχι να εκφράσουν την αντίθεση τους με όσα υπήρχαν στο σ/ν.
Το έργο το έχουμε δει και στο παρελθόν και σαν εποχικοί και σαν εν δυνάμει Π.Π.Υ.

Να βάλω και ένα κουίζ:

Ποιος και που, πρότεινε  "Οι μηνιαίες αποδοχές των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης είναι αυτές που λαμβάνουν ως εποχικοί πυροσβέστες"

ενώ το υπό ψήφιση σ/ν προέβλεπε

"Για τα οικονομικά των Επικουρικών Πυροσβεστών εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 5 του ν.2622/1998 (Α΄- 183), όπως ισχύει σήμερα. Όπου στις διατάξεις αυτές αναφέρονται «Συνοριακοί Φύλακες», «δόκιμος αστυφύλακας», «Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας», «Υπαστυνόμος Β΄» και «αστυνομικό προσωπικό» νοούνται «Επικουρικοί Πυροσβέστες», «δόκιμος πυροσβέστης», «Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος», «Ανθυποπυραγός» και «πυροσβέστες», αντίστοιχα."

Μια μικρή βοήθεια:
Ο χρόνος είναι 10 Μαρτίου 2011.

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης