Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Έτοιμο το Νέο Μητρώο Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Έτοιμο το Νέο Μητρώο Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ;

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ 27 Απρ 2014, 13:39


Στις 11/4/2014 διαβάσαμε στην ανακοίνωση της ΠΟΠΥΣΥΠ τα εξής:

"Προς : Σωματεία Μέλη
Θέμα : «Νέο Μητρώο Μελών»
Παρακαλούνται τα σωματεία μέλη μας να συμπληρώσουν στη φόρμα που τους έχει σταλεί από την Ομοσπονδία το μητρώο των μελών τους, το αργότερο έως 23/4/2014.
Να σταλεί με α) στο email της Ομοσπονδίας μας pospid@gmail.com και β) με έντυπη μορφή μέσω αλληλογραφίας ή φαξ με υπογραφή και σφραγίδα σωματείου και αριθμό πρωτοκόλλου."

Μας γεννάτε λοιπόν εύλογα η απορία πως αυτοί εκεί χάμω θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τα στοιχεία που θα τους στείλουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη τους ότι είναι αληθινά!
Άπαντες γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα σωματεία έχουν κάνει εκλογές πριν από ένα έως δύο χρονιά.
Από τότε έως τώρα ένα μεγάλος αριθμός μελών σε ΠΠΥ έχει μετακινηθεί στην ΕΠΠΥΕ εάν άλλος αριθμός ΠΠΥ έχει πάει σε νέα σωματεία ΠΠΥ που δεν ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ και ένας επίσης μεγάλος αριθμός ΠΠΥ έχει ανεξαρτητοποιηθεί και δεν ανήκει σε κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο.
Επίσης από τους εποχικούς πυροσβέστες ένα μεγάλο μέρος δηλώνει ότι δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με την ΠΟΠΥΣΥΠ ενώ ένα άλλο μεγάλο μέρος εξ αυτών έχει να πληρώσει συνδρομές πάνω από χρόνο και φυσιολογικά πρέπει να έχουν διαγράφει και μόνο λίγοι είναι οικονομικά ταχτοποιημένοι με τα σωματεία τους.
Βέβαια εδώ υπάρχει το ότι με τους εποχικούς είναι δύσκολο να γίνει έλεγχος και διασταυρώσεις για να βρεθεί ο ακριβής αριθμός για το πόσοι ακολούθου ως μέλη σωματείων της ΠΟΠΥΣΥΠ.
Όμως για τους ΠΠΥ είναι πιο εύκολο να διασταυρωθούν τα στοιχεία που θα στείλουν τα πρωτοβάθμια σωματεία με τις αντίστοιχες αιτήσεις που κάναμε για την παρακράτηση συνδρομών υπέρ των Σωματείων που θέλουμε να ανήκουμε σαν ΠΠΥ.
Πρόσφατα έμαθα ότι σε μεγάλο πρωτοβάθμιο σωματείο ενώ στις εκλογές που είχε κάνει περισσή ψηφίσαν 250 άτομα αίτηση παρακράτησης δεν έκαναν ούτε 50 ΠΠΥ.
Άρα πως θα νομιμοποιηθεί η ΠΟΠΥΣΥΠ να ανακοινώσει εάν ανακοινώσει πόσους ΠΠΥ και εποχικούς εκπροσωπεί!
Η μονή λύση είναι να επαναληφτεί η ίδια ακριβώς διαδικασία που έγινε με την πρόσφατη ψηφοφορία για τους εκπρόσωπους ΠΠΥ στο Συμβούλιο μεταθέσεων μόνο που σε κάθε φάκελο ο κάθε συνάδελφος θα γραφεί ή θα βάζει έτοιμο ψηφοδέλτιο με το όνομα του πρωτοβάθμιου σωματείου που θέλει να ανήκει.
Φυσικά η ίδια διαδικασία θα πρέπει να γίνει και για τους συμβασιούχους πυροσβέστες .
Μόνο τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν πραγματικοί κατάλογοι μελών για το πόσοι συνάδελφοι ΠΠΥ και εποχικοί ανήκουν σε σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ και τελικά ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός μελών σε ΠΠΥ και εποχικούς που εκπροσωπεί.

Στέρεψε το μελί και ψάχνουν να δουν πόσους έχουν μέλη!
 Laughing Laughing Laughing Laughing 

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Έτοιμο το Νέο Μητρώο Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ;

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Κυρ 27 Απρ 2014, 14:58

FIREMAN έγραψε:Μας γεννάτε λοιπόν εύλογα η απορία πως αυτοί εκεί χάμω θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τα στοιχεία που θα τους στείλουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη τους ότι είναι αληθινά!
Με αφορμή το ερώτημα, η απάντηση είναι προφανέστατη και έρχεται από ένα προηγούμενο έγγραφο της Ομοσπονδίας εδώ
"Για το λόγο αυτό, καλούνται τα σωματεία με όποιο τρόπο κ αν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν την τακτοποίηση των συνδρομών από τα μέλη τους, να υπολογίσουν ότι στην ΠΟΠΥΣΥΠ θα αποδώσουν ΜΟΝΟ 12 ΕΥΡΟ για το τρέχον έτος 2014"

Ας δηλώσει ένα Σωματείο ότι έχει 2.000 μέλη, ενώ έχει πραγματικά μόνο 100 μέλη.
Κακό της κεφαλής του!!!
Πρέπει να αποδώσει στην Ομοσπονδία (2.000 μέλη Χ 12 ευρώ ανά μέλος) 24.000 ευρώ "μερτικό", ενώ θα έχει εισπράξει (100 μέλη Χ 12 ευρώ ανά μέλος) 1.200 ευρώ.

Βλέπεις συνάδελφε, πως δεν χρειαζόταν ολόκληρο κατεβατό για να αμφισβητήσεις το αυτονόητο...

Κι επειδή τίποτα δεν περνάει στο "ντούκου" από μεριάς μου, προφανώς το μητρώο μελών έχει άμεση σχέση με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποίησες αλλά δεν το έβαλες ολόκληρο κι ας μέσα σε αυτό βρισκόταν η απάντηση στην άλλη παράμετρο του ερωτήματος  "πως θα νομιμοποιηθεί η ΠΟΠΥΣΥΠ να ανακοινώσει εάν ανακοινώσει πόσους ΠΠΥ και εποχικούς εκπροσωπεί!"

"Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τη δημιουργία του νέου μητρώου μελών της Ομοσπονδίας μας αναστέλλονται οι συναλλαγές των δικαιούχων με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας."

Βλέπεις λοιπόν, πως δεν τίθεται θέμα εκπροσώπησης Π.Π.Υ και εποχικών.


FIREMAN έγραψε:Η μονή λύση είναι να επαναληφτεί η ίδια ακριβώς διαδικασία που έγινε με την πρόσφατη ψηφοφορία για τους εκπρόσωπους ΠΠΥ στο Συμβούλιο μεταθέσεων μόνο που σε κάθε φάκελο ο κάθε συνάδελφος θα γραφεί ή θα βάζει έτοιμο ψηφοδέλτιο με το όνομα του πρωτοβάθμιου σωματείου που θέλει να ανήκει.
Οι εκλογές γίνονται για συγκεκριμένο λόγο.
Τώρα έγιναν (και συνεχίζουν να γίνονται) για την εκλογή εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων και όχι για το ποιος εκπροσωπεί ποιους.
Για το ποιος εκπροσωπεί ποιους, αυτό προκύπτει από την αριθμητική δύναμη των Σωματείων και υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι απόδειξης αυτής της δύναμης.

Όσο για την αίτηση παρακράτησης, αυτή δεν έχει να κάνει στο παραμικρό με τον αριθμό των μελών.
Κάλλιστα, μπορεί το οποιοδήποτε μέλος Σωματείου να μην συναινεί στην παρακράτηση της συνδρομής προς το Σωματείο του μέσα από την μισθοδοσία του αλλά να την καταβάλει ο ίδιος στον ταμία του Σωματείου που ανήκει.

Υ.Γ 1
Για το ζήτημα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, των δικαιούχων και της ιδιότητας του μέλους, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Ίσως, κάποια στιγμή, κάνω σχετική ανάρτηση.

Υ.Γ 2
Ας "φιλοτιμηθούν" οι συνάδελφοι του Ταμείου Αλληλοβοήθειας να δημοσιοποιήσουν το καταστατικό του Ταμείου, αν υπάρχει.

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Έτοιμο το Νέο Μητρώο Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ;

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Κυρ 27 Απρ 2014, 17:06

Ικάρια έγραψε:

«Κι επειδή τίποτα δεν περνάει στο "ντούκου" από μεριάς μου, «προφανώς» το μητρώο μελών έχει άμεση σχέση με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποίησες αλλά δεν το έβαλες ολόκληρο κι ας μέσα σε αυτό βρισκόταν η απάντηση στην άλλη παράμετρο του ερωτήματος "πως θα νομιμοποιηθεί η ΠΟΠΥΣΥΠ να ανακοινώσει εάν ανακοινώσει πόσους ΠΠΥ και εποχικούς εκπροσωπεί!"»


Δεν ξέρω εάν είναι προφανώς ή εμφανώς εκείνο που ξέρω ότι σήμερα το σωματείο των Μεγάρων έβγαλε ανακοίνωση στην όποια διαμαρτύρεται στον Αρχηγό ότι:

«Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Λάβαμε γνώση μέσω της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. που αποστάλθηκε στο fax από το Α.Π.Σ. το υπ’ αριθμ. 531Φ100.4/04.03.2014 στις 17/04/2014, 1 ½ μήνα μετά.
Διαπιστώνουμε ότι για προτάσεις ορθώς καλείτε την Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. την μοναδική Ομοσπονδία Π.Π.Υ. και συμβασιούχων.
Και ταυτόχρονα καλείτε και δύο Πρωτοβάθμια, το ένα μεν είναι μόνο Π.Π.Υ. και το άλλο έχει μέλη Π.Π.Υ., συμβασιούχους, μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, πολιτικό προσωπικό.
Απ’ όσο γνωρίζουμε η δύναμη ψηφισάντων μελών και των δύο μαζί αριθμεί διψήφιο αριθμό και τα μέλη τους πάνω – κάτω δεν ξεπερνούν τα 500.
Σε περίπτωση που δεν είστε ενήμεροι, η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. αριθμεί 33 Πρωτοβάθμια Σωματεία, 1.960 ψηφίσαντες και τουλάχιστον 3.800 μέλη στις πρόσφατες εκλογές στις 19/01/2014.
Πρόσφατα ψηφίστηκε και η εκπροσώπηση της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. στον επιτελικό σχεδιασμό.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ έχει Σωματεία μέλη:
Είτε με μέλη μόνο Π.Π.Υ.,
Είτε μόνο συμβασιούχους,
Είτε και Π.Π.Υ. και συμβασιούχους.
Συνεπώς καλύπτεται το φάσμα όλων των προτάσεων.
Τέλος, αναφέρετε στο 531Φ100.4/04.03.2014 «της αντιπροσωπευτικότερης συνδικαλιστικής οργάνωσης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.)».
Εφόσον αναμφισβήτητα είναι η Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. γιατί καλείτε και άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία αξιότιμε κ. Αρχηγέ;»


Έλα να πούμε και τι να πούμε!
 alien alien 

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Έτοιμο το Νέο Μητρώο Μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ;

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Κυρ 27 Απρ 2014, 18:07

FIREMAN έγραψε:Δεν ξέρω εάν είναι προφανώς ή εμφανώς εκείνο που ξέρω ότι σήμερα το σωματείο των Μεγάρων έβγαλε ανακοίνωση στην όποια διαμαρτύρεται στον Αρχηγό
Κι επειδή δεν ξέρεις, τα συνδυάζεις, τα βάζεις όλα στο μίξερ (αριθμός μελών, συνδρομές, παρακρατήσεις, ψηφίσαντες, υποθέσεις, απορίες) και έτοιμο το αποτέλεσμα:
Αφού φτιάχνουν νέο μητρώο μελών, άρα υπάρχει θέμα με την εκπροσώπηση.

Δες το  κι αλλιώς: αφού μέσα από το νόμο (όπως θα αναφέρω στο τέλος) υπάρχει η εμφανέστατη (μόνο το όνομα της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π δεν έβαλαν) επιλογή της Ομοσπονδίας ως επίσημου εκπροσώπου των Π.Π.Υ στα όργανα  του Α.Π.Σ, τι ζόρι τραβάει τώρα πια η Ομοσπονδία;
Να αποδείξει σε ποιον, ότι αυτή εκπροσωπεί τους Π.Π.Υ ;
Αφού τους εκπροσωπεί, τώρα πια και με τη βούλα του νόμου 4249/2014.


Το Σωματείο Μεγάρων διαμαρτύρεται γιατί ταυτόχρονα κάλεσαν άλλα δύο πρωτοβάθμια να υποβάλουν προτάσεις.
Μάλιστα!!!
Ας διαβάσουμε καλύτερα την "επιστολή διαμαρτυρίας" του Σωματείου Μεγάρων.
Να διαμαρτύρεται ένα πρωτοβάθμιο, όχι γιατί δεν κάλεσαν και αυτό εφόσον κάλεσαν άλλα δύο (δηλαδή να επικαλεστεί την ισότητα/ισονομία), να το καταλάβω.
Να διαμαρτύρεται όμως, γιατί κάλεσαν και άλλα δύο πρωτοβάθμια και όχι μόνο την Ομοσπονδία, αυτό ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω!!
Αν ήταν κάποιος να διαμαρτυρηθεί, αυτός θα έπρεπε να ήταν η Ομοσπονδία και όχι κάποιο πρωτοβάθμιο.
Σημεία των καιρών, θα μου πείτε...

Από την άλλη, ας μου πει κάποιος επί της ουσίας και άσχετα αν διαμαρτύρεται το Σωματείο Μεγάρων για λογαριασμό της Ομοσπονδίας, εκτός από θέμα γοήτρου, σε τι εξυπηρετεί ο αποκλεισμός άλλων Σωματείων από την υποβολή προτάσεων;
Σε σημείο δε, που όπως έγραψα και παραπάνω, να διαμαρτύρεται ένα πρωτοβάθμιο αντί η Ομοσπονδία.

Να σχολιάσω και κάτι ακόμη.
Αναφέρει το Σωματείο Μεγάρων:
"Πρόσφατα ψηφίστηκε και η εκπροσώπηση της Π.Ο.Π.Υ.Σ.Υ.Π. στον επιτελικό σχεδιασμό."

Όντως, στο νόμο για την αναδιοργάνωση του Π.Σ (ν. 4249/2014), στο άρθρο 75 αναφέρεται πως στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού συμμετέχει και "ένας εκπρόσωπος των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, προερχόμενος από τη συνδικαλιστική εκείνη οργάνωση, η οποία αναγνωρίζεται ως πλέον αντιπροσωπευτική από τη Γ.Σ.Ε.Ε."

Ας μου πει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος συνομιλητής, τι σχέση έχει η αναγνώριση μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης από τη Γ.Σ.Ε.Ε με την εκπροσώπηση των εργαζομένων σε ένα όργανο;

Αν είχαμε δηλαδή, μια οργάνωση που είναι γραμμένη στη Γ.Σ.Ε.Ε και έχει 200 μέλη και από την άλλη, είχαμε μια οργάνωση που - είτε δεν είναι γραμμένη σε καμία υπερκείμενη οργάνωση (έχει το δικαίωμα να μην είναι γραμμένη πουθενά), είτε είναι γραμμένη στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ - έχει 3.000 μέλη, αυτή η οργάνωση που είναι γραμμένη στη Γ.Σ.Ε.Ε (σύμφωνα με το νόμο) είναι και η αντιπροσωπευτικότερη;
Είναι σωστό και λογικό αυτό;

Φως φανάρι λοιπόν, πως εδώ έγινε φωτογραφική διάταξη για την εκπροσώπηση της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού.
Φαίνεται πως κάποιοι είχαν μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτούς που νομοθετούσαν στη Βουλή.
Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εάν θέλουν, να προσβάλλουν τη διάταξη αυτή ως αντισυνταγματική.

Για ακόμη μια φορά, διαπιστώνουμε αυτό που τόσο καιρό το Σωματείο Μεγάρων έχει αναλάβει εργολαβικά να κάνει: να ασχολείται - όχι με την ουσία - αλλά με τους "αντίπαλους", δηλαδή την Ε.Π.Π.Υ.Ε.

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης