Ιούνιος 2017
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Σχολιασμός της απάντησης του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για το θέμα των αλλαγμένων Ι ικανότητος στο ΠΣ και ερωτήματα προς το Αρχηγείο .

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Σχολιασμός της απάντησης του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για το θέμα των αλλαγμένων Ι ικανότητος στο ΠΣ και ερωτήματα προς το Αρχηγείο .

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Τετ 16 Ιουλ 2014, 15:31

Στις 15/7/2014  αναρτήθηκε στο φόρουμ η απάντηση από 11/7/2014 του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Πανούση Γιάννη στην ερώτηση που είχε καταθέσει στις 18/6/2014 για το θέμα της αλλαγής της στρατιωτικής ικανότητος των δοκίμων πυροσβεστών και των ΠΠΥ και την απόφαση 269/2014 του ΣτΕ.
Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω  να βγάλω και εγώ  τα συμπεράσματα που με βολεύουν από αυτά που γράφονται  μια και το φόρουμ είναι ελεύθερο και δίνει αυτό το πλεονέκτημα στα μέλη του.
Ας δούμε όμως πρώτα την επίκαιρη παράγραφο της απάντησης του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ το τι αναφέρει!

«…….Περαιτέρω τα προσόντα και οι προϋποθέσεις κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα καθορίζονται ρητά στις διατάξεις  του άρθρου 33 του ν. 4029/2011 «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις» (Α’ 245). Πάντως στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δοθήκαν εντολές για την προσεκτική εξέταση και μελέτη του περιεχομένου της ανωτέρω ερώτησης του συναδέλφου.»

Στο πρώτο κομμάτι της παραγράφου από ότι φαίνετε μας ξεκαθαρίζει ότι «εφαρμόζονταν» και θα εφαρμοστεί  για τους δόκιμους πυροσβέστες το άρθρο 33 του ν. 4029/2011  που στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ι ικανότητος των υποψήφιων δοκίμων πυροσβεστών πρέπει να είναι εν εκπλήρωση Ι1 δηλ καλύπτει πλήρως την απόφαση του Αρχηγείου για απόλυση των δύο δοκίμων πυροσβεστών με αλλαγμένα Ι ικανότητος και ούτε λίγο ούτε πολύ τους δείχνει τον δρόμο προς το Διοικητικό Εφετείο και το ΣΤΕ.
Το συμπέρασμα τώρα που βγαίνει με αυτά τα δεδομένα είναι ότι τόσο στους 500 δόκιμους που θα μπουν στην σχολή σύντομα όσο και για τους ΠΠΥ στο τέλος της πενταετίας , αυτοί που έχουν αλλαγμένα Ι ικανότητος δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν.
Βέβαια εν μέρη σε συνδυασμό με το δεύτερο μέρος της παραγράφου έρχεται να επιβεβαιωθεί αυτό που απάντησαν από το Αρχηγείο σε ερώτηση που έγινε από τους  δύο δόκιμους που απελύθησαν γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τους αντίστοιχους με αλλαγμένα Ι ικανότητος ΠΠΥ.
Προς ενημέρωση αν και το έχω κάνει θέμα σε άλλη ανάρτηση η απάντηση ήταν ότι οι ΠΠΥ είναι ειδική κατηγορία όπως και το  πολιτικό προσωπικό και ότι δεν είναι μόνιμο προσωπικό του δημοσίου όπως οι Πυροσβέστες, εξάλλου εκκρεμεί και η απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο των επιλαχόντων ΠΠΥ.
Επίσης ένα δεύτερο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ δίνει βάση στον ν.4029/2011  όπου στις διατάξεις του βασίζεται και η ΑΥΕΠΣ από την οποία εξεταστήκαν οι άνω των 45 με αδυναμία Ι ικανότητος και για την οποία Ειδική Επιτροπή ο σημερινός Προσωπάρχης του ΠΣ Ταξίαρχος κ Παντελεάκος έχει σχολιάσει σχετικά το εξής!

Σχόλιο από ανάρτηση του Ταξίαρχου Φίλιππου Παντελεάκου πρώην προέδρου της ΕΑΠΣ.

«Ειδικότερα : Στο Άρθρο 17 παρ.2 ρυθμίζονται αρμοδιότητες της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του ΠΣ.
Η ρύθμιση είναι θετική για την Α.Υ.Ε.Π.Σ. για λόγους ισονομίας με τις αντίστοιχες Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε), και την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, έρχεται όμως να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες που ενήργησε πενταμελής Επιτροπή Ιατρών του ΠΣ για την πρόσληψη των 4.000 πυρ/των 5ετούς υποχρέωσης και ειδικότερα για την Διακρίβωση της κατηγορίας ικανότητας των υποψηφίων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, η Οποία συγκροτήθηκε με την υπ. αριθ.772Φ 213.3 /06-09-2011 Απόφαση ΑΠΣ κατ΄ εφαρμογή του αρθ. 15 του Ν.3938/2011 και της Υ.Α. 34671 Φ .300.2/28-07-2011 χωρίς να έχει την σχετική αρμοδιότητα ως οριζόταν στον Ν 3863/2010 και τις σχετικές τροποποιήσεις του για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.»


Πάμε όμως να δούμε πάλι  το δεύτερο κομμάτι της παραγράφου.

«......Πάντως στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δοθήκαν εντολές για την προσεκτική εξέταση και μελέτη του περιεχομένου της ανωτέρω ερώτησης του συναδέλφου.»

Εδώ η εντολή μεταφράζετε σε διαταγή που σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη το Αρχηγείο και να  μελετήσει  τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στην ερώτηση του Βουλευτή, δηλαδή την δέσμευση του πρώην Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ μέσα στην Βουλή των Ελλήνων ότι μόλις καθαρογραφεί η απόφαση 269/2014 του ΣΤΕ θα νομοθετήσει επί του θέματος που έχει προκύψει με τα αλλαγμένα Ι ικανότητος.
Αυτή δε η εντολή έχει να κάνει περισσότερο με τα αλλαγμένα Ι ικανότητος των ΠΠΥ και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου  το οποίο κατά πληροφορίες μάλλον θα αναβάλει την απόφαση για το 2015!
Τώρα όμως εδώ τίθεται το εξής ερώτημα ;
Εάν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι κατά των αλλαγμένων Ι και προηγηθεί της καθαρογράφησης  της απόφασης 269/2014 του ΣΤΕ και κατ επέκταση και της νομοθετικής ρύθμισης από των Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ δεν θα πρέπει να εκτελεστεί από το Αρχηγείο δηλ να απολυθούν οι συνάδελφοι ανεξάρτητα εάν μετά κάνουν έφεση και δικαιωθούν στο ΣΤΕ που σίγουρα  θα ακολουθήσει!
Αλλά το κρίσιμο ερώτημα προς το Αρχηγείο είναι το τι θα κάνουν και με τους συναδέλφους που έχουν τελειώσει τα γυμνάσια των Σ.Δ.Ε που είναι παρόμοια περίπτωση με τα αλλαγμένα Ι του στρατού!
Θα τους απολύσουν και αυτούς;
Αν και μέσα στα Δικόγραφα τους οι ενάγοντες επιλαχόντες αναφέρουν  ότι,

«Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 24 του ΠΔ 50/2001 απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης συνιστά απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 το απολυτήριο δημοτικού.»

το Αρχηγείο περιέργως δεν έκανε αντίστοιχη ερώτηση όπως έκανε για τα Ι ικανότητος στο ΝΣτΚ για  το εάν οι απόφοιτοι των  Σ.Δ.Ε μπορούν βάσει του ν. 3938/2011 να καταθέσουν  τους απολυτήριους τίτλους  τους και να προληφθούν ως ΠΠΥ.
Και αν ακόμα στο Διοικητικό Εφετείο περάσει στο ντούκου η συγκεκριμένη συγκαλυμμένη καταγγελία των εναγόντων επιλαχόντων το Αρχηγείο τι θα κάνει στην περίπτωση αυτή θα αφήσει επιλεκτικά το θέμα αυτό ανέγγιχτο δηλ νομιμότητα με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Στην προκειμένη περίπτωση δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή ενοχοποιήθηκαν επίτηδες τα αλλαγμένα Ι ικανότητος  για να παραβλεφθούν άλλες καραμπινάτες παραλλαγές της προκήρυξης  ή κάποιοι ήθελαν να ξεκινήσουν από τα αλλαγμένα Ι και με την τακτική του ντόμινο που ο ένας θα κάρφωνει τον άλλο, στο τέλος να καταρρεύσει από μονή της όλη η προκήρυξη!
Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά έχουν γίνει για να δικαιωθούν οι εναγόντες ΕΠΠΥ και κατ επέκταση και όσοι περιμένουν τον εργασιακό θάνατο των ενεργεία ΠΠΥ για να πάρουν αυτοί την θέση τους.
Αλλά και εάν ακόμα η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι θετική για τα αλλαγμένα Ι και δεν νομοθετήσει ο Υπουργός ή νομοθετήσει αλλά όχι με αναδρομική ισχύ και στο τέλος της πενταετίας δεν δεχτούν τις αιτήσεις για μονιμότητα των αλλαγμένων Ι στο Αρχηγείο, τι θα κάνουν με τις αντίστοιχες αιτήσεις αυτών που έχουν τελειώσει γυμνάσια ΣΔΕ και έχουν πάρει απολυτήρια Λυκείων θα τους κάνουν μόνιμους πυροσβέστες;
Επίσης απορίας άξιο είναι τι έγινε με εκείνη την έκθεση του ΣΣΕΕΔ που ειχε ανακοινωθεί ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν τελειώσει τους ελέγχους στα δικαιολογητικά των ΠΠΥ και των μόνιμων δηλ τους 725 δόκιμους.
Στα πηγαδάκια στην πριν δύο μήνες συνάντηση των προεδρείων των σωματείων μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ οι γνωστοί-άγνωστοι μιλούσαν για 480 έως 520 άτομα με πρόβλημα στα χαρτιά τους!
Άραγε από πού διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες για τόσο μεγάλο νούμερο ΠΠΥ ή μήπως κάποιοι τους έχουν στο δούλεμα για να κάνουν την δουλειά τους και ταυτόχρονα αυτοί να καρφώνουν συναδέλφους τους ΠΠΥ κολλητούς τους που τους υποστήριζαν με νύχια και με δόντια όλα αυτά τα χρόνια και στο τέλος να απολύονται με πρωτοβουλία αυτών που υποστήριζαν .
Πρόσφατο παράδειγμα η απόλυση γραμματέα μεγάλου σωματείου από την Μακεδονία με τα περισσότερα μέλη σε ενάγοντες επιλαχόντες και σε θέσεις στο Διοικητικό του, ο οποίος είχε δώσει μάχες φανερά και κρυφά για την αποκατάσταση των ΕΠΠΥ και το σωματείο του ήταν αυτό που πρότεινε την διεύρεση του πίνακα επιτυχόντων από τα τρία στα πέντε χρόνια.
Ο δε πραγματικός λόγος που μανιωδώς επέμενε το συγκεκριμένο σωματείο στη διεύρεση του πίνακα επιτυχόντων από τρία που έληγε στα πέντε χρόνια ήταν για να μπορούν μετά τα τρία χρόνια μια και είχαν σίγουρο ότι οι ενάγοντες επιλαχόντες  θα κερδίσουν στα Δικαστήρια, να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις θέσεις που θα μείνουν κενές από τις απολύσεις των εν ενεργεία σήμερα συναδέλφων μας ΠΠΥ.

Αυτά  προς το παρών και βλέπουμε!

Πλαλάτε γειτόνοι και δεν γλυτώνει!
 Cool  Cool  Cool  Cool  Cool  Cool

Επισκέπτης
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης