Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ 02 Μαϊος 2014, 08:56

Το συνδικαλιστικό κίνημα ζει τις πιο δύσκολες και χειρότερες στιγμές από τη μεταπολίτευση. Παρά τις προσπάθειες είναι ανήμπορο να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Οι συλλογικές συμβάσεις λήγουν η μια πίσω από την άλλη χωρίς να ανανεώνονται (από τις 287, μόνο οι 30 ισχύουν και αυτές λήγουν εντός του 2014), ενώ τη θέση τους την αντικατέστησαν οι «ατομικές συμφωνίες» και συλλογικά εκτρώματα τύπου «ενώσεων προσώπων». Η εργοδοτική αυθαιρεσία κτυπάει κόκκινο.
Θα αποφύγω τον πειρασμό, για το ποιος και ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη ευθύνη. Διαπιστώνουμε πως η πολυώροφη συνδικαλιστική πυραμίδα που υπηρετούμε γέρασε, τα θεμέλια της ράγισαν – έσπασαν. Τη συζήτηση πλέον περί νέας συνδικαλιστικής δομής, την επιβάλουν τα γεγονότα.
Αφήνουμε πίσω το παλιό
Τα πολλά συνδικαλιστικά επίπεδα (πρώτου – δεύτερου – τρίτου βαθμού), οι εκλογές δια αντιπρόσωπων, τα συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους, είναι μερικά από αυτά που γεννούν γραφειοκρατίες – συναλλαγές – συνδιαλλαγές και τη συνδικαλιστική ελίτ. Ο διαχωρισμός σε δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), σε πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, περισσότερο χωρίζουν παρά ενώνουν τους εργαζόμενους. Εξαιτίας αυτού του κατακερματισμού, η μαζικοποίηση τους γίνεται απαγορευτική.
Οι επικλήσεις, όμως, περί ενοποίησης των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν αρκούν σήμερα. Ούτε η ενοποίηση των Ομοσπονδιών ή των Εργατικών Κέντρων αρκεί. Αυτό αδικεί το πρόβλημα, περιορίζει το ακροατήριο αφού απευθύνεται σε λίγους, δηλαδή στο 15% των συνδικαλισμένων εργαζομένων. Σαν μια εσωτερική ανακατάταξη ακούγεται.
Τα συνδικάτα του δημόσιου, τα οποία είναι μαζικά, όποιες ανακατατάξεις και να γίνουν, όσο και αν ισχυροποιηθούν, δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των εξελίξεων. Όσο οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα τελούν υπό διάλυση παρασύρουν και σπρώχνουν προς τα κάτω τα δικαιώματα και των υπολοίπων.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αγώνες που αναπτύσσονται, αντιθέτως, μαζί με την αναδιοργάνωση, αυτοί θα πρέπει να εντείνονται και να επεκτείνονται.
Ανοίγουμε νέα σελίδα
Με βάση τα παραπάνω και άλλα που δεν αναφέρονται, η πρόταση για μια νέα δομή θα πρέπει να υπηρετεί τους εξής στόχους:
1) Να σπάσει το φράγμα της σημερινής δομής, για να καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι προσωρινής ή μόνιμης απασχόλησης, Έλληνες ή μετανάστες.
2) Να μην διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους όπως: δημόσιου και σε ιδιωτικού δικαίου, όσοι εργάζονται με κύριο εργοδότη και όσοι παρέχουν εργασίες μέσω ενδιάμεσου εργοδότη (εργολαβίες). Όσοι παρέχουν πλήρη εργασία και όσοι προσωρινά ή μερική απασχόληση, σε νόμιμες και σε παράνομες εργασίες (μπλοκάκι) κ.ο.κ.
3) Να μην διασπά τους εργαζόμενους σε πολλούς κλάδους και σε παρακλάδους. Σήμερα είναι 287 κλάδοι μόνο στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα ελάχιστοι να γνωρίζουν σε ποια σύμβαση ή ποιο συνδικάτο υπάγονται.
4) Να λαμβάνει υπόψη την αναδιοργάνωση της οικονομίας, τη συρρίκνωση της βιομηχανίας και ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών και εμπορίου.
5) Να επιτρέπει την μαζικοποίηση και ενεργοποίηση, να προωθεί την ενιαία δράση και να δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις, για την οικονομική και ευρύτερα την ταξική πάλη των εργαζομένων.
6) Να εμπνέει αξιοπιστία, υπερβαίνει τα όρια της εκλογικής διασφάλισης των συνδικαλιστών.
7) Να καταργεί την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και τα εκλογικά συνέδρια ερήμην των εργαζομένων και να εισάγει το θεσμό της άμεσης δημοκρατίας.
Χωρίς ομοσπονδίες
Η πρόταση για ενοποίηση των Ομοσπονδιών δεν είναι τα νέα. Το καινούργιο είναι, εφέ-σον αποφασιστεί και υπάρχουν 10-15 Ομοσπονδίες, αμέσως μετά, να μετατραπούν σε κλαδικά συνδικάτα. Έτσι θα δοθεί, καταρχάς, η δυνατότητα εγγραφής και των υπόλοιπων εργαζομένων και ανέργων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται εκτός. Αυτονόητο είναι ότι οι συλλογικές συμβάσεις θα εναρμονίζονται με τους νέους κλάδους, αλλά και οι αρμοδιότητες των τέως Ομοσπονδιών περνούν στα νέα συνδικάτα.
Τα νέα συνδικάτα, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων, δημιουργούν τοπικά παραρτήματα. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι του συ-εγκεκριμένου κλάδου αλλά και οι άνεργοι (είτε απολύονται ή αποχωρούν) εφόσον δεν έχουν αλλάξει κλάδο. Ο αριθμός των παραρτημάτων, θα πρέπει να είναι ο ίδιος με όλα τα συνδικάτα αλλά και για την ίδια περιοχή, προκειμένου να διευκολύνονται και τοπικές διαδικασίες.
Εκλογές άμεσης δημοκρατίας
Οι διοικήσεις εκλέγονται άμεσα από όλους, εργαζόμενους και ανέργους, και όχι έμμεσα δια αντιπροσώπων και μέσου εκλογικών συνεδρίων. Απαραίτητα όμως, οι εκλογές να γίνονται ταυτόχρονα για όλα τα συνδικάτα, αν όχι την ίδια ημέρα, τουλάχιστο κατά την ίδια χρονική περίοδο (π. χ. φθινόπωρο). Θα εκλέγεται η κεντρική διοίκηση κάθε συνδικάτου χωριστά, αλλά και οι διοικήσεις των παραρτημάτων τους.
Άλλου είδους εργατικά κέντρα
Τα σημερινά εργατικά κέντρα (ΓΣΕΕ) και νομαρχιακά τμήματα (ΑΔΕΔΥ) παραχωρούν τη θέση τους στα ενιαία εργατοϋπαλληλικά κέντρα της περιοχής. Αυτά δημιουργούνται και συγκροτούνται από τα τοπικά παραρτήματα των συνδικάτων. Οι διοικήσεις όλων των τοπικών παραρτημάτων, συγκροτούνται σε σώμα και εκλέγουν τις διοικήσεις των νέων εργατοϋπαλληλικών κέντρων.
Κεντρική διοίκηση
Καταργείται και το τρίτο επίπεδο συνδικαλιστικής οργάνωσης, η σημερινή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την θέση τους καταλαμβάνει η κεντρική διοίκηση των συνδικάτων. Έτσι, μετά το τέλος των εκλογών, τα μέλη διοικήσεων των κλαδικών συνδικάτων συγκροτούνται σε σώμα και εκλέγουν την κεντρική διοίκηση η οποία στο εξής, θα εκπληρώνει αρμοδιότητες που είχαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Επιχειρησιακά σωματεία
Τα επιχειρησιακά σωματεία δεν καταργούνται. Αντιθέτως, αυτά ή τα συμβούλια εργαζομένων, με ευθύνη των κλαδικών συνδικάτων, επεκτείνονται σε όλες τις επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων ή με ενώσεις προσώπων κάτω από το 20. Αυτά είναι ο συνδετικός κρίκος με τα κλαδικά συνδικάτα, έχουν την ευθύνη εφαρμογής των νόμων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο παραπάνω τρόπος έκφρασης των εργαζομένων είναι απλός και λειτουργικός καθώς με λίγα συνδικάτα, συσπειρώνουν τους εργαζόμενους σε πολλά επίπεδα όπως: Καθέτως και ανά κλάδο από το κάθε συνδικάτο χωριστά. Τοπικά περιφερειακά, από τα τοπικά παραρτήματα. Πανελλαδικά από την κεντρική διοίκηση. Σε επίπεδο επιχείρησης, από τα επιχειρησιακά σωματεία ή συμβούλια εργαζομένων ή ενώσεις προσώπων.
Προτάσεις για ενοποίηση Ομοσπονδιών
Εάν λυθεί ο γρίφος της μεταποιητικής βιομηχανίας, ο όποιος συγκεντρώνει το μεγαλύνετε-ρο σε αριθμό Ομοσπονδιών και Συλλογικών Συμβάσεων –υπογράφονται από τον ίδιο Εργοδοτικό φορέα τον ΣΕΒ τον κλάδο με την μεγαλύτερη μείωση (περί το 40%) σε αριθμό εργαζομένων (από τους 365.891 το 2008 σήμερα εργάζονται 224.662), οι υπόλοιποι κλάδοι μιλούν από μόνοι τους, και οι οποίοι συγκροτούνται ως εξής:
1) Βιομηχανίας– Βιοτεχνίας, 2) Εμπορικών επιχειρήσεων, 3) Παροχής υπηρεσιών, 4) Μεταφορικών εταιριών, 5) Κατασκευαστικών εταιριών, 6) Επισιτισμού Τουρισμού, 7) Χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, CoolΔημόσιας Διοίκησης, 9) Υγείας Πρόνοιας – Κοινωνικής Ασφάλισης, 10) Στην εκπαίδευση, 11) Πολιτισμού– Θεάματος Ακροάματος, 12) Στην Αυτοδιοίκηση, 13) Επικοινωνίας, 14) Ενέργειας, 15) Συνταξιούχων.
Ορισμένα “χρήσιμα” μέτρα
• Εισάγεται ο θεσμός των θητειών για όλους τους συνδικαλιστές.
• Καταργείται η απαλλαγή των συνδικαλιστών από την εργασία τους και μετατρέπεται σε ημερήσιες άδειες όχι όμως για ολόκληρο μήνα.
•Έργο των συνδικάτων, θα το αναλάβουν επαγγελματικά συνδικαλιστικά στελέχη και από το υπάρχων προσωπικό των ομοσπονδιών – εργατικών κέντρων.
Η συζήτηση, βέβαια, δεν κλείνει , μόλις τώρα ανοίγει…

Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ.

Η ΕΠΠΥΕ έγραψε:
«Δεν έχουμε ειδικό μισθολόγιο γιατί οι τότε φωστήρες προτίμησαν την σιγουριά από θέμα επιδότησης της Γ.Σ.Σ.Ε μέσου της εργατικής εστίας με 30.000 ευρώ γιατί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ δεν δίνει τέτοια δώρα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις .»

Καιρός φέρνει τα λαχανά καιρός και τα μαρούλια!
 Laughing Laughing Laughing Laughing 

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Παρ 02 Μαϊος 2014, 10:21

Πως γίνεται - για ακόμη μια φορά - να συνδέεις ετερόκλητα θέματα (όπως οι προτάσεις του Νικολάου με την προβοκάτσια της Ε.Π.Π.Υ.Ε, χωρίς όμως να κάνεις σαφές που θες να καταλήξεις (!!!), αυτό μόνο εσύ το ξέρεις...

FIREMAN έγραψε:Η ΕΠΠΥΕ έγραψε:
«Δεν έχουμε ειδικό μισθολόγιο γιατί οι τότε φωστήρες προτίμησαν την σιγουριά από θέμα επιδότησης της Γ.Σ.Σ.Ε μέσου της εργατικής εστίας με 30.000 ευρώ γιατί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ δεν δίνει τέτοια δώρα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις .»
Στην  προβοκάτσια αυτή είχε απαντήσει το μέλος του φόρουμ ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ
ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ έγραψε:Τι σχέση έχει η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ με το ειδικό ή ενιαίο μισθολόγιο. Έχει καμία σχέση ????
Στο ενιαίο μισθολόγιο υπάγονται για παράδειγμα.... οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι ΕΚΑΒίτες και οι νοσηλευτές, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί και πολλοί πολλοί άλλοι. Οι εν λόγω κατηγορίες προσωπικού δεν αντιπροσωπεύονται συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ ????
Άλλο συνάδελφοι είναι η σχέση εργασίας, εάν είναι δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, άλλο είναι το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων και άλλο η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Όπως επίσης και εγώ
ikaria έγραψε:Η οικονομική στήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη Γ.Σ.Ε.Ε προβλέπεται από νόμο και από το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε.
Η Γ.Σ.Ε.Ε στηρίζει οικονομικά τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δηλαδή τις Ομοσπονδίες.
Που είναι το μεμπτό;
Που υπάρχει το πρόβλημα;
Εκτός αν υπονοείτε πως υπάρχει διασπάθιση, κακοδιαχείριση ή ακόμη και ρεμούλα αυτών των χρημάτων από επιτήδειους μέσα στην ομοσπονδία.
Αν υπονοείτε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το καταγγείλετε επώνυμα και όχι με μισόλογα.
Αλλιώς είσαστε λασπολόγοι.

Και τι θέλετε να μας περάσετε;
Πως οι τότε φωστήρες της Ομοσπονδίας (εκτός από εσάς) προτίμησαν/ επέλεξαν, οι Π.Π.Υ αντί του ειδικού να ενταχτούν στο ενιαίο μισθολόγιο, να χάνει κάθε μήνα 230 ευρώ (σύμφωνα με τη δική σας μελέτη εδώ αμελέτητη) ο καθένας από τους φωστήρες, κι έτσι να παραμείνουμε στη ΓΣΕΕ για να εξακολουθεί να λαμβάνει η Ομοσπονδία την επιδότηση των 30.000 ευρώ το χρόνο.
Και γιατί ωρέ παλουκάρια να χάνει, ο φωστήρας ο εργατοπατερούλης, τα τρεις χιλιάδες ευρώπουλα;
Για να τα επιδοτείται η Ομοσπονδία;
Εκτός αν εννοείτε πως το έκανε ο φωστήρας ο εργατοπατερούλης, ναι μεν να χάνει τα τρία χιλιάρικα αλλά να βάζει χέρι στα τριάντα!!!
Αλλιώς δεν εξηγείται...
Γιατί λοιπόν δεν βγαίνετε ξεκάθαρα να το πείτε;
Γιατί δεν γράφετε πως εντάξανε τους Π.Π.Υ στο ενιαίο και κατά συνέπεια στη ΓΣΕΕ, για να βάζουν χέρι τα λαμόγια στα 30 χιλιάρικα το χρόνο;
Όπως επίσης, είχα γράψει σε άλλη ανάρτηση
ikaria έγραψε:Να γιατί: αμείβεσαι με μισθούς 650 ευρώ, δεν παίρνεις το Β.Α.Ε, παίρνεις λιγότερα από όσα έπαιρνες σαν εποχικός, σου μεταφέρουν τις αργίες, είσαι εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης.
Επειδή εκπροσωπείσαι στη Γ.Σ.Ε.Ε κι όχι στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ!!!
Τόσο απλά...
Κάτι το οποίο δεν κατάλαβες κι αναρωτιόσουν τι σχέση έχει...

Τώρα, επαναφέρεις το ίδιο ζήτημα, παραθέτοντας τις προτάσεις/απόψεις του Νικολάου της Γ.Σ.Ε.Ε με τις απόψεις της Ε.Π.Π.Υ.Ε, γιατί άραγε;
Που θέλεις να καταλήξεις;

Ας δούμε και κάποια σημεία των προτάσεων/απόψεων του Νικολάου, που παράθεσες:
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε: Οι συλλογικές συμβάσεις λήγουν η μια πίσω από την άλλη χωρίς να ανανεώνονται (από τις 287, μόνο οι 30 ισχύουν και αυτές λήγουν εντός του 2014), ενώ τη θέση τους την αντικατέστησαν οι «ατομικές συμφωνίες» και συλλογικά εκτρώματα τύπου «ενώσεων προσώπων».
Και ποιοι βάλανε πλάτη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εκτός από εσάς, τους συμβιβασμένους εργατοπατερούληδες στη Γ.Σ.Ε.Ε;

Κατά σύμπτωση (μόνο σύμπτωση δεν ήταν) στο φόρουμ είχαμε καταγγείλει το ξεπούλημα που γινόταν εκείνη την εποχή και τη συμφωνία των "κοινωνικών εταίρων" στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Ήταν 11 Μάη του 2012 εδώ
Όπως επίσης (κοίτα να δεις συμπτώσεις βρε αδερφέ) είχα αναρτήσει άρθρο για τη συμφωνία της Γ.Σ.Ε.Ε και των εργοδοτών για την τριετή μείωση των μισθών.
Ήταν 10 Ιούλη του 2010 εδώ Παναγόπουλος λεγόταν ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε εκείνη την εποχή, αν σας θυμίζει το όνομα κάτι.
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε:Θα αποφύγω τον πειρασμό, για το ποιος και ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη ευθύνη.
Οι υπεύθυνοι είναι ανώνυμοι; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο;
Πειρασμός είναι να αναφέρει ποιοι είναι οι συμβιβασμένοι εργατοπατερούληδες ή επειδή έχει και αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης ως μέλος της συμβιβασμένης και εργοδοτικής Γ.Σ.Ε.Ε, σφυρίζει αδιάφορα;
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε: Διαπιστώνουμε πως η πολυώροφη συνδικαλιστική πυραμίδα που υπηρετούμε γέρασε, τα θεμέλια της ράγισαν – έσπασαν.
Δηλαδή είναι ζήτημα ηλικιακό και όχι ταξικό;
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε:Τη συζήτηση πλέον περί νέας συνδικαλιστικής δομής, την επιβάλουν τα γεγονότα.
Να λοιπόν και η νέα εκδοχή: είναι ζήτημα δομής!!!
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε:Τα πολλά συνδικαλιστικά επίπεδα (πρώτου – δεύτερου – τρίτου βαθμού), οι εκλογές δια αντιπρόσωπων, τα συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους, είναι μερικά από αυτά που γεννούν γραφειοκρατίες – συναλλαγές – συνδιαλλαγές και τη συνδικαλιστική ελίτ.
Και γιατί δεν μας λέει, γιατί συμμετέχει και αυτός σε όλα αυτά που καταγγέλλει;
Είναι ή δεν είναι μέλος της Γ.Σ.Ε.Ε;
Δεν θα σταθώ στα υπόλοιπα που αναφέρει ο συγκεκριμένος.
Μετά την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, που και αυτός και η παράταξη του έβαλαν το χεράκι τους, έρχεται τώρα να παραπλανήσει τους εργαζόμενους βγάζοντας τις ευθύνες από πάνω του.

Ανάμεσα στις θέσεις του, υπάρχει και μια, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση από όσα έχεις κατά καιρούς γράψει και υποστηρίξει:
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε:1) Να σπάσει το φράγμα της σημερινής δομής, για να καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι,... προσωρινής ή μόνιμης απασχόλησης...
2) Να μην διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους όπως: δημόσιου και σε ιδιωτικού δικαίου,...
Εσύ μέλος FIREMAN, υποστηρίζεις την κατάργηση (μη ύπαρξη) μικτών Σωματείων, αλλά αμιγών.
Τελικά, συμφωνείς ή όχι, με αυτές τις προτάσεις/θέσεις  του Νικολάου;

Υ.Γ 1
Στην πρόταση (που αναφέρεται και στον τίτλο του πονήματος του Νικολάου)  "Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους", η απάντηση είναι "Χωρίς συμβιβασμένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές"

Υ.Γ 2
Ακόμη μια απάντηση, πήραν από τους εργαζόμενους οι διάφοροι συμβιβασμένοι τύπου Νικολάου, στις χτεσινές Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Χιλιάδες ήταν όσοι συμμετείχαν στο ταξικό μπλοκ του Π.Α.ΜΕ.
Ας ψάξουν οι Γ.Σ.Ε.Εδες, γιατί οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη και δεν συμμετέχουν.
Αλλά, τι να ψάξουν;
Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης τους.
Απαξίωση και συμβιβασμός.
Και το κάνουν πολύ καλά.

Υ.Γ 3
Κλασσικό παράδειγμα συμβιβασμένης και εργοδοτικής συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι η πρόσφατη στάση του πρόεδρου της ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) Χρήστου Φωτόπουλου, πριν λίγες ημέρες που ψηφιζόταν ο νόμος για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ.
Κατά την ακρόαση στην επιτροπή της Βουλής εδώ, αλλά και πριν, "έσκιζε τα ρούχα του", να μην περάσει το νομοσχέδιο και άλλα ηρωικά και αγωνιστικά.
Που ήταν, η Ομοσπονδία των αστυνομικών υπαλλήλων όταν ο νόμος ψηφιζόταν;
Ποια η παρουσία των αστυνομικών, που κατά κύριο λόγο εκείνοι ήταν που δεν ήθελαν να περάσει ο νόμος;
Στον πολύ κόσμο όμως έμεινε η "αγωνιστική" του στάση...

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ 02 Μαϊος 2014, 15:11

Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε:
«Να σπάσει το φράγμα της σημερινής δομής, για να καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι,... προσωρινής ή μόνιμης απασχόλησης...
2) Να μην διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους όπως: δημόσιου και σε ιδιωτικού δικαίου,...»


Ikaria έγραψε:
«Εσύ μέλος FIREMAN, υποστηρίζεις την κατάργηση (μη ύπαρξη) μικτών Σωματείων, αλλά αμιγών.»

Με άπλα Ελληνικά το συγκεκριμένο μέλος της ΓΣΕΕ με αυτό που γράφει, αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο που υποστηρίζω ότι οι ΠΠΥ και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν καλύπτονται από τα μεικτά σωματεία με βάση του υπάρχων συνδικαλιστικό νόμο!!!!
Οπότε εάν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει δεκτή και εφαρμοστεί στον νέο συνδικαλιστικό νόμο τότε θα συμφωνήσω και εγώ με την υπάρχουσα κατάσταση των σωματείων.
Μήπως είναι ψέματα ότι υπάρχει θέμα εκπροσώπησης με τον υπάρχων συνδικαλιστικό νόμο για τα μεικτά πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και με τις εκλογές τους που γίνονται μετά τον Φεβρουάριο που έχει περάσει το τρίμηνο από την απόλυση των εποχικών.
Φυσικά θέμα υπάρχει και με τους συμβασιούχους που εκλέγονται στα διοικητικά των σωματείων, αλλά και ως εκπρόσωποι - σύνεδροι στην ΠΟΠΥΣΥΠ κλπ.
Όσο για το αν είναι προβοκάτσια η ανάρτηση της ΕΠΠΥΕ άσε να το κρίνουν τα 900 μέλη της, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν και δεν μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο, τα μέλη των τριών σωματείων ΠΠΥ που δεν ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ ,το μεγάλο πλήθος των συναδέλφων ΠΠΥ και συμβασιούχων που παραμένουν ανεξάρτητοι και πολλοί άλλοι ΠΠΥ που είναι και μέλη σωματείων της ΠΟΠΥΣΥΠ .
Το τι λέει ο πρόεδρος ενός μεικτού σωματείου της ΠΟΠΥΣΥΠ με 30 μέλη και ένα ανεξάρτητο μη οργανωμένο μέλος ΠΠΥ προς ολίγων ωφέλιμο!
Κατά τα άλλα όπως λέει και ο πρόεδρος του ΑΜΘ !

Να τηρηθούν «ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ».
 Wink Wink Wink Wink Wink Wink 

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νέου τύπου συνδικάτα - Χωρίς ΓΣΕΕ ούτε ΑΔΕΔΥ – Χωρίς ομοσπονδίες και αντιπροσώπους

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Παρ 02 Μαϊος 2014, 15:48

Προφανώς και δεν καταλαβαίνεις το αυτονόητο, το οποίο εκτός των άλλων - επειδή κάποιοι δεν το κατανοούν - το αναφέρει:
Κώστας Νικολάου μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ έγραψε: Εξαιτίας αυτού του κατακερματισμού, η μαζικοποίηση τους γίνεται απαγορευτική.
Για να σε προλάβω: δεν αναφέρεται μόνο σε Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Είναι γνωστό πως ο κατακερματισμός μέσα από την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων σε μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, συμβασιούχους έργου, συμβασιούχους ωρομίσθιους, αναπληρωτές, επικουρικούς, επί θητεία [πόσους ανέφερα μέχρι τώρα;], η ξεχωριστή εκπροσώπηση αλλά και διεκδίκηση των αιτημάτων τους, είναι νερό στο μύλο της οποιασδήποτε εργοδοσίας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όταν αναφέρεται ο Νικολάου στον κατακερματισμό  και στη μη μαζικοποίηση των εργαζομένων.

Ειδικά γι' αυτό το ζήτημα, να μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα από εσένα το λόγο που αναφέρεται ο Νικολάου και όχι όπως εσύ υποστηρίζεις περί κάλυψης από τον υπάρχοντα συνδικαλιστικό νόμο.
Εξάλλου το "διαίρει και βασίλευε" είναι γνωστό (από αρχαιοτάτων χρόνων) πως μόνο τους εργαζόμενους δεν εξυπηρετεί.

Και κάτι ακόμη: ποτέ δεν τέθηκε από οποιοδήποτε συνδικαλιστικό φορέα, ζήτημα νομιμότητας στην εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Αν είχε τεθεί, θα είχε τεθεί δικαστικά και η απόφαση θα είχε επιβληθεί.
Πότε;
Είτε κατά τη σύσταση των Σωματείων (όταν κατατίθενται τα καταστατικά για έγκριση) είτε κατά την τροποποίηση των καταστατικών (όταν κατατίθενται οι τροποποιήσεις των καταστατικών) στα Πρωτοδικεία.

Η νομιμότητα, (όταν δεν υπάρχει ρητή διάταξη νόμου) αποφασίζεται και εφαρμόζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ο νόμος 1264/1982, έγινε για να προστατεύσει τον εργαζόμενο από την αυθαιρεσία του εργοδότη.
Δεν έγινε για να κάνει κουμάντο στη θέληση των εργαζόμενων.

Υ.Γ 1
Το αν είναι ή όχι προβοκάτσια τα όσα υποστηρίζει η Ε.Π.Π.Υ.Ε, δεν θα μας το πουν τα μέλη του φορέα που έκανε την προβοκάτσια (και να ήθελαν να μας το πουν ή να μην μας το πουν, δεν υπάρχει η δυνατότητα) αλλά αποδείχτηκε με τα επιχειρήματα που ανέπτυξα, τόσο εγώ, όσο και το μέλος ΚΑΠΕΤΑΝ_ΒΛΑΧΟΣ.

Υ.Γ 2
Και μια και ανέφερες το Σωματείο Α.Μ.Θ, γνωρίζω πως είχαν δημιουργήσει ερώτηση στη Βουλή μέσω του βουλευτή Πανούση  (ΔΗΜ.ΑΡ) εδώ.
Την ερώτηση όμως αυτή την "πάγωσαν" για να την εμπλουτίσουν με νέα στοιχεία.
Τι απέγινε, συναδέλφια;
Έχουν περάσει από τότε 22 ημέρες.
Θα την καταθέσετε τελικά ή όχι;

_________________
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιώνται.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2118
Reputation : 96
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 55

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης