Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Σε αναμονή για να καθαρογραφεί η απόφαση 269/2014 του ΣτΕ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Σε αναμονή για να καθαρογραφεί η απόφαση 269/2014 του ΣτΕ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ 04 Απρ 2014, 13:30

Δεν υπάρχει απόφαση 40/2014 του ΣτΕ ούτε καμία άλλη απόφαση εκτός από τις γνωστές όπως λανσάρουν κάποιοι περίεργοι για να κάνουν το «κομμάτι» τους παίζοντας με τον πόνο των άλλων  και ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία.
Πείτε την αλήθεια να τελειώσει επιτέλους αυτό το θέατρο του παραλόγου και από της δυο πλευρές και αφήστε να αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Στην 260/2012 γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ για την σωματική ικανότητα όπως αυτή ανακοινώθηκε από το forum « Κυρ 18 Nov 2012, 14:23  στην θεματική ενότητα Εργασιακά θέματα», και συγκεκριμένα στην σελ 9 όπου αναφέρονται τα «Δικαστικά και Νομολογιακά Δεδομένα» πρώτη από όλα έχει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών 49/2011.
Συνεχίζοντας στην σελ. 10 στην πρώτη παράγραφο  αναφέρετε, ότι ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ μέσο του οικείου γραφείου ΝΣτΚ έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης 49/2011 στις 1/5/2011 η οποία εκκρεμεί στο ΣτΕ και ζητά την εξαφάνιση της συγκεκριμένης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών εξηγώντας ότι εκ των υστέρων τροποποίηση σε στρατολογικό πιστοποιητικό σωματικής ικανότητος δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.
Επίσης στην σελ. 13 και στην σελ 14 της ιδίας γνωμοδότησης στις τελευταίες παραγράφους γίνεται πάλι αναφορά στην απόφαση 49/2011.
Στην δε σελ. 14 αναφέρει ότι ναι μεν η άποψη της μειοψηφίας για την νομιμότητα της αλλαγής της Ικανότητος σε Ι1 στηρίζετε στις αποφάσεις 1394/2006 και στην 49/2011 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αλλά ωστόσο κατά τις 49/2011 εκκρεμεί έφεση κατά της απόφασης.
Τι έλεγε όμως η απόφαση 49/2011;

Ο ενάγων δόκιμος Γ.Κ κατετάγη στο ΠΣ με την προκήρυξη των 721 και βρέθηκε στον έλεγχο των δικαιολογητικών να είναι ικανός Ι2. Ο ίδιος είχε κάνει αίτηση επαναπροσδιορισμού της σωματικής του ικανότητος  στις 6/1/2009 ενώ η απόφαση από τον Αρχηγό για την διαγραφή του εκδόθηκε στις 15/1/2009. Ο συγκεκριμένος δόκιμος τελικά μετά την επανεξέταση κρίθηκε ως ικανός κατηγορίας Ι1 και η στρατολογία του εξέδωσε το αντίστοιχο πιστοποιητικό ικανότητος. Ο διαγραφέντας δόκιμος Γ.Κ προσέφυγε με ακυρωτικό σχηματισμό στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπου η απόφαση η οποία βγήκε τον δικαίωσε.
Αυτά περιληπτικά και με άπλα λόγια μέσες άκρες. Για πιο αναλυτικά και με νομικούς ορούς θα πρέπει να διαβαστεί η ίδια  η απόφαση 49/2011απο τους άμεσα ενδιαφερομένους.

Πρόσφατα ακούσαμε στην ψήφιση του νόμου για την αναδιάρθρωση των Υπουργό ΠΡΟΠΟ κ. Δένδια να αναφέρεται στη σωματική ικανότητα των δοκίμων πυροσβεστών και να ανακοινώνει ότι περιμένει να βγει η σχετική απόφαση  από το ΣτΕ  για να νομοθετήσει ενώ την ρύθμιση που του προτάθηκε από τον συνταγματολόγο κ. Χρυσόγονο για το θέμα αυτό την χαρακτήρισε Άριστη.
Η απόφαση λοιπόν αυτή από το ΣτΕ βγήκε  και περιμένουν οι δικηγόροι των αλλαγμένων Ι να καθαρογραφεί για να την πάρουν στα χεριά τους ενώ ήδη το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ από πληροφορίες έχει δώσει εντολή στο Αρχηγείο να την παραλάβει.
Στην συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ με αύξοντα αριθμό 269/2014 αναφέρεται η απόρριψη της έφεσης του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ  και η τελεσίδικη πια δικαίωση του δόκιμου πυροσβέστη.
Το απίθανο όμως του όλου θέματος είναι ότι ο συνήγορος του εναγόντος δοκίμου κατά της διαγραφής του από την σχολή δοκίμων πυροσβεστών από το Αρχηγείο Π.Σ είναι ο συνήγορος και των δύο δικογράφων των 109 σε σύνολο εναγόντων επιλαχόντων ΠΠΥ κατά των αλλαγμένων Ι στους εν ενεργεία ΠΠΥ,  ο γνωστός και επιτυχημένος εργατολόγος κ. Πέτρος Αγγελάκης.
Παρακάτω σας καταθέτω την πρόταση του συνταγματολόγου κ. Χρυσόγονου όπως ακριβώς έχει κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο!

«Οι άνδρες να έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας  Ι1κατα την ημερομηνία υποβολής  της αίτησης συμμετοχής και κατά την ημερομηνία κατάταξης .»

Αυτά, και δεν είναι πρέπον «να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς» να  ανακοινώνονται δεξιά και αριστερά στα μπλοκ επιστολές οι οποίες δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι αποφάσεις που γράφουν είναι υπαρκτές δημιουργώντας έτσι λάθος συμπεράσματα και καταστάσεις.
Επίσης έχει καταντήσει σαδομαζοχισμός το να δίνουμε στην δημοσιότητα λάθος αποφάσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε την εμπάθεια μας απέναντι σε συναδέλφους που κακώς ή καλώς στραφήκαν κατά συναδέλφους τους για να τους πάρουν τις θέσεις, την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι μαστίζονται από την ανεργία και την ανέχεια.
Αλλού πρέπει να ψάξουμε τους υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση που έχουμε έρθει άπαντες όπου ο ένας θέλει να φάει τον άλλο για να επιβιώσει αυτός και η οικογένεια του αν και από ότι φαίνετε και πολλοί από εμάς τους εν ενεργεία ΠΠΥ που έχουμε ένα κομμάτι ψωμί σήμερα δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχουμε και στο μέλον όταν έρχονται 150.000 απολύσεις για το τέλος του 2015.

Όταν η αρκούδα μπει στο σπίτι του γείτονα περίμενε κάποια στιγμή να μπει και στο δικό σου.

 Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad[/b][/b]

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σε αναμονή για να καθαρογραφεί η απόφαση 269/2014 του ΣτΕ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Παρ 04 Απρ 2014, 17:57

Ο ανώνυμος επιστολογράφος Σωτήρης Η, έχει σαν χόμπι να στέλνει επιστολές για να τις αναδημοσιεύουν οι πρόθυμοι, αντ' αυτού.
Με στοιχεία Swtiris Il... είχε στείλει άλλη επιστολή εδώ.
Τελικά δεν ήταν τόσο ανώνυμος όσο νόμιζαν μερικοί.

Αυτός λοιπόν (και κανένας άλλος), έγραψε πως εκδόθηκε η  40/2014 απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει τα αλλαγμένα Ιώτα εδώ
Βέβαια, όπως κι εσύ πιστοποιείς, απόφαση του ΣτΕ με αριθμό 40/2014 δεν υπήρξε ποτέ, είναι ανύπαρκτη.
Προφανώς, ο "ανώνυμος" επιστολογράφος ανήκει στους "περίεργους" που καταγγέλλεις.

Να βάλω μια παράμετρο ακόμη: τελικά, εμμέσως αλλά σαφώς, αποδεικνύεται πως:
* Δεν υπήρχε καμία απόφαση ανώτατου δικαστηρίου που να δικαιώνει τα αλλαγμένα Ιώτα.
Αν υπήρχε, δεν θα περιμέναμε την απόφαση 269/2014 που αναφέρεις.
* Η 260/2012 γνωμοδότηση του ΝΣτΚ ήταν πληρέστατη και εμπεριστατωμένη και δεν απέκρυψε κανένα "νομολογιακό δεδομένο" υπέρ των αλλαγμένων Ιώτα.

Αυτά, ως απάντηση στα όσα κατά καιρούς γράφονταν δεξιά κι αριστερά, που χρησίμευσαν μόνο για να κερδηθούν οι εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω.

Ας περιμένουμε λοιπόν την καθαρογραφή της απόφασης (όπως αναφέρεις) και τη δημοσιοποίηση της.
Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως αν είναι καταδικαστική για τα αλλαγμένα Ιώτα, οι προσφεύγοντες θα έχουν κάθε δίκιο να ζητούν την απόλυση των Π.Π.Υ που έχουν αυτό το πρόβλημα.
Αν, η απόφαση θα είναι τέτοια που δικαιώνει τα αλλαγμένα Ιώτα, θεωρώ πως το Α.Π.Σ ή το υπουργείο (μάλλον το δεύτερο) θα εκδώσουν ανακοίνωση που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους, μια για πάντα.
Ακόμη, οι δικηγόροι των αλλαγμένων Ιώτα θα προσκομίσουν την απόφαση αυτή σε οποιοδήποτε δικαστήριο γίνει, σαν υποστηρικτικό των πελατών τους.
Τι ποιο λογικό;

Εν αναμονή λοιπόν...

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης