Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Πεμ 20 Μαρ 2014, 23:20

Αυτά έγραφαν για το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας  οι τρεις πρασσινοσκούφιδες κουμάντο  της ΠΟΠΥΣΥΠ, της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ!

«Ενημέρωση μελών από ΠΟΠΥΣΥΠ 6/3/2014
2) κατά την εφαρμογή του νόμου θα ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό οι συνάδελφοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης οι οποίοι ήταν 40 ετών κατά το έτος κατάθεσης της αίτησής τους και όχι κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους όπως ίσχυε, δηλ. όσοι ήταν 40 ετών κατά το έτος κατάθεσης της αίτησης το 2011.»
( Ποιους εννοούν; Αυτούς που είναι γεννημένοι το 1971 του Λυκείου)
«Από την επιστολή της ΠΟΠΥΣΥΠ στον Υπουργό ΠΡΟΠΟ κ Δένδρα 6/3/2014
4. Αύξηση του ορίου ηλικίας, από το 40ο έτος της παραγράφου 8 του άρθρου 15 του           Ν.3938/2011 , έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν κατά την εφαρμογή του Νόμου, όσοι από τους Π.Π.Υ μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.»
( Ποιους εννοούν; Από αυτά που γνωρίζουμε και που γράφει η συγκεκριμένη παράγραφο αυτούς που έχουν τελειώσει το Λύκειο)
«Από ΠΟΠΥΣΥΠ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ Π.Π.Υ
Προτεινόμενη  Προσθήκη – Τροπολογία στο άρθρο 99 της παραγράφου 1 να προστεθεί ως έξης :
Το εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 99  τροποποίηση και διεύρυνση περιπτώσεων Μονιμοποίησης με αύξηση του ορίου ηλικίας, και αντικατάσταση των διατάξεων της παρ. 8 του Άρθρου 15  του 3938/2011.                                                                                                              Συνεπώς προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης σε όσους είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,  και σε όσους  θα έχουν αποκτήσει  μέχρι τη λήξη της 5ετιας,  τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  των οποίων η πρόσληψη έγινε αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους , σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προϋπηρεσία  και τα εναπομείναντα έτη υπηρεσίας τους στο Π.Σ  θεμελιώνοντας  έτσι συνταξιοδοτικά δικαιώματα, εφόσον ως όριο συνταξιοδότησης του πυροσβεστικού προσωπικού έχει τεθεί το 60ο έτος της ηλικίας τους .»
( Ποιους εννοούν; Αυτούς που είναι τουλάχιστον του Λυκείου)
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ με προτάσεις στον υπουργό ΠΡΟΠΟ και σε βουλευτές 26/2/2014
γ) την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 99, ούτως ώστε οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που θεμελιώνουν πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα να εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.»
( Ποιους εννοούν; Όλους ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων)
«12/2/2014 Από ΠΟΠΥΣΥΠ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
παρ.1) το άρθρο αυτό να τροποποιηθεί ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ όλοι η ΠΠΥ που έχουν την δυνατότητα θεμελίωσης πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Σημείωση: Με τον Ν.2612/1998 ενσωματώθηκαν αδιακρίτως όλοι οι υπάλληλοι του δασαρχείου,χωρίς καμιά εμπειρία πάνω στο αντικείμενο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.»
( Ποιους εννοούν; Όλους ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων)

«Προτάσεις του σωματείου ΑΜΘ 12/2/2014
2. ( παρ.1)  το άρθρο αυτό να τροποποιηθεί ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ όλοι οι ΠΠΥ που έχουν την δυνατότητα θεμελίωσης πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.»
( Ποιους εννοούν; Όλους ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων)
«Προτάσεις του σωματείου ΑΜΘ 1/2/2014
Τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011  Διεύρυνση περιπτώσεων Μονιμοποίησης  Αντικατάσταση διατάξεων της παρ. 8 του Άρθρου 15  του 3938/2011 .    Συνεπώς προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα μονιμοποίησης σε όσους είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,  και σε όσους  θα έχουν αποκτήσει  μέχρι τη λήξη της 5ετιας,  τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  των οποίων η πρόσληψη έγινε αφότου είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας  τους , σε συνδυασμό με την υπάρχουσα προϋπηρεσία  και τα εναπομείναντα έτη υπηρεσίας τους στο Π.Σ  θεμελιώνοντας  έτσι συνταξιοδοτικά δικαιώματα.»
( Ποιους εννοούν; Αυτούς που είναι τουλάχιστον του Λυκείου)

«Ενημέρωση ΠΠΥ από ΕΠΠΥΕ 7/3/2014
Έγιναν οι έξεις τροποποιήσεις .
4. Δεν άλλαξε το όριο ηλικίας αλλά άλλαξε ο χρόνος που έπρεπε να είσαι 40 χρονών με λύκειο και έγινε αυτός της κατάθεσης των δικαιολογητικών του διαγωνισμού δηλαδή έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης και οι γεννηθείς το 1971 ( τροπολογία από την Ν.Δ. )
(Αν και μέχρι τώρα είχαν δικαίωμα για να κάνουν τα χαρτιά τους στο μόνιμο προσωπικό αυτοί που ήταν γεννημένοι  μετά το 1972 και ενώ με την τροπολογία που έγινε στην αναδιάρθρωση μπορούν να καταθέσουν αίτηση μονιμοποίησης και οι γεννημένοι το 1971 κατά τη ΕΠΠΥΕ δεν ανέβηκε το όριο της ηλικίας κατά ένα χρόνο!!!!!)
«Ενημέρωση ΠΠΥ από ΕΠΠΥΕ
Συνάδελφοι δεν πέρασαν οι προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν καλύπτονται με τα όρια για την μονιμοποίηση. Δεν πέρασε να μπορούν να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό και όσοι θα έχουν το λύκειο κατά την ημέρα μονιμοποίησης. Δεν πέρασε η άνοδος της ηλικίας μονιμοποίησης σύμφωνα με το συνταξιοδοτικό.»
(Για  πόσους  και για ποιους  άραγε ΠΠΥ που δεν καλύπτονται με τα όρια για την μονιμοποίηση δεν πέρασαν οι προσωποπαγείς θέσεις που πρότεινε η ΕΠΠΥΕ ; Στο δεύτερο σκέλος κάποιος λέει ψέματα. Στο τρίτο πάλι ποιους εννοούν)
«Από τις προτάσεις της ΕΠΠΥΕ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.
Στην 8η παράγραφο του ν.3938/2011 άρθρο 15 πρέπει  το όριο ηλικίας που είναι τώρα το 40 ετών και να ανέβει προς τα πάνω σύμφωνα με την κατάληψη από όριο ηλικίας του βαθμού που αναφέρετε στον << κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών συντάξεων >>. Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία για το συνταξιοδοτικό των Πυροσβεστών το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι πλέον το 60ο . Από αυτό συνεπάγεται πως οι μόνιμοι συνάδελφοι μέχρι τα 60 χρόνια τους θα είναι στο Σώμα. Εφόσον λοιπόν και οι Πενταετείς που θα ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό μπορούν με τα παραπάνω που αναφέραμε να συνταξιοδοτηθούν στα 60 τους χρόνια ποιος ο λόγο να μην ανέβει το όριο των 40 χρόνων.»
( Ποιους εννοούν; Αυτούς που είναι τουλάχιστον του Λυκείου)
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από ΕΠΠΥΕ 14/2/2014
1. Αύξηση του ορίου ηλικίας σύμφωνα με το όριο κατάληψης της ηλικίας.»
(Αδιευκρίνιστο και Αόριστο.)
«Προτάσεις από ΕΠΠΥΕ 13/12/2013
5. Στην 8η παράγραφο του ν.3938/2011 άρθρο 15 το πρώτο εδάφιο να αντικατασταθεί ως εξής : Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που είναι απόφοιτοι Λυκείου και κατά τον χρόνο κύρωσης των πινάκων από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους καθώς και όσοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το όριο κατάληψης της ηλικίας αντί της ανανέωσης της θητείας τους μπορούν να ζητήσουν να ενταχτούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του πυροσβέστη εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών.»
( Ποιους εννοούν;  Εάν εννοούν όλους τους ΠΠΥ που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το όριο κατάληψης  τότε το πρώτο σκέλος «απόφοιτοι Λυκείου και κατά τον χρόνο κύρωσης των πινάκων από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχαν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας»  τι το θέλουν στην πρόταση τους)
Ενημέρωση από ΕΠΠΥΕ 20/3/2014
Συνάδελφοι δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με το γιατί δεν πέρασαν οι προσωποπαγείς θέσεις για όσους δεν πληρούν τα κριτήρια .
Η απάντηση είναι πως μόνο η Ένωση μας στήριξε αυτή την πρόταση ενώ οι συνδικαλιστικοί φορείς που εκπροσωπούν και Συμβασιούχους ζήτησαν να μην γίνει διότι δημιουργείτε πρόβλημα που εμείς δεν το βλέπουμε με τους επιλαχόντες  όπως και το έγραψαν και σε πρόσφατη ανακοίνωση τους.
( Τι έγινε με εκείνο που προτείναν και μας παραμυθιάζαν ότι, το όριο ηλικίας που είναι τώρα το 40 ετών  να ανέβει προς τα πάνω σύμφωνα με την κατάληψη από όριο ηλικίας του βαθμού που αναφέρετε στον << κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών συντάξεων >> ενω δεν μας εξηγούν για μια ακομα φορα ποιους προτείναν για προσωποπαγείς θέσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια.)

Για να δούμε όμως τι όριο ηλικίας  πρότειναν πάντα με Λύκειο  μετά από την συμφωνία του «καφενείου» τα πρωτοπαλίκαρα της ΠΟΠΥΣΥΠ – ΑΜΘ  και ΕΠΠΥΕ.  
Την τροπολογία την ανάρτησε το μπλοκ της Στερεάς Ελλάδος 9/3/2014.

«Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αιτήσεώς τους,// οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους/ / δεν είχαν υπερβεί το 45ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν  ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών
Κατατέθηκε από 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός δέχθηκε την εισήγηση της πρώτης πρότασης από την τροπολογία.»

Σχόλιο:
Να τι  πρότειναν τελικά για  τροποποίηση στο συγκεκριμένο εδάφιο και μάλιστα χωρίς να  αναφέρουν τίποτα για αύξηση ορίου ηλικίας μέχρι τα 45 έτη των υποψήφιων ΠΠΥ  για μονιμοποίηση όλο το προηγούμενο διάστημα στις ανακοινώσεις τους !
Από τον τρόπο που έχει συνταχτεί η τροπολογία εύκολα κάποιος καταλαβαίνει ότι το πρώτο μέρος αφόρα αυτούς που έχουν γεννηθεί το 1971, το οποίο πέρασε,  ενώ το δεύτερο που δεν πέρασε αφόρα αυτούς που έχουν γεννηθεί από το 1966 έως και το 1971.
Άρα λοιπόν αυτός ήταν ο τελικός  σκοπός τους και όλα τα άλλα ήταν απλά για να ρίξουν σταχτή στα ματιά των συναδέλφων ΠΠΥ.  Ήξεραν από την αρχή ότι με τον τρόπο που σύνταξαν και κατέθεσαν τις προτάσεις- τροποποιήσεις για την αύξηση της ηλικίας για μονιμοποίηση αλλα και για προσωπαγείς θέσεις δεν θα πέρναγε καμία.
Από ότι φαίνετε η ΕΠΠΥΕ ήθελε να περάσει το δικό της μέλος από το Διοικητικό, που είναι γεννημένος το 1971 και ήταν ο μόνος από την ηγετική της ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει αίτηση μονιμοποίησης , το ΑΜΘ διότι ο πρόεδρος του ήταν κάτω από 45 το 2011 με τριτοβάθμια εκπαίδευση, άλλα το πιο ωραίο από όλα είναι ότι ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ τελειώνει το νυχτερινό Λύκειο και ήταν και αυτός κάτω από 45 το 2011.
Όμως δυστυχώς για αυτούς είχαν γνώσει οι φύλακες  και το  απότρεψαν όπως θα γίνει και στο μέλλον αν το ξανά επιδιώξουν να  περάσουν κατι τέτοιο με την ηλικία  στην λούφα.
Από την στιγμή που ανέβηκε  ένα χρόνο η ηλικία και πήγε στα 41 με Λύκειο το μόνο που μένει τώρα είναι να επιδιώξουν όλοι μαζί οι εργατομεσίτες να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και είναι απόφοιτοι του Λυκείου .
Διότι όπως έχω αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση ο μόνος λόγος που αυξήθηκε το όριο ηλικίας από τα 29 στα 35 μετά στα 40 και με την αναδιάρθρωση στα 41 πέρα από το απολυτήριο Λυκείου είναι η θεμελίωση  συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τους υποψηφίους από εκ εποχικών ΠΠΥ.
Ας φροντίσουν λοιπόν να το συνειδητοποιήσουν  και από εδώ και περα να κινηθούν προς αυτην την κατεύθυνση πριν αρχίσουν καταστάσεις που δεν θα είναι προς όφελος κανενός.

Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο!
 Wink Wink Wink Wink Wink

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Παρ 21 Μαρ 2014, 09:38

Κανένα όριο ηλικίας δεν ανέβηκε με την έννοια της τροπολογίας που "βάζει από το παράθυρο" ή εξυπηρετεί κάποιους.
Ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο.

Τι άλλαξε;
Η χρονική στιγμή που κάποιος έπρεπε να είναι 40 ετών (κριτήριο ηλικίας) για να ενταχθεί στο μόνιμο προσωπικό.

Τι όριζε η παράγραφος 8 του 3938;

"8. Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη, εφόσον κριθούν ικανοί από το αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Πυροσβεστών."

- Πότε έπρεπε να είναι κάποιος 40 ετών;
* Κατά το χρόνο πρόσληψης του.
- Πότε ήταν ο χρόνος πρόσληψης;
* Το 2012.

Επομένως έπρεπε να είναι 40 ετών το 2012.

Είναι όμως ο χρόνος πρόσληψης όλων των Π.Π.Υ το 2012;
Όχι!!!
Σαν πραγματικό γεγονός έχουμε την πρόσληψη επιλαχόντων το 2013.
Κι εφόσον υπάρχουν επιλαχόντες ο "χρόνος πρόσληψης τους" θα είναι ο τελευταίος χρόνος ισχύος των πινάκων επιτυχόντων (επιλαχόντων).

- Ποιος ήταν ο τελευταίος χρόνος ισχύος των πινάκων;
"Οι πίνακες επιτυχόντων  ισχύουν για 3 έτη.
* Επομένως ο χρόνος πρόσληψης θα ήταν το 2014.

- Τι άλλαξε στο νόμο;
"Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για πέντε έτη."

Αν δεν τροποποιούσαν τον καθορισμό του ορίου ηλικίας στο πότε θα έπρεπε να ήταν κάποιος 40 ετών και εξακολουθούσε να ισχύει το "έτος πρόσληψης", θα είχαμε σαφέστατη αδικία, καθώς θα μονιμοποιούνταν μόνο οι προσληφθέντες επιλαχόντες που την 31/12/2016 ήταν 40 ετών.

Τι έπρεπε να κάνουν;
Να εναρμονίσουν την παράγραφο 8 με την παράγραφο 6 του 3938.

Δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, από τη μια

"Όσοι προσλαμβάνονται κατά το χρονικό διάστημα της Πενταετίας αυτής απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο Πρόσληψής τους τα προσόντα που προβλέπονται από την προκήρυξη, εκτός της ηλικίας την οποία απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης."

και από την άλλη

"Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο πρόσληψής τους δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους,..."

Έκαναν λοιπόν το αυτονόητο:

"8. Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης τους  δεν είχαν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους, μπορούν να ζητήσουν, αντί της ανανέωσης της θητείας τους, να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό με το βαθμό του Πυροσβέστη."

Εφόσον λοιπόν, έχουμε ισχύ των πινάκων 5 έτη, δηλαδή μέχρι 13 Δεκέμβρη 2016, θα έχουμε (θεωρητικά) προσλήψεις επιλαχόντων μέχρι εκείνη τη χρονιά.
Επομένως, για να ενταχθεί κάποιος στο μόνιμο προσωπικό θα πρέπει να είναι 40 ετών κατά το έτος υποβολής της αίτησης πρόσληψης του, δηλαδή το 2011.

Ούτε χάρη μας έκαναν, ούτε κερδίσαμε.
Ήταν καθαρή επικράτηση της λογικής.

Είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα.

Υ.Γ 1
Μετά από τις τροποποιήσεις (ηλικία κατά την αίτηση πρόσληψης και ισχύ πινάκων στα 5 έτη), ας δούμε ποιοι, πότε και σε ποια ηλικία θα μονιμοποιηθούν.

- Ποιοι θα μονιμοποιηθούν;
* Οι  επιλαχόντες που θα προσληφθούν μέχρι 13/12/2016.
- Πότε θα μονιμοποιηθούν;
* Στο τέλος της πενταετίας, μετά την πρόσληψη τους.
- Ποιο έτος θα είναι τότε;
* Θα είναι το (2016 + 5) 2021.
- Τι ηλικία θα έχουν αυτοί, το 2021;
* Θα έχουν ηλικία (40 το 2011) 50 ετών.

Βλέπουμε λοιπόν, πως το όριο ηλικίας μονιμοποίησης έφτασε τα 50 χρόνια.

Να βάλω ένα προβοκατόρικο επιχείρημα κι όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει "αρμοδίως":

Αφού με τις τροποποιήσεις, το όριο ηλικίας αποδεικνύεται (όπως εξηγώ παραπάνω) πως πήγε στα 50 έτη, γιατί να μην ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό οι εν ενεργεία Π.Π.Υ που θα έχουν ηλικία 50 ετών κατά το έτος που θα υποβάλουν την αίτηση ανανέωσης της θητείας τους;
Το αιτιολογώ:
Έστω ότι αύριο το πρωί (με βάση την τροποποιημένη παράγραφο) γίνει ένταξη στο μόνιμο προσωπικό πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας, ποιοι θα μονιμοποιηθούν;
* Αυτοί που έχουν Λύκειο και ηλικία 43 ετών.
Όσοι προσληφθούν την τελευταία χρονιά ισχύος των πινάκων (2016), τι ηλικία θα έχουν όταν θα μονιμοποιηθούν;
* Θα έχουν ηλικία 50 ετών.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: γιατί οι μεν να μονιμοποιηθούν στα 43 και οι δε στα 50;


Υ.Γ 2
Ομοσπονδία, Ε.Π.Π.Υ.Ε, Σωμ. Α.Μ & Θ, καθώς και άλλοι, σήκωσαν το θέμα, δημιούργησαν προσδοκίες πως τάχα κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο.
Τελικά, όπως αποδείχθηκε από την πραγματικότητα και όχι από τα όνειρα, τζίφος η υπόθεση, μάπα το καρπούζι.
Και δεν πέρασε τίποτα υπέρ των Π.Π.Υ και των εποχικών συμβασιούχων (όπως προτείναμε) αλλά πέρασαν τα πάντα από μεριάς του υπουργείου.
Τώρα;
Τώρα θα έρχονται απανωτές οι "εργοδοτικές σφαλιάρες".
Μια πρόγευση πήραμε με την περικοπή των 300 θέσεων εποχικών συμβασιούχων.
Υπομονή να έχουμε.
Έρχονται κι άλλες...

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ 21 Μαρ 2014, 22:17

Καλά όλα αυτά συνάδελφε ikaria άλλα αυτό δεν αλλάζει ότι στην συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε  οι γνωστοί – άγνωστοι  προσπάθησαν να ανεβάσουν  το όριο στα 45 με Λύκειο  στα μουλωχτά, χωρίς να έχουν ανακοινώσει τίποτα που να φανερώνει μια τέτοιου είδους  πρόθεση  στις προτάσεις τους τις οποίες έκαναν για την αναδιάρθρωση του ΠΣ  στους συναδέλφους.
Επίσης  αυτό θα σήμαινε  με την εξήγηση που δίνεις  ότι αν κάποιος επιλαχόντας προσλαβαίνονταν το 2016 και ήταν 45 ετών στην αίτηση του το 2011, θα ζητούσε το 2021 μονιμοποίηση στα 55 του.
Όμως αυτό έχει λίγη σημασία διότι ανεξάρτητα με το εάν έγινε η τροποποίηση στην αίτηση να είναι ο υποψήφιος για μονιμοποίηση 40 ετών για να καλυφτούν οι επιλαχόντες (αδιάφορο για το μεγαλύτερο μέρος  των εν ενεργεία  ΠΠΥ) , για αυτούς που προσλήφθηκαν από τη αρχή το όριο για μονιμοποίηση έχει ανεβεί κατά ένα χρόνο.
Όπως και ο μόνος λόγος πέρα από την κατοχή απολυτηρίου Λυκείου για  μονιμοποίηση σε ηλικίες πέρα από τις καθορισμένες για τους μόνιμους πυροσβέστες και χωρίς άλλα κριτήρια είναι η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος .
Πρόσφατα διαβάσαμε για μείωση του προσωπικού των εποχικών πυροσβεστών  με κριτήριο την ημερομηνία πρόσληψης τους το οποίον σημαίνει ότι οι συνάδελφοι  του 2009 θα είναι τα πρώτα θύματα,  για τους οποίους γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία  έχουν μεγαλύτερα εκπαιδευτικά προσόντα από τους υπόλοιπους εποχικούς αλλά και είναι και κατά το πλείστον οι μικρότεροι σε ηλικία.
Βεβαία σε εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι υπάρχει η επετηρίδα.
Τώρα βέβαια όλοι ξέρουμε το τι έγινε στις εξετάσεις και πως άτομα του δημοτικού και του γυμνασίου βρεθήκαν πιο μπροστά από άτομα με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τι θα γίνει όμως εάν θα πρέπει  στο τέλος της πενταετίας να γίνει  αντίστοιχη μείωση προσωπικού και στους ΠΠΥ με βάσει την επετηρίδα!
Ατομα με δημοτικό και γυμνάσιο θα  μείνουν πενταετείς και άτομα με Λύκειο και πάνω θα απολυθούν.
Οπότε η δικαστική διεκδίκηση για αύξηση του ορίου ηλικίας για όσους μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα  είναι του Λυκείου και με τα σημερινά δεδομένα  είναι  πάνω  από το υπάρχον όριο για μονιμοποίηση, είναι μονόδρομος .
Όσο για τα αποτελέσματα, θα φανούν στο τέλος της πενταετίας μας.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

 cyclops cyclops cyclops cyclops

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Σαβ 22 Μαρ 2014, 00:52

FIREMAN έγραψε:
Όμως αυτό έχει λίγη σημασία διότι ανεξάρτητα με το εάν έγινε η τροποποίηση στην αίτηση να είναι ο υποψήφιος για μονιμοποίηση 40 ετών για να καλυφτούν οι επιλαχόντες (αδιάφορο για το μεγαλύτερο μέρος  των εν ενεργεία  ΠΠΥ) , για αυτούς που προσλήφθηκαν από τη αρχή το όριο για μονιμοποίηση έχει ανεβεί κατά ένα χρόνο.
Στην παρ.5 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 Φ.Ε.Κ. Α’61 αναφέρεται μεταξύ άλλων,
ότι οι υποψήφιοι της παραγράφου 3 (εποχικοί πυροσβέστες) απαιτείται να έχουν
τα προσόντα των παραγράφων  1, 4 και 7 του άρθρου 1 του ΠΔ 19/2006, στο όποιο αναφέρεται  ότι:

“Οι υποψήφιοι σε διαγωνισμό, που προκηρύσσεται στο Πυροσβεστικό Σώμα για κατάταξη Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Υπηρεσιών, πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις, τα οποία απαιτείται να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και κατά την ημερομηνία κατάταξης, εκτός της ηλικίας
την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης”

(ΠΔ 19/2006 άρθρο 1)

Στην παρ.6 του άρθρου 15 του Ν.3938/2011 Φ.Ε.Κ. Α’61 αναφέρεται  μεταξύ άλλων ότι:
“[…]Οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη. Όσοι προσλαμβάνονται κατά το χρονικό διάστημα της
τριετίας αυτής απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους τα προσόντα που προβλέπονται από
την προκήρυξη, εκτός της ηλικίας  την οποία απαιτείται να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας
υποβολής της αίτησης
[…]”

Στην προκήρυξη 4000 Π.Π.Υ (που είναι αντιγραφή της υπουργικής απόφασης 12077) στο κεφάλαιο Β’ § II
(ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ) αναφέρεται ότι, οι υποψήφιοι προσλαμβάνονται για πενταετή θητεία,
η οποία μπορεί να ανανεώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο ΣΤ’ της ως άνω απόφασης, στο όποιο ορίζεται ότι:
“μπορούν να ανανεώσουν τη θητεία τους ή να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 7 και 8 του άρθρου 15 του ν 3938/2011 (Α΄61)”.
Στη συνέχεια της ανάγνωσης της  § II του κεφαλαίου Β’ της ως άνω απόφασης, γίνεται αναφορά στο ότι:
“Οι ανωτέρω υποψήφιοι, (σημ. που μπορούν να ανανεώσουν την θητεία τους ή να μονιμοποιηθούν) εποχικοί πυροσβέστες, πρέπει επίσης να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις τα οποία απαιτείται να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και κατά την ημερομηνία πρόσληψης, εκτός της ηλικίας, την οποία ο υποψήφιος πρέπει να έχει κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης”


Τέλος, στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδκα Ν.3528/2007 το Άρθρο 10 αναφέρει:
                                  Χρόνος συνδρομής προϋποθέσεων διορισμού
1. Οι υποψήφιοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν τα προσόντα του διορισμού τόσο κατά το χρόνο λήξης της
προθεσμίας υποβολής αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο του διορισμού.
Το ανώτατο όριο της ηλικίας διορισμού, όπου υπάρχει, πρέπει να συντρέχει κατά το πρώτο, σύμφωνα με τα ανωτέρω, χρονικό σημείο.


Δηλαδή κατά την αίτηση.
Μετά από όλα τα παραπάνω, εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ανέβηκε το όριο ηλικίας κατά 1 έτος
όπως εσύ αναφέρεις, ή ότι έχει γίνει μια διευκρίνηση όπως την αναφέρει και ο υπουργός.
Το video της ολομέλειας είναι σε αυτό το link:
http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#fc893314-e384-4ce3-be77-90ff0bca301f

Για να μην κάτσεις και τo δεις όλο, πάνε στο 226':35"
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Σαβ 22 Μαρ 2014, 13:47

Εσύ συνάδελφε ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις όπως και η ΕΠΠΥΕ μπορεί να γραφεί και αυτή κατά το κοινό σας συμφέρον αυτά που γράφει, αυτό όμως δεν αλλάζει την εξέλιξη που θα υπάρξει επάνω στο  θέμα του ορίου ηλικίας.
Και επειδή με τον τρόπο που εξελίσσεται η συζήτηση αρχίζει και γίνετε προβοκατόρικη ενάντια σε 400 συναδέλφους του Λυκείου που είναι σήμερα πάνω από το 1971 γεννηθείς «  εσύ συνάδελφε από ότι ξέρω είσαι του 1971 γεννηθείς» και από άτομα που είναι του Λυκείου άλλα δεν συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχω να πω τα εξής.
Καλή η θεωρία, ότι αυτό ήταν μια λογική εξέλιξη το να πάει στην αίτηση 40 χρονών για μονιμοποίηση μια και πήρε παράταση ο πίνακας επιλαχόντων στα 5 χρόνια άλλα τα δεδομένα και η στατιστική στο πίνακα επιτυχόντων δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο.
Παίρνοντας λοιπόν τα πράγματα από την αρχή όταν ο νόμος 3938/2011 έλεγε κατά την πρόσληψη θα δούμε ότι το 2012 που προσληφθήκαμε μετά από έρευνα στα δικαιολογητικά μας που έκανε η Π.Υ. βρήκε 133 άτομα με παραποιημένα δικαιολογητικά  τα οποία διαγραφήκαν.
Την ιδία χρονιά  συγκεκριμένα το 2012 τον Δεκέμβριο προσελήφθησαν οι αντικαταστατές τους που σημαίνει ότι και για αυτούς ισχύει το κατά την πρόσληψη τους, άρα καμία αδικία έως εδώ.
Την επόμενη χρονιά το 2013 προσλαμβάνονται άλλοι 30 επιλαχόντες  μετά από συμφωνία για να μην απολυθούν εποχικοί πυροσβέστες επειδή ήταν περισσότεροι από αυτούς που ζήτησε το Υπουργείο  από τους οποίους όμως κανείς δεν ήταν γεννημένος το 1972 για να πούμε ότι έγινε κάποια αδικία στο θέμα της μονιμοποίησης κάποιου από τους προσληφθέντες.
Και ερχόμαστε στο 2014 μετά και την πρόσληψη των 225 δοκίμων πυροσβεστών και την επόμενη σειρά ή σειρές για τους άλλους 500 δοκίμους που εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσουν γύρω στα 40 κενά στους ΠΠΥ εξ εποχικών.
Αυτά τα κενά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να συμπληρωθούν από ένα τμήμα επιλαχόντων και μετά από κλήρωση από τους έχοντες 40 μόρια μαχίμους στον πίνακα επιτυχόντων.
Πόσοι είναι λοιπόν αυτοί οι οποίοι είναι στα 40 μόρια μάχιμοι του Λυκείου και είναι γεννημένοι το 1972, 1973 και το 1974 εάν υποθέσουμε ότι θα προσληφτούν και το 2015;
Δύο επιλαχόντες  γεννημένοι το 1972, τρείς γεννημένοι το 1973 και δύο το 1974 και οι οποίοι θα πρέπει να κληρωθούν μεταξύ 65 υποψηφίων για να γίνουν ΠΠΥ.
Και θέλουν τώρα να μας πείσουν κάποιοι ότι η τροποποίηση έγινε για αυτούς τους 7 πιθανούς υποψηφίους!
Όμως ας δούμε και τα δεδομένα που υπάρχουν μετά και την ομιλία του κ. Δένδια στην Βουλή των Ελλήνων για το θέμα των επιλαχόντων.
1) Ο Υπουργός σε ερώτηση που του έγινε για τους επιλαχόντες και για την συμπλήρωση των κενών στο Π.Σ από 50% από αυτούς απάντησε  ότι κάτι τέτοιο βάσει του νόμου 3938 δεν υφίσταται .
2) Ο Υπουργός πάλι σε ερώτηση που του έγινε για πρόσληψη επιλαχόντων ΠΠΥ απάντησε ότι η πολιτεία δεν είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε καμία πρόσληψη εξ αυτών. «διότι μπορούν να θεωρηθούν καινούργιες προσλήψεις».
3) Ο Υπουργός για την τροποποίηση που του δόθηκε για τα αλλαγμένα Ι απάντησε ότι είναι άριστη και ότι μετά και την απόφαση του ΣΤΕ που εκκρεμεί θα την νομοθετήσει.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει βγει και περιμένουμε να καθαρογραφεί εντώς του τρέχοντος μηνός και αφορά μόνιμο πυροσβέστη με αλλαγμένο Ι που δικαιώθηκε από το ΣΤΕ.
4) Οι έλεγχοι από το Αρχηγείο έχουν τελειώσει και όλα έχουν βρεθεί εντάξει και αναμένουν και την επιβεβαίωση από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.
Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η τροποποίηση στο να πάει στην αίτηση 40 ετών  διότι αυξήθηκε ο χρόνος στον πίνακα επιλαχόντων δεν παίζει.
Τώρα το περίεργο είναι γιατί ο συνάδελφος ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ νοιάζεται τόσο πολύ για να μας αποδείξει ότι δεν έγινε αύξηση ηλικίας κατά ένα χρόνο.
Τι φοβάται να μην αρχίσουν και σκαλίζονται τα πράγματα και δεν χαρεί την αύξηση του ορίου για μονιμοποίηση στους έχοντες γεννηθεί το 1971 «οι οποίοι είναι πιο μάγκες από τους έχοντες γεννηθεί το 1970», με αποδείξεις και  νόμους που μας καταθέτει για τους δοκίμους πυροσβέστες που είναι τουλάχιστον  μια δεκαετία μικρότεροί του.
Πάντως εάν θέλει να αποδείξει και να βοηθήσει να κατοχυρωθεί η θέση του που με τόσο κόπο απέκτησε μπορεί να έρθει και να καταθέσει τις απόψεις του στα δικαστήρια τα οποία θα κάνουν  οι άνω των 40 στην αίτηση, επιδιώκοντας και την δικιά τους μονιμοποίηση.

Έγινε η ψείρα άρχοντας και ο ψύλλος επίσκοπος.

 Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Σαβ 22 Μαρ 2014, 16:28

FIREMAN έγραψε:
Και επειδή με τον τρόπο που εξελίσσεται η συζήτηση αρχίζει και γίνετε προβοκατόρικη ενάντια σε 400 συναδέλφους του Λυκείου που είναι σήμερα πάνω από το 1971 γεννηθείς «  εσύ συνάδελφε από ότι ξέρω είσαι του 1971 γεννηθείς» και από άτομα που είναι του Λυκείου άλλα δεν συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχω να πω τα εξής.

Την προβοκάτσια συνάδελφε που την είδες, μόνο εσύ ξέρεις. Ουδέποτε έκρυψα την ηλικία μου και δεν θα το κάνω φυσικά ούτε τώρα.
Άλλωστε υπάρχουν και οι πίνακες επιτυχόντων που ανα πάσα στιγμή αυτοί είναι διαθέσιμοι στην ιστιοσελίδα της ΠΟΣΠΥΔ.
FIREMAN έγραψε:Καλή η θεωρία, ότι αυτό ήταν μια λογική εξέλιξη το να πάει στην αίτηση 40 χρονών για μονιμοποίηση μια και πήρε παράταση ο πίνακας επιλαχόντων στα 5 χρόνια άλλα τα δεδομένα και η στατιστική στο πίνακα επιτυχόντων δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι συνάδελφε κανενός είδους θεωρία όλα αυτά. Το μόνο που έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση είναι να σε παραπέμψω σε συγκεκριμένους νόμους και διατάξεις, που δέν τις θεωρώ εγώ, αλλά είναι νόμοι του ελληνικού κράτους. (Γι αυτό και τα πλάγια γράμματα στην προηγούμενη ανάρτηση). Το τι νομίζει, ο καθένας απο μας είναι άλλο.
Παντού και πάντα, σε όποιο και αν είναι το θέμα αντιπαράθεσης, η απόφαση βγαίνει σχετικά πάντα με το πότε κατέθεσες την αίτηση. Μπορείς, να το διαπιστώσεις εξάλλου ακόμη και απο την ίδια την προκύρηξη την δικιά μας. Οι πολίτες των 29 ετών έγιναν 30. Οι εκ των εποχικών 45χρονοι, έγιναν 46χρονοι. Οι εκ των εποχικών, -τηρώντας και κάποιες προυποθέσεις- προσληφθέντες 56χρονοι έγιναν 57χρονοι.
Σε παραπέμπω ακόμα, σε οποιαδήποτε προκύρηξη για πλήρωση θέσεων θέλεις και διαλέξεις εσύ, είτε αυτή είναι της πυροσβεστικής είτε της αστυνομίας είτε του λιμενικού είτε του στρατού είτε τέλος πάντων είναι για οποιαδήποτε θέση πρόσληψης στο δημόσιο σε όποιον φορέα θέλεις.
Θα διαπιστώσεις φυσικά, ότι η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης είναι που παίζει ρόλο στο θέμα κατοχής των προσόντων και ηλικίας.
Ακόμα και για τις αιτήσεις συνταξιοδοτήσεων, εαν έχουν τροποποιηθεί κάποιες διατάξεις απο κάποια ημερομηνία και μετα, η απόφαση βγαίνει σχετικά με το πότε κατέθεσες την αίτηση.
Ολα αυτά, δεν είναι κάτι που τα λέω τώρα συνάδελφε. Σ αυτό εδώ το φόρουμ εαν ψάξεις σε παλιές αναρτήσεις θα καταλάβεις τις θέσεις μου επί του θέματος και φυσικά θα σε πείσει σίγουρα εάν ρωτήσεις οποιοδήποτε δικηγόρο-εργατολόγο θέλεις.
Μην ξεχνάς, οτι ακόμα και ο υπουργός έχω την εντύπωση ότι είναι δικηγόρος.
FIREMAN έγραψε:Άρα από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι η τροποποίηση στο να πάει στην αίτηση 40 ετών  διότι αυξήθηκε ο χρόνος στον πίνακα επιλαχόντων δεν παίζει.

Δεν είναι τροποποίηση για να αυξηθεί κατα 1 χρόνο το ηλικιακό όριο όπως εσύ αναφέρεις, είναι διευκρίνηση


FIREMAN έγραψε:Τώρα το περίεργο είναι γιατί ο συνάδελφος ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ νοιάζεται τόσο πολύ για να μας αποδείξει ότι δεν έγινε αύξηση ηλικίας κατά ένα χρόνο.


Για να μην σου δημιουργούντε συνάδελφε λάθος   εντυπώσεις.


FIREMAN έγραψε:Τι φοβάται να μην αρχίσουν και σκαλίζονται τα πράγματα και δεν χαρεί την αύξηση του ορίου για μονιμοποίηση στους έχοντες γεννηθεί το 1971 «οι οποίοι είναι πιο μάγκες από τους έχοντες γεννηθεί το 1970»,


Μα ούτως η άλλως σου το έχω ξαναπεί, αρμόδια σε αντίθετη περίπτωση είναι τα δικαστήρια.

FIREMAN έγραψε:....με αποδείξεις και  νόμους που μας καταθέτει για τους δοκίμους πυροσβέστες που είναι τουλάχιστον  μια δεκαετία μικρότεροί του.

Δέν είναι για τους Δόκιμους Πυροσβέστες αυτά που σε παραπέμπω, είναι για τους Π.Π.Υ
Μόνο το τελευταίο είναι εκτός προκήρυξης και είναι ο κώδικας δημοσίων υπαλληλων.
"Εκεί που είσαι έρχομαι, και εδώ που είμαι θα 'ρθουν"   Καπεταν_βλάχος


FIREMAN έγραψε:Πάντως εάν θέλει να αποδείξει και να βοηθήσει να κατοχυρωθεί η θέση του που με τόσο κόπο απέκτησε...

Η κατοχύρωση έγινε, στις 23-09-2011 ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεωνFIREMAN έγραψε:...μπορεί να έρθει και να καταθέσει τις απόψεις του στα δικαστήρια τα οποία θα κάνουν  οι άνω των 40 στην αίτηση, επιδιώκοντας και την δικιά τους μονιμοποίηση.


Σου είπα εγώ όχι ????? Να έρθω και να σε βοηθήσω όπου θέλεις, επιδιώκοντας και την δικιά σου μονιμοποίηση (μιας που έγινα ήδη εγώ)
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί ρε παιδιά όλοι ψάχνετε εχθρούς και φαντάσματα και νομίζετε οτι όλοι είναι εναντίον σας ή εναντίον μαςFIREMAN έγραψε:Έγινε η ψείρα άρχοντας και ο ψύλλος επίσκοπος.

 Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Qm4QP9IQ0h4#t=33
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Σαβ 22 Μαρ 2014, 20:53

Καλό είναι συνάδελφε πριν γραφείς μια απάντηση να διαβάζεις καλά τις προηγούμενες αναρτήσεις και κυρίως αυτές τις οποίες έχεις γράψει εσύ.
Κυρίως όμως να απαντάς επί της ουσίας του θέματος και όχι να πηγαίνεις την συζήτηση εκεί που εσύ φαντάζεσαι πως έχεις κάποιο αδιάψευστο στοιχειό.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ έγραψε:
«Δεν είναι τροποποίηση για να αυξηθεί κατά 1 χρόνο το ηλικιακό όριο όπως εσύ αναφέρεις, είναι διευκρίνιση.» cat 

Μπράβο συνάδελφε  δηλ. η τροποποίηση στην αναδιάρθρωση του ΠΣ  έγινε για να διευκρινιστεί ότι το 40 χρόνων ήταν κατά την αίτηση και όχι κατά την πρόσληψη.
Μάλιστα! Ήταν πράγματι ένα τραγικό λάθος του νομοθέτη που έπρεπε να γίνει η αναδιάρθρωση του ΠΣ για να διευκρινιστεί!
Και φυσικά η πενταετία με τα δικά σου δεδομένα για αυτούς που είναι από 40 ετών και κάτω στην αίτηση έγινε εξαετία άλλα στην ουσία παραμένει πενταετία. geek
 
Ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ έγραψε:
«Σου είπα εγώ όχι ????? Να έρθω και να σε βοηθήσω όπου θέλεις, επιδιώκοντας και την δικιά σου μονιμοποίηση (μιας που έγινα ήδη εγώ).» clown 

Προσωπικά εάν απευθύνεσαι σε εμένα το θέμα της μονιμοποίησης δεν με αγγίζει πάρα μόνο μια ανανέωση πενταετίας με οποιαδήποτε μορφή. Οπότε η βοήθεια σου είναι περιττή άλλα και ανούσια.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξω οποιαδήποτε διεκδικήσει γίνει επί του συγκεκριμένου θέματος από τα άτομα που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο ΠΣ και είναι επάνω από 40 μετά την πρόσφατη διευκρίνηση .
Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω γιατί τα λεγόμενα σου στην μια ανάρτηση αναιρούν αυτά που γραφείς στην επομένη.

Το πιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι!
 Wink  Wink  Wink  Wink  Wink

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Κυρ 23 Μαρ 2014, 00:06

FIREMAN έγραψε:Καλό είναι συνάδελφε πριν γραφείς μια απάντηση να διαβάζεις καλά τις προηγούμενες αναρτήσεις και κυρίως αυτές τις οποίες έχεις γράψει εσύ.

Εγώ, ξέρω πάρα πολύ καλά τι γράφω, μάλλον εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις. Ούτε και στο ελάχιστο έχω αλλάξει την άποψη μου επί του θέματος. Επίσης διαβάζω πάρα πάρα πολύ καλά τα όσα έχω γράψει.
Μπορεί εσύ, να νόμιζεις ότι έχεις δίκιο σχετικά με το θέμα για το όριο ηλικίας.
Έλα όμως που εγώ δεν έχω την ίδια άποψη. Και ανέκαθεν απο τότε που βγήκε η προκήρυξη υποστηρίζω όλα αυτά που σου ανέφερα πιο πάνω, για τον απλούστατο λόγο, του ότι το γράφουν τα κιτάπια που λέμε και στα πάνω τα χωριά.


FIREMAN έγραψε:Κυρίως όμως να απαντάς επί της ουσίας του θέματος και όχι να πηγαίνεις την συζήτηση εκεί που εσύ φαντάζεσαι πως έχεις κάποιο αδιάψευστο στοιχειό.

Δέν φαντάζομαι συνάδελφε, έχω αδιάψευστα στοιχεία -τους νομους του κράτους- και πάντα επι της ουσίας σου απαντώ


FIREMAN έγραψε:Μπράβο συνάδελφε  δηλ. η τροποποίηση στην αναδιάρθρωση του ΠΣ  έγινε για να διευκρινιστεί ότι το 40 χρόνων ήταν κατά την αίτηση και όχι κατά την πρόσληψη.
Μάλιστα! Ήταν πράγματι ένα τραγικό λάθος του νομοθέτη που έπρεπε να γίνει η αναδιάρθρωση του ΠΣ για να διευκρινιστεί!

Όχι, η αναδιάρθρωση έγινε για να μειωθούν οι δομές της αστυνομίας, της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. Αυτά τουλάχιστον ειπώθηκαν κατα την παρουσίαση του σχεδίου νόμου αν την παρακολούθησες. Συμπεριλάμβανει όμως και άλλα θέματα, όπως αναβάθμιση της πυροσβεστικής ακαδημίας, ζητήματα για την σχολή πυροσβεστών, αξιωματικών, ζητήματα για εθελοντές αλλά και για Π.Π.Υ.
Ε εκεί, που αναφέρει τα ζητήματα για τους ΠΠΥ μετά απο παρεμβάσεις και παρατηρήσεις ορισμένων βουλευτών και κυρίως του κ.Τριαντάφυλλου έγινε και η διευκρίνιση όπως λέει και ο υπουργός. Δεν το λέω εγώ συνάδελφε ο υπουργός το είπε.
Και σε αυτό το σημείο να σου διευκρινίσω, ότι και άλλοι βουλευτές, αλλά κυρίως ο κ. Τριαντάφυλλος ανέφερε το ζήτημα και καμία Ένωση (εστω και αν αυτή είναι η Αθλητική Ένωση Κων/πολιτών) δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα.
Μπορώ επίσης να σε διαβεβαιώσω οτι όσο ήμουν εγώ εκεί και πίστεψε με απο εκεί έφυγα στη 1 τα χαράματα, καμία Αθλητική Ένωση δεν είχε τον παραμικρό έστω χαιρετισμό με τον κ. Τριαντάφυλλο.


FIREMAN έγραψε:Και φυσικά η πενταετία με τα δικά σου δεδομένα για αυτούς που είναι από 40 ετών και κάτω στην αίτηση έγινε εξαετία άλλα στην ουσία παραμένει πενταετία. geek

Πάλι απο την αρχή. ΌΧΙ για τα δικά μου τα δεδομένα, αυτά αναφέρουν οι νόμοι


 
FIREMAN έγραψε:Προσωπικά εάν απευθύνεσαι σε εμένα το θέμα της μονιμοποίησης δεν με αγγίζει πάρα μόνο μια ανανέωση πενταετίας με οποιαδήποτε μορφή. Οπότε η βοήθεια σου είναι περιττή άλλα και ανούσια.

Εσύ μου είπες να παραβρεθώ στο δικαστήριο να στηρίξω τους πάνω απο 40 με λύκειο.
Και στο ξαναλέω, ΧΑΡΑ ΜΟΥ  να έρθω και να τους στηρίξω όλους, ακόμα και αυτούς με γυμνάσιο
συνάδελφοι είναι φίλε μου, θα πάνε σε δικαστήριο και δεν θα τους συμπαρασταθώ ???


FIREMAN έγραψε:Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξω οποιαδήποτε διεκδικήσει γίνει επί του συγκεκριμένου θέματος από τα άτομα που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο ΠΣ και είναι επάνω από 40 μετά την πρόσφατη διευκρίνηση .

Μαζί σου φίλε πάνω σε αυτό.

FIREMAN έγραψε:Για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω γιατί τα λεγόμενα σου στην μια ανάρτηση αναιρούν αυτά που γραφείς στην επομένη.

Σε προκαλώ τότε να μου παραθέσεις τα σημεία. Κυβιστήσεις εγώ συνάδελφε δεν κάνω.

FIREMAN έγραψε:Το πιο ατίθασο άλογο είναι το καλάμι!
 Wink  Wink  Wink  Wink  Wink

Μάλλον συνάδελφε ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ καταλάβει, οτι σε όλη την συζήτηση δεν σε έχω ειρωνευτεί στο παραμικρό.
Λές να έχω καβαλήσει και καλάμι? Μην ψάχνεις εχθρούς και φαντάσματα γύρω σου.


"Οποιος καίγετε στο γάλα.....φυσάει και τα γιαούρτια"
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ 23 Μαρ 2014, 21:08

ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ έγραψε:
«Μπορεί εσύ, να νομίζεις ότι έχεις δίκιο σχετικά με το θέμα για το όριο ηλικίας.
Έλα όμως που εγώ δεν έχω την ίδια άποψη. Και ανέκαθεν από τότε που βγήκε η προκήρυξη υποστηρίζω όλα αυτά που σου ανέφερα πιο πάνω, για τον απλούστατο λόγο, του ότι το γράφουν τα κιτάπια που λέμε και στα πάνω τα χωριά.»

Το τι νομίζω εγώ και άλλοι 400 σαν και εμένα και το τι νομίζεις εσύ και άλλοι 70 που έτυχαν της ευνοϊκής ρύθμισης να μπουν κατά την αίτηση ενώ στην πρόσληψη ήταν 41 ετών και το 2017 στην ανανέωση θα είναι  46 θα το δούμε στην πορεία.
Ξέχασα, το ίδιο πιστεύει και ο πρωτομάστορας που λάνσαρε την συγκεκριμένη ερμηνεία  ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου ΕΠΠΥΕ με τον οποίο τυγχάνει να υπηρετείτε στην ίδια Υπηρεσία.
Όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν δυο Ομοσπονδίες ΠΠΥ  όπου στην μεν μια ο Πρόεδρος της είναι εν δυνάμει του Λυκείου και πάνω από τα 45 σήμερα  και στην μεν δεύτερη Ομοσπονδία ο εν δυνάμει πρόεδρος της και αυτός είναι άνω των 40 +; με Λύκειο, όπως επίσης και πολλά πρωτοκλασάτα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν παρόμοιες συνθέσεις.
Οπότε όπως καταλαβαίνεις η θεωρία σου είναι καταδικασμένη από τώρα και κοίταξε να πας με το ποτάμι όπως πάει και μην δυσκολεύεις τα πράγματα περισσότερο από ότι είναι!

Το τρωτό σημείο βρίσκεται πάντα  εκεί που νομίζει κανείς τον εαυτό του σοφότερο.
 Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Κυρ 23 Μαρ 2014, 21:49

Πως γίνεται, από τη μια, εγώ και ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ
* Να παραθέτουμε τις διατάξεις που όριζαν πως το όριο ηλικίας ήταν αυτό κατά την υποβολή της αίτησης και όχι της πρόσληψης, δηλαδή το 40ο
* Να το έχω αποδομήσει με επιχειρήματα πως ακόμη και να θέλανε να είναι αυτό της πρόσληψης, δεν θα μπορούσε να είναι
* Να αποδεικνύεται από τα πρακτικά της βουλής πως το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός

Κι εσύ να εξακολουθείς να επιμένεις πως έγινε ρύθμιση, χωρίς να επιχειρηματολογείς, αυτό είναι από τα ανεξήγητα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προχωράς και παραπέρα συνδέοντας (για ποιο λόγο άραγε?) το ότι ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ συνυπηρετεί με τον Καστανίδη στην ίδια υπηρεσία.

Ακόμη κι έτσι να ήταν (από όσο γνωρίζω, εκτός αντιπυρικής ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ υπηρετεί στον 6ο Θεσ/νικης, ενώ ο Καστανίδης στον 1ο Θεσ/νικης και μόνο κατά την αντιπυρική συνυπηρετούν στην 2η Ε.Μ.Α.Κ), τι σημαίνει αυτό;
Πάλι σεναριολογία;
Για ποιο λόγο;

Και μια ερώτηση: αυτές οι δύο Ομοσπονδίες, που στον κόρακα είναι;
Υπάρχει μια και αυτή είναι η  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Άλλη, προς το παρών δεν έχω υπόψη.

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Κυρ 23 Μαρ 2014, 22:11

FIREMAN έγραψε:
Ξέχασα, το ίδιο πιστεύει και ο πρωτομάστορας που λάνσαρε την συγκεκριμένη ερμηνεία  ο πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου ΕΠΠΥΕ με τον οποίο τυγχάνει να υπηρετείτε στην ίδια Υπηρεσία.

Και το ότι υπηρετούμε στην ίδια υπηρεσία συνάδελφε τι σημασία έχει ????????
Για ρώτα τα παιδιά απο το πρώην σωματείο σου να σου πούνε, με είπε έστω και καλημέρα οσες μέρες βρεθήκαμε εκεί ? Δεν λάνσαρε την "συγκεκριμένη ερμηνεία" ο κύριος που αναφέρεσε κατάλαβε το.
Προσπάθησε να περάσει τροπολογία όπως ξέρεις για να ανεβεί το όριο στα 45 αλλά δεν τα κατάφερε.
Μπορεί να υπηρετούμε στην ίδια υπηρεσία αλλά ανήκουμε όπως μάλλον θα ξέρεις σε διαφορετικά σωματεία.


FIREMAN έγραψε:Όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν δυο Ομοσπονδίες ΠΠΥ  όπου στην μεν μια ο Πρόεδρος της είναι εν δυνάμει του Λυκείου και πάνω από τα 45 σήμερα  και στην μεν δεύτερη Ομοσπονδία ο εν δυνάμει πρόεδρος της και αυτός είναι άνω των 40 +; με Λύκειο, όπως επίσης και πολλά πρωτοκλασάτα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν παρόμοιες συνθέσεις.

Η ομοσπονδία συνάδελφε μέχρι σήμερα είναι η ποπυσυπ και μία καινούργια "διάσπαση" δεν νομίζω να οφελήσει κανέναν.
Μήπως το πρωτοβάθμιο σωματείο που προφανώς αναφέρεσαι, ο πρόεδρος του που είναι άνω των 40+ με λύκειο (και αυτός του '71 είναι ??????) δεν εκλέγηκε ως μέλος στις πρόσφατες εκλογές ??????
Τουλάχιστον αφού ξέρεις, για ποιο λόγο δεν ενημερώνεις το κόσμο που μας παρακολουθεί???


FIREMAN έγραψε:Οπότε όπως καταλαβαίνεις η θεωρία σου είναι καταδικασμένη από τώρα και κοίταξε να πας με το ποτάμι όπως πάει και μην δυσκολεύεις τα πράγματα περισσότερο από ότι είναι!

Στο ξαναλέω δεν είναι θεωρία μου, έτσι λένε οι νόμοι.
Το ποτάμι ποιο είναι ??? Ξεστράτησα και δεν το έχω καταλάβει ????
Από όσο ξέρω ανήκω στο ίδιο σωματείο από το 2003 και σε όσες αντιπαραθέσεις και αν είχα μέχρι σήμερα
δεν είμαι εγώ αυτός που πήγα να ιδρύσω άλλο σωματείο.


"Διαίρει και βασίλευε"
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ 23 Μαρ 2014, 22:51

Μην κάνεις υποθέσεις συνάδελφε ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ για σωματείο το οποίο αύριο μπορεί να μην ανήκει καν στην ΠΟΠΥΣΥΠ.
Υπάρχουν και άλλα μεικτά σωματεία που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις σήμερα και είναι στην γειτονιά σου.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ έγραψε:
«Η ομοσπονδία συνάδελφε μέχρι σήμερα είναι η ποπυσυπ και μία καινούργια "διάσπαση" δεν νομίζω να οφελήσει κανέναν.»

Στις 6/7/2013 ιδρύθηκε η ΠΟΠΥΠ τουλάχιστον έτσι λέει το καταστατικό της από τρία σωματεία ΠΠΥ.
Τώρα εάν αυτό είναι «διάσπαση» η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων θα δείξει.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι έγινε για να ωφελήσει το σύνολο των ΠΠΥ και είναι προέκταση της ΠΟΠΥΣΥΠ.

Ικαρία την απάντηση σε αυτά που γράφεις την έχω δώσει σε πιο προηγούμενη ανάρτηση!

ο Fireman έγραψε:
«Και επειδή με τον τρόπο που εξελίσσεται η συζήτηση αρχίζει και γίνετε προβοκατόρικη ενάντια σε 400 συναδέλφους του Λυκείου που είναι σήμερα πάνω από το 1971 γεννηθείς « εσύ συνάδελφε από ότι ξέρω είσαι του 1971 γεννηθείς» και από άτομα που είναι του Λυκείου άλλα δεν συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχω να πω τα εξής……………..»

Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι είσαι ο από μηχανής θεός ο οποίος επεμβαίνει με την σοφία του και δικηγορεί υπέρ του ενός ή του άλλου , εξηγεί νόμους και διαμορφώνει την κοινή γνώμη με τις αδιάψευστες και τεκμηριωμένες απόψεις του εγώ δεν θα σου χαλάσω αυτήν την πεποίθηση.
Ναι Ικαρία έχεις δίκιο σε όλα!
Ναι συμφωνώ μαζί σου.
Άλλο αυτό που έχει δρομολογηθεί να γίνει, θα γίνει!
Όσο για την άλλη Ομοσπονδία να είσαι σίγουρος ότι δεν τους απασχολεί καθόλου εάν την έχεις υπόψη σου ή όχι .

Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αν καεί!
 flower  flower  flower 

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ Την / Το Δευ 24 Μαρ 2014, 00:27

FIREMAN έγραψε:Μην κάνεις υποθέσεις  συνάδελφε ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ για σωματείο το οποίο αύριο μπορεί να μην ανήκει καν στην ΠΟΠΥΣΥΠ.
Υπάρχουν και άλλα μεικτά σωματεία που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις σήμερα και είναι στην γειτονιά σου.
FIREMAN έγραψε:Στις 6/7/2013 ιδρύθηκε η ΠΟΠΥΠ τουλάχιστον έτσι λέει το καταστατικό της από τρία σωματεία ΠΠΥ.
Τώρα  εάν αυτό είναι «διάσπαση» η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων  θα δείξει.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι έγινε για να ωφελήσει το σύνολο των ΠΠΥ και είναι προέκταση της ΠΟΠΥΣΥΠ.

Η "διάσπαση" δηλαδή από εδώ και πέρα ονομάζεται "φυσική εξέλιξη των πραγμάτων" ???
Το ποιος θα ωφεληθεί άσε να δείξει ο χρόνος.
Τα αρχαία ρητά πάντως που αρέσουν σε κάποια άλλη που έχει μετατραπεί σε αναλύτρια γράφουν:

"Ισχύς  εν τη Ενώσει"

FIREMAN έγραψε:«Και επειδή με τον τρόπο που εξελίσσεται η συζήτηση αρχίζει και γίνετε προβοκατόρικη ενάντια σε 400 συναδέλφους του Λυκείου που είναι σήμερα πάνω από το 1971 γεννηθείς

Η παράθεση των νόμων συνάδελφε ονομάζετε "προβοκάτσια" ??????????????????
Μάλλον λάθος εκτίμηση των πραγμάτων έχεις κάνει.  


Στις προηγούμενες ερωτήσεις ακόμα δεν μου απάντησες
στις παραθέτω πάλι να μας φύγουν οι απορίες

Καπετάν_Βλάχος έγραψε:Και το ότι υπηρετούμε στην ίδια υπηρεσία συνάδελφε τι σημασία έχει ????????
Για ρώτα τα παιδιά από το πρώην σωματείο σου να σου πούνε, με είπε έστω και καλημέρα όσες μέρες βρεθήκαμε εκεί ?
Καπετάν_Βλάχος έγραψε:Μήπως το πρωτοβάθμιο σωματείο που προφανώς αναφέρεσαι, ο πρόεδρος του που είναι άνω των 40+ με λύκειο (και αυτός του '71 είναι ??????) δεν εκλέγηκε ως μέλος στις πρόσφατες εκλογές ??????
Τουλάχιστον αφού ξέρεις, για ποιο λόγο δεν ενημερώνεις τον κόσμο που μας παρακολουθεί???
Καπετάν_Βλάχος έγραψε:Το ποτάμι ποιο είναι ???

Του Σταύρου Θεοδωράκη εννοείς ????
avatar
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 26
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ημέρες και έργα στην αναδιάρθρωση του ΠΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ της ΕΠΠΥΕ και του σωματείου ΑΜΘ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Δευ 24 Μαρ 2014, 01:06

FIREMAN έγραψε:Στις 6/7/2013 ιδρύθηκε η ΠΟΠΥΠ τουλάχιστον έτσι λέει το καταστατικό της από τρία σωματεία ΠΠΥ.
Άντε να μάθουμε και τους συμμετέχοντες εργατοπατερούληδες για να' χουμε να λέμε...
Ένα ολόκληρο εννιάμηνο στο παρασκήνιο, άντε να βγουν στο προσκήνιο.


FIREMAN έγραψε:και είναι προέκταση της ΠΟΠΥΣΥΠ.

Κάτι σαν μανέλα - προέκταση ένα πράγμα δηλαδή...
Πρώτη φορά ακούω για Ομοσπονδία που είναι προέκταση άλλης Ομοσπονδίας!!!
Και αυτό να μην ονομάζεται διάσπαση, αλλά φυσική συνέχεια!!!


FIREMAN έγραψε:Τώρα εάν εσύ νομίζεις ότι είσαι ο από μηχανής θεός ο οποίος επεμβαίνει με την σοφία του και δικηγορεί υπέρ του ενός ή του άλλου , εξηγεί νόμους και διαμορφώνει την κοινή γνώμη με τις αδιάψευστες και τεκμηριωμένες απόψεις του εγώ δεν θα σου χαλάσω αυτήν την πεποίθηση.
Ναι Ικαρία έχεις δίκιο σε όλα!

Ποτέ δεν νόμιζα τίποτα, ειδικά για τον εαυτό μου.
Συνάδελφε, έφτιαξα ένα φόρουμ, το μοναδικό συντεχνιακό μέσο που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να συμμετέχει κι ελεύθερα να στοχάζεται.
Το να διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις και τα επιχειρήματα μου, αυτό πρέπει κάπου να το βασίζει.
Θα πρέπει, με αντεπιχειρήματα να προτάσσει το δικό του δίκιο, τη δική του αλήθεια.
Και να με συμπαθάς, μέχρι τώρα αυτό δεν το έχεις κάνει από τη μεριά σου.


FIREMAN έγραψε:Άλλο αυτό που έχει δρομολογηθεί να γίνει, θα γίνει!

Δεν μπορώ να καταλάβω, τι είναι αυτό που έχει δρομολογηθεί και τι σχέση έχω εγώ με αυτό.


FIREMAN έγραψε:Όσο για την άλλη Ομοσπονδία να είσαι σίγουρος ότι δεν τους απασχολεί καθόλου εάν την έχεις υπόψη σου ή όχι .

Μια ερώτηση έκανα, συνάδελφε: που στον κόρακα είναι αυτή η δεύτερη Ομοσπονδία;
Όλο γράφεις πως υπάρχει.
Που είναι;

Κι αν δεν τους απασχολεί αν την έχω υπόψη μου, δεν τους απασχολεί αν την γνωρίζουν οι άλλοι;

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης