Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Τρι 22 Απρ 2014, 14:19

Μετά και την πρόσφατη αναδιάρθρωση του Π.Σ όπου τα αποτελέσματα  από τις προτάσεις που κατέθεσαν τόσο η ΠΟΠΥΣΥΠ όσο και η Ένωση ΠΠΥ Ελλάδος  δεν ήταν τα αναμενόμενα για το σύνολο των ΠΠΥ θα καταθέσω κάποιες δικαιολογημένες ανησυχίες  συναδέλφων μας για το εργασιακό τους μέλλον.
Τα θέματα που θα θέσω υπόψη στους μεγαλοσυνδικαλιστές του κλάδου μας  είτε είναι αυτοί της ΠΟΠΥΣΥΠ είτε της ΕΠΠΥΕ και που θα ζητήσω την αμεση παρέμβαση άλλα και την διεκδίκηση  τους ,είναι προβληματισμοί και ανησυχίες ΠΠΥ από όλη την Ελλάδα  που βλέπουν ότι ζητήματα  που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν άμεσα με την εργασία τους βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα κυρίως από τους συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ.
1) Το πρώτο θέμα  αν και έχει απασχολήσει στο παρελθόν και την ΕΠΠΥΕ , είναι για ένα σχετικό μικρό κομμάτι συναδέλφων και είναι η αναγνώριση του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η χορήγηση του αντιστοίχου επιδόματος .
Ως γνωστών πρόσφατα δεν μας δόθηκε το επίδομα των 500 ευρώ το οποίο θα πάρουν όλοι οι χαμηλόμισθοι ένστολοι συνάδελφοι για τον λόγο ότι δεν είμαστε στο ειδικό μισθολόγιο αλλά στο ενιαίο.
Στον νόμο όμως 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο αναφέρεται ότι ο υπάλληλος που έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  μετά από δυο χρόνια εργασίας του αμείβεται και με το αντίστοιχο επίδομα στο μισθό του.
Ο ισχυρισμός τώρα ότι η θέση των ΠΠΥ είναι Δ.Ε δεν μπορεί να σταθεί από την στιγμή που συνάδελφοι  με Υ.Ε αμείβονται αντίστοιχα με τις γραμματικές τους γνώσεις.

Τα δυο επόμενα θέματα εν μέρη έχουν αμεση σχέση και εδώ  θα πρέπει να δώσουν οι συνδικαλιστές μεγαλύτερη βάση. Σίγουρα θα χρειαστεί η  νομική στήριξη αλλά και η συνεργασία με εργατολόγο, που γνωρίζω ότι έχει τόσο η ΠΟΠΥΣΥΠ όσο και η ΕΠΠΥΕ και που θα ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια τους, «όποιος τελικά φιλοτιμηθεί να την προσφέρει από τους δυο» προς μια μερίδα συναδέλφων οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

2) Πρόσφατα έθεσε η ΕΠΠΥΕ το ερώτημα στην πολιτική μας ηγεσία για το αν ο νόμος 3938/2011 καλύπτει τους συναδέλφους που τελείωσαν ή τελειώνουν το Λύκειο μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μας και περιμένουμε την αντίστοιχη απάντηση τους. Βάσει τώρα την παρ. 8 άρθρο 15 του ν.3938/2011 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 και 7 του άρθρου 98 του ν.4249/2014.  και χωρίς να αποσαφηνίζετε πλήρως, από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι μάλλον η απόκτηση  απολυτηρίου Λυκείου έχει ισχύ και μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών μας τον Σεπτέμβριο του 2011.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στον πρόσφατο ν.4229/2014 για τη αναδιάρθρωση του ΠΣ ψηφίστηκε τροποποίηση στην οποία συνάδελφοι που απέκτησαν απολυτήριο γυμνασίου μετά το πέρας της κατάθεσης των δικαιολογητικών μας το 2011 μπορούν μέχρι της 24/4/2014 να καταθέσουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και να μπουν στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων.
Αφού λοιπόν δέχεται με νόμο η πολιτεία απολυτήρια γυμνασίου μετά από δύο χρόνια από την κατάθεση των δικαιολογητικών μας και τους κατατάσσουν στον πίνακα επιτυχόντων γιατί δεν θα πρέπει να έχουν  ισχύ και τα αποκτηθέντα μετέπειτα απολυτήρια Λυκείου που τόσο σημαντικό είναι για μία μερίδα κάτω τον 40 στην προκήρυξη συναδέλφων ΠΠΥ και όχι μόνο.
3)Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με 400 συναδέλφους οι οποίοι θα αυξηθούν στα επόμενα δύο χρόνια και είναι απόφοιτοι Λυκείου άνω των 40 ετων.
Δυστυχώς ενώ μέσα στην ΠΟΠΥΣΥΠ έχουμε από αυτή την κατηγορία συναδέλφους εντούτοις σε ερώτηση που τους έγινε  για το θέμα  σφυρίζουν αδιάφορα.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στους λόγους της αδιαφορίας τους  διότι δεν είναι του παρόντος αλλά θα σταθώ μόνο σε μια δήλωση στην οποία έγινε από τον πρόεδρο του σωματείου της Άρτας μέλος της ΠΟΠΥΣΥΠ.
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος μας είπε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η πρόταση για προσωποπαγείς θέσεις που έγινε από την ΕΠΠΥΕ για όσους δεν εμπίπτουν στο ν. 3938/2011 για να μονιμοποιηθούν, απορρίφτηκε διότι θα σήμαινε τον εργασιακό θάνατο όλων των επιλαχόντων συναδέλφων  , «αφού η κάθε προσωποπαγείς θέση αν για οποιοδήποτε λόγο μείνει κενή αυτομάτως καταργείται».
Ο καθένας μετά από αυτή την δήλωση μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Επανερχόμενος τώρα στους έχοντες Λύκειο ΠΠΥ με ηλικία πάνω από 40 στην κατάθεση των δικαιολογητικών το 2011 και με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία  από αυτούς μπορούν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το Π.Σ  ζητώ να αναλάβετε «όποιος τελικά φιλοτιμηθεί από τους δυο αντιπροσωπευτικούς κατά τα λεγόμενα τους φορείς μας» να δώσετε εσείς τις ανάλογες διευκρινήσεις επί  του θέματος .
Τα ζητούμενα είναι το όριο ηλικίας που μπορεί να συμπληρώσει κάποιος συνάδελφος στο ΠΣ  συνταξιοδοτικό δικαίωμα ,το πόσα ένσημα χρειάζονται γενικως , τι είδους ένσημα δηλ εάν τα βαρέα των οδηγών  με τα ένσημα των μάχιμων ρυθμίζουν τα όρια ηλικίας που χρειάζονται, εάν τα ένσημα πρέπει να είναι Δημόσιου και να έχουν αποκτηθεί από το ΠΣ και πόσα πρέπει να είναι αυτά, ποια θα είναι η κατώτερη σύνταξη και τέλος τι ηλικία πρέπει να είχε ο ΠΠΥ άνω των 40 κατά την πρόσληψη του 2012 ως ΠΠΥ στο ΠΣ για να μπορεί να διεκδικήσει  να μείνει μέχρι συνταξιοδότησης στο ΠΣ ως πυροσβέστης Γ.Κ.
Φυσικά για όλα τα παραπάνω εάν θα συστήνατε και έναν εργατολόγο για να μπορέσουν να απευθυνθούν και να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με ποια  νόμιμα μέσα μπορούν να προσφύγουν για τις εργασιακές τους διεκδικήσεις θα ήταν και η ολοκλήρωση  της υπηρεσίας που θα τους προσφέρατε.

Τώρα επειδή κάποιοι οι οποίοι έχουν το ακαταμάχητο ηλικιακό προσόν να είναι κατά την αίτηση για μονιμοποίηση τους από 46 ετών και κάτω και που μπορεί να φοβούνται να μην τους περάσουν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι στην επετηρίδα  δεκτό να μπουν οι διεκδικούντες στο τέλος αυτής όπως έγινε και με τους αντίστοιχους επιλαχόντες του γυμνασίου στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων των ΠΠΥ.
Αν και δεν είμαι μέλος ούτε της ΕΠΠΥΕ ούτε της ΠΟΠΥΣΥΠ  παρόλα αυτά και με βάση τις  επίσημες  δηλώσεις  σας  ότι είσθε στην διάθεση όλων των συνάδελφων  ΠΠΥ στο να σας ανακοινώνουν ή να  σας αποστέλλουν  τις προτάσεις τους και να  σας εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για τα τεκταινόμενα στον κλάδο μας σας προκαλώ να δείτε με το ανάλογο ενδιαφέρον και τα θέματα που έθεσα.
Εκ των πραγμάτων στην παρούσα φάση είσθε οι μόνοι που μπορείτε να ενδιαφερθείτε και να δώσετε λύσεις επί της ουσίας στα προβλήματα των ΠΠΥ αν και η ΠΟΠΥΣΥΠ έχει δώσει βάση σε άλλες προτεραιότητες που φέρνουν τους ΠΠΥ σε δευτερεύουσα θέση σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο για τον κλάδο μας.
Για του λόγου το αληθές ας θυμηθούμε όμως και πια ήταν η στάση των συνδικαλιστών σήμερα που ηγούνται την ΕΠΠΥΕ «εκτός του γνωστού με τις 1500 - 2000 θέσεις που πρότειναν για ΠΠΥ με Λύκειο και το αντίστοιχο όριο ηλικίας που τους συνέφερε» μέσα από τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ αλλά και τι έλεγε και η ίδια η ΠΟΣΠΥΔ για τα όρια ηλικίας.

1)Απάντηση της ΠΟΣΠΥΔ στην επιστολή του Σωμ. Θεσσαλίας
23/12/2010
Επίσης θέλουμε να σας ρωτήσουμε:
……………………………………………………………………………………………………………….
«10) Από ποιους πήρε ο Πρόεδρός σας την εξουσιοδότηση και στην προτελευταία συνάντηση της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενώ ο Πρόεδρος με τον Γ.Γ. της ΠΟΣΠΥΔ πρότειναν έως 49 ετών όριο ηλικίας, ο Πρόεδρός σας ωρυόταν, «δεν θέλω πάνω από 45 ετών και γιατί 49 και δεν συμφωνώ» και πολλά άλλα και επέμενε μετέπειτα και στα Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ;»

2) Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΠΥΔ για το Σχέδιο Νόμου
26/11/2010
………………………………………………………………………………………………………………………..
«Ζ) Το εδάφιο α της παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου να τροποποιηθεί ως εξής: Κατ’ εξαίρεση ως Επικουρικοί Πυροσβέστες μπορούν επίσης να προσληφθούν εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2009 έως και 2010.
Τέλος, αναφορικά με τον καθορισμό ανωτάτου ορίου ηλικίας πρόσληψης, επισημαίνουμε, όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και με το υπ’ αρ. πρωτ. 85/25-10-2010 έγγραφό μας, δεν υφίσταται ανάγκη θέσπισης ως τέτοιου του 49ου έτους ηλικίας, καθώς το όριο συνταξιοδότησης έχει πλέον αυξηθεί, το δε πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υιοθέτησε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος αναφερόταν σε ρύθμιση μονιμοποίησης και όχι πενταετούς θητείας. Συνεπώς αφού προκρίνεται η λύση της πενταετούς θητείας, ποιος ο λόγος θέσπισης ανωτάτου ορίου ηλικίας;»

Τότε λοιπόν δεν υιοθετήθηκε ως ανώτατο όριο ηλικίας το 49ο έτος διότι δεν υπήρχε θέμα μονιμοποίησης αφού προτάθηκε η λύση της πενταετούς θητείας. Αργότερα όμως το θέμα με την μονιμοποίηση υπήρξε πρώτα με όριο στα 35 και Λύκειο, μετέπειτα όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο η ομάδα Καστανίδη με «φιλότιμες προσπάθειες» την τελευταία στιγμή το πήγε στα 40 με Λύκειο  με δικαίωμα αίτησης μονιμοποίησης στα 45  και στην αναδιάρθρωση με εξίσου και «μεγαλύτερες φιλότιμες προσπάθειες» κάποιοι το πήγαν στα «40΄» με Λύκειο με δικαίωμα αίτησις μονιμοποίησης στα 46!
Σε αναμονή λοιπόν  για να δούμε επιτέλους  ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τα εργασιακά θέματα των εν ενεργεία ΠΠΥ χωρίς ενδοιασμούς , προκαταλήψεις , προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.
Εκ των πραγμάτων το τέλος της αντιπυρικής αυτής θα σημάνει μεγάλες αλλαγές στον κλάδο μας που θα είναι και καταλυτικές για το πιο τελικά  σωματείο όπως η ΕΠΠΥΕ ή πια Ομοσπονδια θα αναλάβει την ουσιαστική εκπροσώπηση των ΠΠΥ και αυτό θα κριθεί από το ποια θέματα των ΠΠΥ  θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν και να βρουν λύση οι μεγαλοσυνδικαλιστές άμεσα.  

Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.
 Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool 

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που ακούγετε έντονα για τον πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ δεν είναι  αληθές . Αυτό που λέγετε είναι ότι έχει δηλώσει και μάλιστα επανειλημμένα  ότι αυτόν δεν τον χαλάει να παραμείνει Συμβασιούχος Πενταετής Υποχρέωσης Πυροσβέστης που σημαίνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι μονιμοποιήσεις ούτε οι προσωποπαγείς θέσεις.

Εάν όμως  αυτό είναι αλήθεια  τότε είναι casus belli!

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  marioskri Την / Το Τετ 23 Απρ 2014, 11:01

Τελικά ρε Ανδρέα φοβάσαι τόσο πολύ που φοβάμαι μην πάθεις και τίποτα... Αναρωτιέμαι κύριε συνιδρυτά της νέας ομοσπονδίας τόσο πουλημένος είσαι που σε νοιάζει μόνο ο κώλος σου; Τελικά δεν είσαι Ι στο σώμα (που δεν είσαι προφανώς) αλλά στο μυαλό..Όταν ανοίγεις πλέον ένα θέμα να το ανοίγεις και λόγω των Άγιων ημερών που πέρασαν με το εξής πρόθεμα: "Εκ Καλαμπ... Ανδρέα το ανάγνωσμα..." γιατί δεν δέχεσαι ότι μπορεί να κάνεις και λάθος... Γεια σου Ανδρέα εργατοπατέρα του καναπέ και του ίντερνετ και φυσικά της διαπλοκής με Παπαντ... και σια ΟΕ... και γνωστού συνταγματολόγου (αριστερού λέμε). Η συνομοσπονδία δεν σου έκαστε προς το παρόν... και όπως λες μεικτά σωματεία...αν ειναι δυνατόν...σκόρδο... ΦΟΒΑΣΑΙ Ανδρέα και φαίνεται πλέον... όχι για τα Ι... γενικά φοβάσαι για την θέση σου και στα παπάκια σου όλοι οι άλλοι... τα σέβη μου κύριε Ανδρέα...

marioskri

Αριθμός μηνυμάτων : 70
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 11/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κλάϊν Μέϊντεν for the No. 2!

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Πεμ 24 Απρ 2014, 12:49

Στην ανάρτηση μου με θέμα «Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ»  δέχτηκα επίθεση – απάντηση από συνδικαλιστή μεικτού σωματείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, για την οποία επίθεση- απάντηση  θα πρέπει κάποιος να έχει μαντικές ικανότητες για να καταλάβει τους λόγους που μου έγινε.
Παρόλα αυτά θα κάνω μια προσπάθεια να τους εξηγήσω.
Ο συγκεκριμένος συνάδελφος επιτυχόν - επιλαχόν στα 39 μόρια είναι γενικός γραμματέας του μεικτού σωματείου  Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης Ανατ. Κρήτης.
Στο συγκεκριμένο σωματειο Πρόεδρος είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΠΥΣΥΠ που ως γνωστόν έχει περάσει στους 725 δόκιμους και που για χάρη του ψηφίστηκε αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΠΥΣΥΠ για να παραμείνει σε αυτήν την θέση  και να παίρνει τις 15 ημέρες άδεια + την άδεια που δικαιούται σαν πρόεδρος πρωτοβάθμιου σωματείου με ένα μεγάλο και σεβαστό αριθμό μελών.
Τα  δύο σωματεία της Κρήτης εκτός από μεγάλο αριθμό μελών έχουν και την αντίστοιχη οικονομική άνεση διότι ποιος θα τολμήσει από τα μέλη να φύγει αλλά και που να πάει!
Αυτό δικαιολογεί και το μένος τους εναντίον της ΕΠΠΥΕ  και των άλλων σωματείων ΠΠΥ αλλά και το επινοούμενο για διαπλοκή μου με τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ γιατί και αυτός «ηγείται» το Πανελλήνιο σωματείο των Μεγάρων.
Διότι, τώρα που κατόρθωσαν και πήραν την εξουσία της ΠΟΠΥΣΥΠ στα χέρια τους παρόλο που άλλος βγήκε πρώτος στους ψήφους των σύνεδρων,  οι συνδικαλιστές της μεγαλονήσου πιστεύουν ότι ισχύει και επιδιώκουν το γνωστό ρητό «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».
Παρόλα αυτά εξηγούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τους αγώνες του για αποκατάσταση των συμβασιούχων – επιλαχόντων και την ηθική απεριόριστη στήριξη του συναδέλφου Γραμματέα «για οικονομική δεν έχω αποδείξεις» στους ενάγοντες επιλαχόντες που έχουν στραφεί κατά 800 τουλάχιστον συναδέλφων ΠΠΥ με το γνωστό σύνθημα να τηρηθούν «τα νόμιμα».
Φυσικά είναι ευκολονόητο ότι από την θέση που κατέχει στον πίνακα επιτυχόντων και με τα δεδομένα απορρόφησης επιλαχόντων που υπάρχουν θα πρέπει να φύγουν είτε οι γιοτάδες, είτε τα δεύτερης ευκαιρίας, είτε τα διπλώματα τελευταίας στιγμής για να φτάσει ο πίνακας έως εκεί.
Ας πιάσουμε όμως από την αρχή την άσχετη με τα θέματα πενταετών απάντηση –επίθεση του συγκεκριμένου μαχόμενου εργατοπατέρα.

Ο marioskri εγραψε:
«Τελικά ρε Ανδρέα φοβάσαι τόσο πολύ που φοβάμαι μην πάθεις και τίποτα..»

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου αλλά καλύτερα να κοιτάξεις την δικιά σου υγεία γιατί εγώ έχω αλλά σχεδόν δυόμιση χρονιά μπροστά μου για να μου συμβεί κάτι τέτοιο εκτός απροόπτου, ενώ εσύ μετά βίας ενάμιση χρόνο!

Ο marioskri εγραψε:
«Αναρωτιέμαι κύριε συνιδρυτά της νέας ομοσπονδίας τόσο πουλημένος είσαι που σε νοιάζει μόνο ο κώλος σου;»

Δεν είμαι πουλημένος αγαπητέ μου αλλά εν ενεργεία ΠΠΥ από τους οποίους οι 2300 θα γίνουν στο τέλος της πενταετίας μόνιμοι και για τους υπόλοιπους θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουν προσωποπαγείς θέσεις δηλ μια άλλη μορφή μονίμου υπαλλήλου ή και οτιδήποτε άλλο ακόμα εξασφαλίζει τους περισσότερους από αυτούς μία χωρίς κομματικές αιχμαλωσίες και εξαρτήσεις σταθερή σχέση εργασίας.
Τώρα η ομοσπονδια ΠΠΥ για πιο λόγο σε ενοχλεί άραγε; Μήπως δεν είναι νόμιμη; Μήπως τα σωματεία της δεν είναι νόμιμα; Μήπως τα μέλη των σωματείων της ΠΟΠΥΠ δεν εργάζονται 12 μήνες τον χρόνο όπως προβλέπει ο Συνδικαλιστικός Νόμος 1264/82 και όχι όπως μέλη σωματείων που παίρνουν αποφάσεις για τους ΠΠΥ και ταυτόχρονα τους χλευάζουν, εργάζονται μόνο 5 μήνες. Είναι ψέματα ότι  βάσει του νομου1264/82 μετά από τρεις μήνες από την απόλυση του ο εργαζόμενος  διαγράφετε από το σωματείο που ανήκει και ξανά έχει δικαίωμα εγράφης του, ένα μήνα μετά την επαναπρόσληψή του.

Ο marioskri εγραψε:
«Τελικά δεν είσαι Ι στο σώμα (που δεν είσαι προφανώς) αλλά στο μυαλό..»

Προφανώς εννοείς σε αντιστοιχία με σένα που έχεις τριτοβάθμια εκπαίδευση ΤΕΙ ότι είμαι Ι στο μυαλό, αν και αυτό βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής για το προσεχές μέλλον.
Βέβαια σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με το Π.Σ. Εκεί μου φτάνει το 19,3.

Ο marioskri εγραψε:
«Όταν ανοίγεις πλέον ένα θέμα να το ανοίγεις και λόγω των Άγιων ημερών που πέρασαν με το εξής πρόθεμα: "Εκ Καλαμπ... Ανδρέα το ανάγνωσμα..." γιατί δεν δέχεσαι ότι μπορεί να κάνεις και λάθος...»

Ναι λοιπόν το δέχομαι έκανα λάθος. Έπρεπε να γράψω «Προς συνδικαλιστές ΠΠΥ της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.» γιατί έτσι συμπεριέλαβα και εσένα μέσα που είσαι επιλαχών και σου έδωσα το δικαίωμα για τα περεταίρω!
Βέβαια μετά από δυόμιση χρονιά ΠΠΥ θα είναι μωρία για κάποιον να πιστεύει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που εκ του ιδίου του συνδικαλιστικού νόμου συμπεραίνετε ότι οι μόνοι νόμιμοι γραμματείς σε σωματεία του κλάδου μας  είναι αυτοί που είναι ΠΠΥ με πρώτο στην τάξη των Γραμματέα της ΕΠΠΥΕ.

Ο marioskri εγραψε:
«Γεια σου Ανδρέα εργατοπατέρα του καναπέ και του ίντερνετ και φυσικά της διαπλοκής με Παπαντ…»

Γιατί δεν το λες όλο το όνομα φοβάσαι;
Μήπως είναι ψέματα ότι επί προεδρίας Παπαντώνη όταν εσύ είχες με το ζόρι δύο αντιπυρικές πήραμε τα οκτάμηνα με την γνωστή κατάληψη του Υπουργείου που οι συνάδελφοι του σωματείου ΑΜΘ στο οποίο μέλος ήμουν και εγώ, μαζί με το διοικητικό της ΠΟΣΠΥΔ, μπήκαμε πρώτοι μέσα στο Υπουργείο κάνοντας την κατάλειψη τρώγοντας το ξύλο της αρκούδας από την αστυνομία χόρια τα υπόλοιπα.
Επί προεδρίας Παπαντώνη δεν γίναμε οι 3400 πρώην εποχικοί πυροσβέστες, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς  στο τέλος της πενταετίας θα γίνουν μόνιμοι πυροσβέστες;
Επί προεδρίας Παπαντώνη δεν έγινε αγώνας και βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα ένα συν δύο χρόνια για τους συμβασιούχους εναπομείναντες πυροσβέστες;
Τι έγινε με το νέο πρόεδρο μέχρι στιγμής!
Μπήκαν οι έχοντες τελειώσει το γυμνάσιο μετά την προκήρυξη στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων και αυξήθηκε ο πίνακας επιτυχόντων για πρώτη φορά στα χρονικά πρόσληψης ένστολων στα 5 έτη δίνοντας το δικαίωμα για μέχρι το τέλος της πενταετίας στου Διοικούντες να μας λένε εμάς τους εν ενεργεία ΠΠΥ όπως ειπώθηκε  πρόσφατα από Διοικητή νομού ότι εάν δεν σας αρέσει δρόμο περιμένουν άλλοι 800 για να πάρουν τις θέσεις σας. Παρόλα ταύτα ο Παπαντώνης είναι Ταμίας της ΠΟΠΥΣΥΠ και μέσα στην ηγετική ομάδα που ανήκει και ο πρόεδρος σου, ο εν δυνάμει μόνιμος πυροσβέστης και εκ των πραγμάτων διαπλεκόμενος είσαι εσύ ο παραιτηθείς και ξεπαραιτηθείς γραμματέας του.
Γιατί άραγε!

Ο marioskri εγραψε:
«Η συνομοσπονδία δεν σου έκαστε προς το παρόν... και όπως λες μεικτά σωματεία...αν είναι δυνατόν...σκόρδο...»

Η συνομοσπονδία είναι προς το συμφέρον σας διότι θα καλύψει αυτά που δεν καλύπτει ο συνδικαλιστικός νόμος για την ΠΟΠΥΣΥΠ.
Πρόσφατα διάβασα ότι από τον Οκτώβριο του 2014 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο άρα πια δεν τίθεται  θέμα για τους ΠΠΥ εάν θα πρέπει να πάνε στην ΓΣΕΕ ή στην ΑΔΕΔΥ όπως λέει ο πρόεδρος της ΕΠΠΥΕ.
Για να δούμε τότε πια Ομοσπονδια νομιμοποιείτε  να αντιπροσωπεύει ΠΠΥ στην ΓΣΕΕ!
Όσο για σκόρδα τρώω πολλά για να με αποφεύγουν «συνάδελφοι» που στόχος τους είναι να στείλουν με οποιοδήποτε τρόπο ΠΠΥ στην ανεργία για να τους πάρουν τις θέσεις.

Ο marioskri εγραψε:
«ΦΟΒΑΣΑΙ Ανδρέα και φαίνεται πλέον... όχι για τα Ι... γενικά φοβάσαι για την θέση σου και στα παπάκια σου όλοι οι άλλοι... τα σέβη μου κύριε Ανδρέα...»

Σύντεκνε - καρντάση δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί σε όλα είμαι νόμιμος και με την βούλα και έχω και επιχειρήματα για αυτά που γράφω!
Τώρα για το «όλοι οι άλλοι...» που εκ των πραγμάτων εννοείς τους επιλαχόντες ΠΠΥ γιατί συμβασιούχοι πάντα θα προσλαμβάνονται, ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
Σε κάποιο σημείο στην ανάρτηση που έγραψα αναφέρθηκα στην δήλωση του προέδρου του μεικτού σωματείου της Άρτας που ούτε λίγο ούτε πολύ μας ανακοίνωσε ότι απορρίφτηκε η πρόταση της ΕΠΠΥΕ για προσωποπαγείς θέσεις διότι θα σήμαινε τον εργασιακό θάνατο όλων των επιλαχόντων συναδέλφων  , «αφού η κάθε προσωποπαγείς θέση αν για οποιοδήποτε λόγο μείνει κενή αυτομάτως καταργείται».
Κάνοντας κάποιος από τους λεγόμενους καναπεδάτους εργατοπατέρες μία στατιστική έρευνα στο ένστολο προσωπικό που προσλήφτηκε στο ΠΣ από το 1993 και μετά, «γιατί οι προηγούμενοι έχουν βγει στην σύνταξη» μαζί με τον μικρό αριθμό των εναπομεινάντων μεταταχθέντων του δασαρχείου από το 1985 που από του χρόνου και αυτοί άντε γεια, διαπιστώνει το εξής.
Οι θέσεις που θα μείνουν κενές από τις συνταξιοδοτήσεις των μονίμων μέχρι τις αρχές του 2017 που λήγει η πενταετία μας λαμβάνοντας υπόψη και τους υπόλοιπους 500 δόκιμους Γ.Κ που θα προληφθούν, σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτήσουν τον αντίστοιχο αριθμό για να καλύψουν 2300 ΠΠΥ, χωρίς να βάζω και αυτούς που θα τελειώσουν το λύκειο και στα επόμενα δύο χρόνια.
Αυτό σημαίνει και προβλέπετε και από τον νόμο για την αναδιάρθρωση του ΠΣ μετατροπή οργανικών θέσεων ΠΠΥ σε Γ.Κ. Εάν λοιπόν οι υπόλοιπες 1600 με 1700 θέσεις γίνουν προσωποπαγείς το πιθανότερο είναι  να μεταφερθούν μετά την αποχώρηση των κάτοχων τους στους παραγωγικούς πυροσβέστες που θα μπαίνουν από πανελλήνιες.
Έτσι έχουμε τον εργασιακό θάνατο των επιλαχόντων ΠΠΥ αλλά τελικά με ποια λογική δεν μπορώ να καταλάβω!
Ίσως με αυτήν ότι ο πίνακας επιτυχόντων θα πάρει παράταση για αλλά 5 χρόνια ή ότι θα πέσει μια ανίατη επιδημία μέσα στους εναπομένοντες ΠΠΥ που θα τους ξεκληρίσει όλους.
Φυσικά με την ιδία λογική δεν πρέπει να γίνουν μόνιμοι και όσοι συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 60 όπως πρότεινε και η ΠΟΕΥΠΣ γιατί θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις των ΠΠΥ.
Τέλος έχω να πω στον αγαπητό συνάδελφο κάτι που ίσως του ανεβάσει το ηθικό του!
Το 1995 επί Δασαρχείου βγήκε ένας νόμος που έλεγε ότι όσοι έχουν διπλή σύμβαση την ίδια χρόνια στο δασαρχείο σαν Δασοπυροσβέστες και Δασεργάτες να κάνουν τα χαρτιά τους για Αορίστου Χρόνου ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων.
Μέσα σε αυτούς που τα έκαναν ήμουν και εγώ όμως λόγω ότι δεν είχα την ανάλογη προϋπηρεσία που χρειαζόταν έμεινα απ έξω.
Όταν ορκιστήκαν το 1995 πήγαμε και συγχαρήκαμε τους επιτυχόντες συναδέλφους και την άλλη χρόνια αυτοί ήταν Δασικοί υπάλληλοι «μόνιμοι Δασοπυροσβέστες» και εμείς εποχικοί με ότι σημαίνει αυτό. Σήμερα όσοι μεταταχτήκαν είναι μόνιμοι από το 1999 και έχουν βαθμό Αρχιπυροσβέστη παρόλα αυτά πότε δεν τους είπαμε πουλημένους.
Μετά λοιπόν από 17 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία μέσο της πενταετίας να γίνω κάτι παρόμοιο με αυτό που δεν έγινα το 1995 και να προσπαθώ και για κάτι καλύτερο ακόμα.
Το 1995 ήμουν στην ηλικία που είσαι εσύ σήμερα, άρα έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου. Τα σέβη μου Κύριε Μάριε!

Κάλιο αργά παρά πότε!
 Wink  Wink  Wink  Wink  Wink

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Πεμ 24 Απρ 2014, 20:51

FIREMAN έγραψε:Ο συγκεκριμένος συνάδελφος επιτυχόν - επιλαχόν στα 39 μόρια είναι γενικός γραμματέας του μεικτού σωματείου  Πυροσβεστών Πυρόσβεσης-Διάσωσης Ανατ. Κρήτης.
Στο συγκεκριμένο σωματειο Πρόεδρος είναι ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΠΥΣΥΠ που ως γνωστόν έχει περάσει στους 725 δόκιμους και που για χάρη του ψηφίστηκε αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΠΥΣΥΠ για να παραμείνει σε αυτήν την θέση  και να παίρνει τις 15 ημέρες άδεια + την άδεια που δικαιούται σαν πρόεδρος πρωτοβάθμιου σωματείου με ένα μεγάλο και σεβαστό αριθμό μελών.

Τι σχέση έχει η επίθεση  που δέχτηκες με τα όσα έγραψες από πάνω, ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ!!

Και γιατί από τη μια να πρέπει να δεχτούμε πως τα πάντα γίνανε για να παίρνει ο Ανδρεαδάκης τις συνδικαλιστικές άδειες και να μην υποθέσουμε πως η "νέα" Ομοσπονδία έγινε από πικραμένους που έχασαν τη θέση τους και τα ονόρε που τους εξασφάλιζε η θέση αυτή;
Να βάλω τον προβληματισμό, προς όλους:
Μόνο  ο πρόεδρος Ομοσπονδίας δικαιούται συνδικαλιστική άδεια με αποδοχές εδώ.
Ούτε πρόεδρος Σωματείου ούτε άλλο μέλος Δ.Σ.
Ας με πείσει λοιπόν κάποιος, πως η "νέα" Ομοσπονδία δεν έγινε για να πάρει ο "νέος" πρόεδρος πίσω όσα έχασε...


FIREMAN έγραψε:Τα  δύο σωματεία της Κρήτης εκτός από μεγάλο αριθμό μελών έχουν και την αντίστοιχη οικονομική άνεση διότι ποιος θα τολμήσει από τα μέλη να φύγει αλλά και που να πάει!
Αυτό δικαιολογεί και το μένος τους εναντίον της ΕΠΠΥΕ  και των άλλων σωματείων ΠΠΥ αλλά και το επινοούμενο για διαπλοκή μου με τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΠΥΣΥΠ γιατί και αυτός «ηγείται» το Πανελλήνιο σωματείο των Μεγάρων.

Ποιο είναι αυτό που δικαιολογεί τελικά το μένος που έχουν εναντίον της ΕΠΠΥΕ, προσπαθώ (και πάλι) να καταλάβω, αλλά δεν μπορώ!!


FIREMAN έγραψε:Διότι, τώρα που κατόρθωσαν και πήραν την εξουσία της ΠΟΠΥΣΥΠ

1. Δεν πήραν καμία εξουσία, γιατί δεν υπάρχει εξουσία.
2. Ακόμη και να υπήρχε, δεν την πήραν αλλά τους δόθηκε μέσα από την εκλογική διαδικασία, των εκπροσώπων για αυτούς που εξέλεξαν για το Δ.Σ και των μελών του Δ.Σ για την κατανομή στις θέσεις.


FIREMAN έγραψε:παρόλο που άλλος βγήκε πρώτος στους ψήφους των σύνεδρων

Προφανώς συνάδελφε, δεν γνωρίζεις τον τρόπο που ανατίθενται τα καθήκοντα στα μέλη του Δ.Σ.
Οι εκπρόσωποι ψηφίζουν για τα μέλη του Δ.Σ και τα μέλη του Δ.Σ ψηφίζουν για το προεδρείο.
Οι ψήφοι που λαμβάνει κάποιος δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση που θα καταλάβει στο Δ.Σ.
Ακόμη και ο πρώτος σε ψήφους να είναι κάποιος μπορεί να εκλεγεί και ως απλό μέλος ενός Δ.Σ.
Να θυμίσω πως στις εκλογές του 2011 ο συνάδελφος Φαραντάκης έλαβε 130 ψήφους έναντι 127 του συνάδελφου Παπαντώνη εδώ. Με τη δική σου λογική, θα έπρεπε ο Φαραντάκης να ήταν πρόεδρος.
Όμως, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν από το καταστατικό για τις θέσεις του Δ.Σ, ο Φαραντάκης (αν και πρώτος σε ψήφους) έγινε γενικός γραμματέας, ενώ πρόεδρος έγινε ο Παπαντώνης και αυτά μέσα από εκλογική διαδικασία.


FIREMAN έγραψε:Τώρα η ομοσπονδια ΠΠΥ για πιο λόγο σε ενοχλεί άραγε; Μήπως δεν είναι νόμιμη; Μήπως τα σωματεία της δεν είναι νόμιμα; Μήπως τα μέλη των σωματείων της ΠΟΠΥΠ

Τελικά αυτή η νέα Ομοσπονδία, η ΠΟΠΥΠ, που στα κομμάτια είναι;
Συνέχεια κάνεις αναφορές συνάδελφε σε αυτήν αλλά δεν την "είδαμε".
Τόσο μυστική είναι;
Προκύπτουν και εύλογα ερωτήματα:
Γίνεται μια Ομοσπονδία με μέλη ποια Σωματεία;
Τα Σωματεία αυτά συμμετείχαν ή όχι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας το Γενάρη του 2014;
Γίνεται μια Ομοσπονδία και δεν συμμετέχει στα όσα καθοριστικά διαδραματίζονται για τον κλάδο μας (βλέπε αναδιοργάνωση του Π.Σ) και θα εμφανιστεί κατόπιν εορτής;
Και στο φινάλε, τι είναι αυτό που εμπόδιζε τους πρώην στην επίτευξη των στόχων των Π.Π.Υ και "αναγκάστηκαν" να συστήσουν νέα Ομοσπονδία;


FIREMAN έγραψε:
επί προεδρίας Παπαντώνη...πήραμε τα οκτάμηνα
Επί προεδρίας Παπαντώνη...γίναμε οι 3400 πρώην εποχικοί πυροσβέστες, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης
Επί προεδρίας Παπαντώνη...βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα ένα συν δύο χρόνια για τους συμβασιούχους εναπομείναντες πυροσβέστες

Το εκλογικό σώμα (εκπρόσωποι) είχαν άλλη αντίληψη και αυτή εκφράστηκε μέσα από την κάλπη.

FIREMAN έγραψε:Η συνομοσπονδία είναι προς το συμφέρον σας διότι θα καλύψει αυτά που δεν καλύπτει ο συνδικαλιστικός νόμος για την ΠΟΠΥΣΥΠ.
Πρόσφατα διάβασα ότι από τον Οκτώβριο του 2014 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο άρα πια δεν τίθεται  θέμα για τους ΠΠΥ εάν θα πρέπει να πάνε στην ΓΣΕΕ ή στην ΑΔΕΔΥ όπως λέει ο πρόεδρος της ΕΠΠΥΕ.
Για να δούμε τότε πια Ομοσπονδια νομιμοποιείτε  να αντιπροσωπεύει ΠΠΥ στην ΓΣΕΕ!

Τα ακούς Π.Π.Υ;
Να γιατί: αμείβεσαι με μισθούς 650 ευρώ, δεν παίρνεις το Β.Α.Ε, παίρνεις λιγότερα από όσα έπαιρνες σαν εποχικός, σου μεταφέρουν τις αργίες, είσαι εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης.
Επειδή εκπροσωπείσαι στη Γ.Σ.Ε.Ε κι όχι στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ!!!
Τόσο απλά...


FIREMAN έγραψε:
επί προεδρίας Παπαντώνη...πήραμε τα οκτάμηνα
με την γνωστή κατάληψη του Υπουργείου που οι συνάδελφοι του σωματείου ΑΜΘ στο οποίο μέλος ήμουν και εγώ, μαζί με το διοικητικό της ΠΟΣΠΥΔ, μπήκαμε πρώτοι μέσα στο Υπουργείο κάνοντας την κατάλειψη τρώγοντας το ξύλο της αρκούδας από την αστυνομία χόρια τα υπόλοιπα.

Να θυμίσω πως τότε, Γενικός Γραμματέας ήταν ο συνάδελφος Τάσος Σαμαράς.  
Ποια η συνδικαλιστική του κατάληξη και γιατί;

Και μια και τα θυμήθηκες τα περί κατάληψης του υπουργείου Εσωτερικών, ποιος την γλύτωσε τότε από τα "υπόλοιπα";
Η αφεντιά μου βέβαια, δεν γνωρίζει και πολλά, γιατί όπως έγραψε (τότε) ένας πολύ καλός συνάδελφος (τι να απέγινε άραγε) έτρωγα σουβλάκια στη  Ομόνοια...

Απλά, κάτι χαρτιά έχω από τότε στα χέρια μου, έτσι σαν κειμήλια που λένε...

Και για να τελειώνω:
Τα προβλήματα των Π.Π.Υ δεν θα λυθούν ούτε με νέες Ομοσπονδίες και Σωματεία και πολύ περισσότερο με επιστολές.
Χρειάζεται αγώνας, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Αγώνας δεν είναι οι παιδαριώδεις και αφελείς διαπιστώσεις και ερωτήσεις.
Αγώνας δεν είναι ο "χαρτοπόλεμος"
Αγώνας είναι άλλα...

Υ.Γ
Κάτι της "τελευταίας στιγμής":
Από την ενημέρωση μελών 24/4/2014 εδώ

"Αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή ήταν τόσο η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ όσο και οι ηγεσίες του υπ.Οικ.Μεταρρύθμισης και του Γ.Λ.τΚ"

Για καθίστε, συνάδελφοι.
* Αρωγός, η ηγεσία του Προ.Πο.
* Αρωγός, η ηγεσία του Διοικητικής (και όχι Οικ.) Μεταρρύθμισης.
* Αρωγός, η ηγεσία του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους.

Τελικά, ποιος στα κομμάτια δεν ήθελε να προσληφθούν 1.500 αλλά 1.200 εποχικοί συμβασιούχοι;

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  νταηλικης Την / Το Πεμ 24 Απρ 2014, 21:37

Ας πω κ γω τα δικα μου αν κ ειμαι μακρια κ προσπαθω στα αληθεια να παρακολουθησω τα δρωμενα, ολοι λενε απο κατι κ αφηνουν κ ενα σωρο υπονοουμενα για αλλα πραγματα που με κανουν να πιστευω οτι ειμαι πολυ μακρια νυχτωμενος
Ρε συναδερφοι δεν βλεπετε στα αληθεια το χαλι μας το μαυρο κ τι μερος του ΠΣ ειμαστε;
Τι αλλο περιμενετε δλδ να δειτε για να κατανοησετε οτι ο γιαλος μια χαρα ειναι εμεις ειμαστε οι στραβοι κ οσο παμε το στραβωνουμε κ πιο πολυ
Τι ειναι ολα αυτα που σουρνεται ο ενας στον αλλο....
Υπαρχει στα αληθεια καποιος που να ειναι στο ελαχιστο ικανοποιημενος απο την δραση της
ομοσπονδιας, της ενωσης κ της οποιας αλλης ομοσπονδιας ή οπως θελετε πειτε την;
Υπαρχει ενα θεμα που να εχει λυθει απο αυτα που μας καινε ολους;
Ολο θα θα θα... χαρτια να στελνουμε με αποδεκτες πινακες ανακοινωσεων για να βλεπουν οι μαο μαο οτι κανουμε αγωνα κ αποτελεσμα μηδεν.
Πειτε μου ρε συναδερφοι κατι που να εχετε κανει εδω κ πανω απο 2 χρονια;
Αφηστε τα οκταμηνα κ τις παρατασεις γιατι αυτα ειναι πλεον μονο στα ονειρα μας
Ουτε 8μηνο υπαρχει πια κ η παραταση κ ο εμπλουτισμος του πινακα επιλαχοντων με νεους εν δυναμει συναδελφους προσωπικα νομιζω οτι ξερω που θα οδηγησει κ τους εν ενεργεια κ τους υπολοιπους
τωρα οποιος θελει μπορει φυσικα να ονειρευεται οτι του γουσταρει  οτι θα γινει στο μελλον κ δεν κοστιζει κ τιποτε αυτο.
Το αποτελεσμα οσοι θελουν να το δουν νομιζω φαινεται κ με κλειστα ματια
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι συνδικαλιστες-σωτηρες δεν υπαρχουν
ολοι ρε για την κονομα κ τα αξιωματα τις αδειες κ για να λεει η μανα σας οτι ο γιος μου ειναι προεδρος
Σε τι ρε ειναι προεδρος;
Στους ανυπαρκτους;
Ουτε τις αργιες ρε δεν μας δινουν πλεον κ σεις περιμενετε οτι θα παρουμε μισθο κ επιδοματα;
Αντε απο δω ρε πουλημενοι που θελετε να ειστε συναδερφοι κ "ολοι μαζι"
Καποτε ισως να ειμασταν για λιγο ολοι μαζι αλλα πολυ γρηγορα δειξατε εσεις που εχετε τις τυχες μας στα χερια σας τι πραγματικα ειστε....
πουλημενα τομαρια ρε ολοι σας για την παρτη σας κ οτι αρπαξετε απο συνδρομες,ταμεια αλληλοβοηθειας,συνδικαλιστικες αδειες κ οτι αλλο μπορειτε
Που ειναι ρε συνδικαλησταραδες ενα εξωδικο εδω κ πανω απο 2 χρονια, - αφου ολοι εχετε νομικους συμπαραστατες- δεν βρηκατε καποιο θεμα να αιτηθειτε κατι εστω;
Ενα επιδομα κατι βρε αδερφε
ολα πια τοσο καλα ειναι καμωμενα στον κλαδο μας;
Ντροπη σας ρε που παλευετε για μας κ στον δρομο μαλιστα κ σας χαλαει ο αλλος που ειναι του καναπε

νταηλικης

Αριθμός μηνυμάτων : 73
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2012
Τόπος : Βεροια

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Πεμ 24 Απρ 2014, 22:16

Στα περισσότερα συνάδελφε νταηλικης, δυστυχώς δεν θα διαφωνήσω!!

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ατομική μας ευθύνη.
Οι εργατοπατερούληδες και οι εργατομητερούλες, δεν εκλέγονται ελέω θεού.
Εκλέγονται από εμάς τους ίδιους.
"Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σού μοιάζω", είχε γράψει η Γαλάτεια Καζαντζάκη.
Είμαστε αυτοί που επιλέγουμε!

νταηλικης έγραψε:Που ειναι ρε συνδικαλησταραδες ενα εξωδικο εδω κ πανω απο 2 χρονια, - αφου ολοι εχετε νομικους συμπαραστατες- δεν βρηκατε καποιο θεμα να αιτηθειτε κατι εστω;

Εδώ θα διαφωνήσουμε, συνάδελφε.
Συνδικαλισμός συνάδελφε, δεν είναι τα εξώδικα, όπως δεν είναι και οι επιστολές.
Αν ήταν τα εξώδικα συνδικαλισμός, τότε ας δίναμε τα Σωματεία σε ένα δικηγορικό γραφείο.
Ας αναγορεύαμε τα δικηγορικά γραφεία σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Εξώδικη πρόσκληση (είναι η σωστή έκφραση) είναι η επίσημη προειδοποίηση προς κάποιον, πως αν δεν ικανοποιήσει το τάδε αίτημα τότε θα προχωρήσεις σε δικαστική διεκδίκηση.
Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει, σαν συνδικαλιστής που είσαι, να  χρησιμοποιήσεις το όπλο που έχεις: τη διεκδίκηση μέσα από τον αγώνα.

Και μην ξεχνάμε τούτο: άντε και πες πως προχωράς σε δικαστική διεκδίκηση.
Είσαι σίγουρος πως ο νόμος είμαι με το μέρος σου, με το μέρος του εργαζόμενου;
Εδώ, οι 9 στις 10 απεργίες κηρύσσονται από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές!!!
Επομένως, για ποια δικαστική διεκδίκηση μιλάμε;

Να λοιπόν που χρειάζεται ο συνδικαλιστής: να εμπνέει, να κατευθύνει και να δίνει το παράδειγμα.

Δυστυχώς - κι εδώ έχουμε ευθύνη  όλοι μας - με τούτα και με κείνα, απαξιώνεται ο συνδικαλισμός, η συνδικαλιστική οργάνωση, το Σωματείο.
Απαξιώνεται το αποκούμπι και το στήριγμα του κάθε εργαζόμενου.
Τα είδαμε πριν πολλά χρόνια και με τη Γ.Σ.Ε.Ε και με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Υ.Γ
Δες τα διάφορα συντεχνιακά μπλογκς.
Γνωρίζει κάποιος τον αριθμό που φτάσανε;
Είδες ποτέ κάποιο, να έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα βρε αδερφέ;
Έτσι, για να δικαιολογήσει το λόγο ύπαρξης του.
Αναδημοσιευτές και αναμεταδότες.
Και στο ενδιάμεσο, βουβαμάρα...

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Προς συνδικαλιστές της ΠΟΠΥΣΥΠ και ΕΠΠΥΕ, το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.

Δημοσίευση  νταηλικης Την / Το Πεμ 24 Απρ 2014, 23:11

Ο υπουργος μας που οταν ανελαβε ολα σχεδον τα συντεχνιακα μπλογκ μας αναρτησαν ολο το βιογραφικο του -μονο το ποτε κατουραει δεν μας ειπαν- σαν ενα νεο μεσσια τον παρουσιασαν που θα τα δωσει ολα μια κ θα πανε στον εξαποδω...
αυτος λοιπον ο αξιοτιμος κατα τα αλλα κυριος ειπε σε ανυποπτο χρονο στο Ελληνικο κοινοβουλιο οτι αν παμε δικαστικα για το επιδομα των οδηγων τοτε θα γελασει κ το παρδαλο κατσικι.... ή καπως ετσι
Με τα φτωχα μου Ελληνικα εγω καταλαβα οτι εχουμε δικιο 100% να το ζηταμε...
Ειδε κανεις απο εμας καποια κινηση εκτος απο χαρτομανι (του κωλου κατα την αποψη μου)
απο ΠΟΠΥΣΥΠ,ΕΠΠΥΕ,ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,σωματειο ή καποιον αλλο;
Εκει δεν χωρουσε ενα εξωδικο;
Κ αν ειναι λαθος η εκφραση μου αλλη κινηση δεν ειχαμε να κανουμε απο το να ρωταμε ευγενεστατα παντα τι προτιθεται να κανει ο υπουργος μας;
Στο χωριο μου οταν ρωτας κ ξαναρωτας το ιδιο πραγμα κ παιρνεις συνεχεια την ιδια καρμπον απαντηση (μπλα μπλα μπλα το υπουργειο μας φροντιζει με τον καλυτερο τροπο για τα παιδια του κτλ κτλ) - οπως βλεπεις οι εκφρασεις μου ειναι απο το χωριο - δεν σε λενε αγωνιστη ουτε ηρωα
μαλακα σε λενε που δεν καταλαβαινεις
καθηστε λοιπον ολοι κ μετρηστε ποσες φορες ρωτησαν οι εκπροσωποι μας απο ολα τα σωματεια-ομοσπονδιες για το συγκεκριμενο θεμα κ πεστε μου εσεις τι ειναι.
Αγωνιστες ή το αλλο κ μεγαλοι μαλιστα;
Να σας πω κ το τελευταιο
Αυτους ρε παλικαρια συναδερφοι τους καταλαβαινω
Απο καπου ολο κ κατι τρωνε αλλος λιγο αλλος πολυ
Εσυ ρε συναδερφε που τους στηριζεις δειξε μου κ μενα τι περιμενεις να κανουν για σενα εκτος απο το δουλεμα που σου κανουν εδω κ χρονια.
Δειξε μου κ μενα που μαλλον ειμαι λιγος στο νου τι εκαναν εδω κ τοσο καιρο κ τι να περιμενω στο μελλον

Για την προσληψη των συναδερφων συμβασιουχων που ρωτας συναδερφε αναρωτιεμαι γιατι το κανεις;
Την απαντηση την ξερουν κ οι κοτες...
ουτε το υπουργειο ουτε το λογιστηριο ουτε κανεις απο τους καλους μας αρχοντες ειχε αποφασισει-προτεινει τετοιο νουμερο
μαλλον ο συριζα το κκε ή ο διαιτητης της κυριακης πηγε να μας την κανει την λαμογια
αλλα χαρη στους συνδικαλησταραδες κ στους αρχοντες μας μπηκε το νερο στο σωστο αυλακι


αμα γλυφεις πολυ ολο κ κατι σου μενει στο στομα
γι αυτο κ εχουν γινει μαστορες στο γλυψιμο.
Για να εχουν το στομα γεματο!!!!!!!!!!!

νταηλικης

Αριθμός μηνυμάτων : 73
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2012
Τόπος : Βεροια

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης