Ιανουάριος 2019
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πήγαινε κάτω

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Τετ 24 Δεκ 2014, 17:52

Ας εξετάσουμε τα συμφωνημένα, ένα προς ένα:

1. Μονιμοποίηση όσων πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος (3938/2011) νωρίτερα από τη λήξη της πενταετίας σε εφαρμογή του Ν. 4249/2014.

Δεν απαιτείται καμία νομοθετική ρύθμιση καθώς προβλέπεται από την παρ. 1, του άρθρου 98, του ν. 4249/2014, που έδωσε τη δυνατότητα μονιμοποίησης πριν το τέλος της πενταετίας.
Απαιτείται η έγκριση των συναρμόδιων υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και έκδοση Κ.Υ.Α.
Η Ομοσπονδία μας αναφέρει, πως ο υπουργός έχει αυτή την άτυπη έγκριση καθώς "ο Υπουργός κ. Κικίλιας, μας ενημέρωσε πως είχε προβεί ήδη σε αναγνωριστικές ενέργειες προς τα Συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ανιχνεύσει τι δυνατότητα υπήρχε για την υλοποίηση του συνόλου των προτάσεών μας"
και
"...Επανεξετάζοντας από κοινού με τον Υπουργό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν έπειτα από τις επικοινωνίες με τα Συναρμόδια Υπουργεία, συμφωνήσαμε να προχωρήσουν άμεσα και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθούν σε πρώτο χρόνο..."

2.  Ανανέωση της πενταετούς θητείας όσων δεν συμπεριληφθούν στη ρύθμιση μονιμοποίησης με επέκταση δυνατότητας ανανέωσης της θητείας μέχρι της συνταξιοδότησής τους.

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αντίστοιχη με αυτή που έγινε με την παρ. 1, του άρθρου 98, του ν. 4249/2014, που έδωσε τη δυνατότητα μονιμοποίησης πριν το τέλος της πενταετίας.

3. Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τον πίνακα επιλαχόντων αυτής της κατηγορίας

Δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Η κάλυψη των κενών έχει γίνει στο παρελθόν δύο φορές.

4. Ένταξη των εποχικών πυροσβεστών με έτη πρόσληψης το 2008-2009 στο τέλος του πίνακα επιλαχόντων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, αντίστοιχη με αυτή που έγινε με την παράγραφο 6, του άρθρου 98, του νόμου 4249/2014, που έδωσε τη δυνατότητα σε όσους εποχικούς συμβασιούχους είχαν αποκτήσει απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου, να ενταχτούν στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων.

5. Θεσμοθέτηση των καθηκόντων των Π.Π.Υ.

Απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, καθώς έτσι ορίζεται από την παράγραφο 5, του άρθρου 98, του νόμου 4249/2014.

Αυτά ως προς τα τυπικά του θέματος.

Προχωρώ στο  σχολιασμό.

* Ο υπουργός,  είχε από τα πριν τις προτάσεις μας. (Δελτίο Τύπου)
* Ο υπουργός, "είχε  προβεί ήδη σε αναγνωριστικές ενέργειες προς τα Συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ανιχνεύσει τι δυνατότητα υπήρχε για την υλοποίηση του συνόλου των προτάσεών μας". (Ανακοίνωση Ομοσπονδίας)
* Η συνάντηση υπουργού - Ομοσπονδίας, έγινε τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη, το πρωί.
Τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη το βράδυ, κατά την ψήφιση του σ/ν του Υπουργείου Υγείας «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», έγινε της "μαντάμας" από τροπολογίες. εδώ

Θέτω το απλοϊκό ερώτημα:
- Γιατί ο υπουργός δεν κατέθεσε τροπολογίες το απόγευμα στη Βουλή, αφού είχε και την πρωινή σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας για τα θέματα 2 και 4;
Έτσι θα είχαμε χρονιάρες μέρες, ένα πολύ ωραίο Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Για το θέμα 1, μονιμοποίηση όσων πληρούν τα κριτήρια, υπάρχει ένα ζήτημα με το μνημόνιο (ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016).
Πως θα παρακαμφθεί;Για το θέμα 5, Θεσμοθέτηση των καθηκόντων των Π.Π.Υ, απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος.
Θέτω το απλοϊκό ερώτημα:
- Από ποιο πρόεδρο Δημοκρατίας;
- Από ποια κυβέρνηση, αφού εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή, η Βουλή διαλύεται και πάμε σε εκλογές;

Για το θέμα 4, για την κάλυψη των κενών θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης από τον πίνακα επιλαχόντων, τα κενά ήταν ήδη γνωστά από τον Ιούλιο, όταν παρουσιάστηκαν οι 500 δόκιμοι πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Ακαδημία.
Θέτω το απλοϊκό ερώτημα:
- Γιατί από τον Ιούλιο δεν προχώρησε στην κάλυψη των κενών (υποστηρίζω πως είναι 93) της κατηγορίας εποχικών;

Κυριακή, ή μάλλον Δευτέρα μεσημέρι, κοντή γιορτή, συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, 12 το μεσημέρι θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Αν αναδειχτεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε λογικό κι επόμενο είναι, τις πρώτες ημέρες του Γενάρη, να περιμένουμε αλλά και να απαιτούμε, ο υπουργός να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του.
Στο δελτίο τύπου, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:
"Οι διαδικασίες υλοποίησης των συμφωνηθέντων αποτελούν προτεραιότητα και υπό το πρίσμα αυτό άρχισε ήδη η προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και η συνεννόηση για την ταχεία επίλυση των ζητημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες άλλων Υπουργείων".

Αν όμως δεν προκύψει πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε εκλογές;
Η ιστορία θα είναι η ίδια ακριβώς με την ιστορία του 2009, τότε που ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ δήλωνε πως θα μονιμοποιήσει τους εποχικούς πυροσβέστες και την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Καραμανλής προκήρυσσε εκλογές. εδώ
Τελικά δεν έγινε τίποτα, καταγράφηκε όμως στις συνειδήσεις κάποιων πως ο καλός Παυλόπουλος και η καλή κυβέρνηση ήταν έτοιμη να μας μονιμοποιήσει, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.
Έτσι και τώρα, καταγράφεται στις συνειδήσεις κάποιων, πως ο καλός υπουργός Κικίλιας είναι έτοιμος να μας αποκαταστήσει εργασιακά, αλλά - για δεύτερη φορά - η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας.
Και πάλι, για ακόμη μια φορά θα φταίει "το κακό το μάτι".
Και πάλι θα έχουμε φτάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε.

Να βάλω και ένα ερώτημα, που αν απαντηθεί (λέμε τώρα) θα είναι χρήσιμο για όλους όσους δεν πληρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης αλλά θα εργάζονται μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, αν τελικά υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις Κικίλια.

1. Στο Πυροσβεστικό Σώμα, δεν μπορεί να εργάζεται κάποιος πάνω από τα 60 του χρόνια.
2. Όταν κάποιος φτάσει στην ηλικία των 60 ετών, θα απολυθεί.

Ερωτώ:
Θα βγει σε αυτή την ηλικία (αυτόματα) στη σύνταξη;
Αν δεν βγει, αλλά πρέπει να περιμένει να φτάσει στην ηλικία των 65 ή 67 ετών, για να αρχίσει να εισπράττει τη σύνταξη του.
Ερωτώ:
Αυτός ο άνθρωπος, από τα 60 μέχρι τα 65 ή τα 67 του, πως θα ζει;

Αν υποθέσουμε πως κάποιος εργαζόταν ως εποχικός από το 1998 και το 2012, στην ηλικία των 53 ετών, έγινε Π.Π.Υ  και στα 60 του χρόνια θα πρέπει να απολυθεί από το Π.Σ.
Αυτός ο συνάδελφος (αν δεν είχε ένσημα από πριν το 1998) θα έχει από εποχικός (1998 μέχρι και 2011) 2.000 ένσημα και από  Π.Π.Υ (2012 μέχρι 2020)
2.100 ένσημα, συνολικά 4.100 ένσημα.
Το απαιτούμενο, για να βγει κάποιος στη σύνταξη, εκτός από την ηλικία, είναι τα 4.500 ένσημα.
Επομένως, αυτός ο συνάδελφος δεν θα πάρει ποτέ του σύνταξη.

Αλλά ακόμη και αν κάποιος έχει τα ελάχιστα (4.500 ένσημα) που απαιτούνται σήμερα (το όριο θα πάει στα 6.000 ένσημα) η σύνταξη που θα πάρει θα είναι η βασική, η οποία είναι σήμερα 360 ευρώ.

Τι κάνουμε, συνάδελφοι;
Δουλεύουμε για να λέμε πως είμαστε στο Π.Σ;

Αυτά τα ερωτήματα, σας καλώ να απαντήσετε.
Και επειδή μπορεί να μπερδευτήκατε, τα επαναλαμβάνω επιγραμματικά:

1. Μέχρι ποια ηλικία θα εργαζόμαστε στο Π.Σ ως Π.Π.Υ;
2. Σε ποια ηλικία θα συνταξιοδοτηθούμε;
3. Πόσα τα ελάχιστα ένσημα που απαιτούνται για να συνταξιοδοτηθεί ο εργαζόμενος;
4. Ποιο το ύψος της βασικής σύνταξης;

Βέβαια, δεν τρέφω αυταπάτες.
Τα ίδια ακριβώς ερωτήματα είχα θέσει
30 Ιανουαρίου 2014 εδώ
23 Φεβρουαρίου 2014 εδώ
1 Μαΐου 2014 εδώ

Απάντηση, καμία!!!

Κι έτσι, για να μην νομιστεί πως τα ερωτήματα τα απευθύνω για την πάρτη μου (αλλά κι έτσι να είναι, ποιο το πρόβλημα) ο υποφαινόμενος έχει 31 συναπτά έτη ασφάλισης (9.300 ένσημα) και στην ηλικία των 60 ετών (σε 6 χρόνια) θα έχει 37 συναπτά έτη, δηλαδή 11.100 ένσημα.
Να φάνε και οι κότες.

Να αναφερθώ και στην επικείμενη ρύθμιση για τους προσληφθέντες το 2009.
Αυτοί οι συνάδελφοι θα τεθούν στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων.
Ο τελευταίος στον πίνακα επιτυχόντων του 2011, είχε α/α 4418.
Προστέθηκαν άλλοι 30 συνάδελφοι με απολυτήριο Γυμνασίου και έφτασε στον α/α 4448.
Όταν προστεθούν οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν το 2009 (σύμφωνα με την Ομοσπονδία εδώ είναι 320 άτομα), ο τελευταίος θα φτάσει τον α/α 4768.

Αυτή τη στιγμή περιμένουν να προσληφθούν οι με α/α 3580 & 3581, τελευταίοι οδηγοί με 40.000 μόρια.
Τα κενά στους Π.Π.Υ της κατηγορίας εποχικών είναι 93.
Επομένως, όταν καλυφθούν τα κενά των Π.Π.Υ, θα προσληφθούν οι συνάδελφοι μέχρι τον α/α 3671.

Επομένως, όπως έχω αναφέρει και για την ένταξη των συναδέλφων που εντάχτηκαν λόγω Γυμνασίου στον πίνακα επιτυχόντων, δώρο άδωρο.
Να δεχτώ ότι έχει πρακτικό αντίκρυσμα, είναι λύση, η ένταξη των προσληφθέντων το 2009 στον πίνακα επιτυχόντων;
Να δεχτώ δηλαδή, ότι υπάρχει η παραμικρή, η απειροελάχιστη πιθανότητα, να προσληφθεί ως Π.Π.Υ ο συνάδελφος με α/α 4768;

Τι κάθομαι και σκάω;
Αφού διακαής πόθος κάποιων είναι να δουν το όνομα τους στον πίνακα επιτυχόντων, έστω και στην τελευταία θέση, αφού δεν τους απασχολεί που δεν θα προσληφθούν ποτέ, αφού θα αισθανθούν δικαιωμένοι με ένα πίνακα χωρίς το παραμικρό αντίκρυσμα, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Κακώς, κάκιστα ασχολήθηκα.
Αν σε αυτούς κάνει, εμένα μου περισσεύει.
Περί ορέξεως...

Προσθήκη 20:55:38


Ένα ερώτημα θα θέσω, το ερώτημα του ξερόλα, του καραμήτσου, της παπαρήγα, όπως εσείς αγαπάτε χαρακτηρίστε με και αν μπορεί ας απαντήσει κάποιος από την Ομοσπονδία (είτε από μόνος του, είτε ρωτώντας τον υπουργό):
Δεδομένης της διαχρονικής θέσης (υπουργίας Δένδια και Κικίλια) του υπουργείου (μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί και απαντηθεί αρνητικά 25 ερωτήσεις στη Βουλή εδώ), ότι απορρόφηση επιλαχόντων υφίσταται μόνο για τις περιπτώσεις της κάλυψης κενών θέσεων των υπηρετούντων Π.Π.Υ και μάλιστα αυτή η κάλυψη δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μόνο αν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, ποιος ο σκοπός και το όφελος προσθήκης και άλλων επιλαχόντων στον ήδη υπάρχοντα πίνακα επιτυχόντων;

Υ.Γ 1
Εγώ συνάδελφοι, βγαίνω μπροστά, αναλύω, εκτίθεμαι και κρίνομαι συνεχώς.
Έχω τη μούρλα πες, το θράσος πες, τη μαλακία που με δέρνει πες και συνεχώς βγαίνω μπροστά.
Πέντε χρόνια (από 10/10/2009), 877 θεματικές ενότητες, 1924 αναρτήσεις.
Με αναλύσεις, κριτική και προτάσεις για όλα τα εργασιακά μας ζητήματα.
Με τα καλά και τα κακά μου.
Με τα ίσια και με τα στραβά μου.
Και δεν θα σταματήσω.
Το φόρουμ είναι ανοιχτό, από την ημέρα της δημιουργίας του.
Όποιος έχει αντίθετη άποψη στον ξερόλα, αντί να λυπάται, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να αντιπαραθέσει τα επιχειρήματα του, τις αντιρρήσεις του στα όσα γράφω, είτε εγώ είτε άλλο μέλος.

Υ.Γ 2
Δημόσια εκφράζω από καρδιάς, στους συναδέλφους Γιάννη Παπαναστασίου και Τάσο Σαμαρά, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για το θάνατο των πατεράδων τους.
ikaria
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2186
Reputation : 102
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 57

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης