Ιούλιος 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


ΕΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...

Πήγαινε κάτω

ΕΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...

Δημοσίευση  νταηλικης Την / Το Δευ 09 Μαρ 2015, 19:02

Αντιγραφη απο τη σελιδα της ομοσπονδιας (μας)"Θεμελίωση Δικαιώματος Συμμετοχής Σε Ενδοσχολικές Εξετάσεις Εσπερινού Λυκείου & Σε Πανελλαδικές Υπαγόμενοι Στην Κατηγορία Των Στρατεύσιμων Μαθητών ”
Αθήνα : 06.03.2015
Αριθ. Πρωτ: 732
Προς:
Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης
κ. Πανούση Ιωάννη
Θέμα: "Θεμελίωση Δικαιώματος Συμμετοχής Σε Ενδοσχολικές Εξετάσεις Εσπερινού Λυκείου & Σε Πανελλαδικές Υπαγόμενοι Στην Κατηγορία Των Στρατεύσιμων Μαθητών ”
1.1 Ισχύον Νομικό Καθεστώς :
Στις διατάξεις του άρθρου 65 ΒΔ 20-6 - 7 - 1955 ορίζεται ότι : 1.Οι δικαιούμενοι εξετάσεως δυνάμει των περί στρατευσίμων ευεργετικών διατάξεων, εφ' όσον διαρκεί η στράτευσις αυτών και είναι μαθηταί των Α! , Β!, Γ! και Δ! τάξεων δύναται να προσέλθωσιν εφ'άπαξ εις εξέτασιν δια τα μαθήματα ενός σχολικού έτους εντός μιας των εξεταστικών περιόδων του Ιουνίου ή Σεπτεμβρίου, εάν όμως είναι μαθηταί των Ε! και ΣΤ! τάξεων δια δύο το πολύ φοράς δια τα μαθήματα δύο σχολικών ετών ενός καθ' εκάστην προσέλευσιν. 2. Ως έχοντες την ιδιότητα του στρατιώτου δυναμένου να τύχη του εις τους στρατευσίμους παρασχεθέντος ευεργετήματος νοούνται οι εις τον στρατόν (ξηράς, θαλάσσης, αέρος) κατατασσόμενοι προς εκπλήρωσιν θητείας είτε υποχρεωτικώς είτε εθελουσίως. Ωσαύτως ως στρατεύσιμοι θεωρούνται και οι κατατασσόμενοι εις τα Σώματα Ασφαλείας, οι μεν της Χωροφυλακής διανύοντες τριετή υποχρέωσιν στρατιωτικής θητείας οι δε της αστυνομίας πενταετή τοιαύτην.
Σύμφωνα με την υπ αριθμόν 27484/25-2-69 ερμηνευτική εγκύκλιο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται ότι ως έχοντες την ιδιότητα του στρατιώτη και δυνάμενοι να έχουν τα ευεργετήματα που παρέχονται στους στρατεύσιμους περιλαμβάνονται ακόμη οι: α) του Λιμενικού Σώματος β) Οι μόνιμοι Υπαξιωματικοί ξηράς, θαλάσσης και αέρος. γ) Οι μόνιμοι Αξιωματικοί ξηράς, Θαλάσσης και αέρος. δ) Οι μαθητές της σχολής Τεχνιτών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. ε) Οι μόνιμοι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και άνδρες των σωμάτων Ασφαλείας.
Περαιτέρω, στη διάταξη του άρθρου 46 Ν 2413/1996 ορίζεται ότι οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διακόπτουν τη φοίτηση τους εξ αιτίας μεταξύ άλλων στράτευσης , μπορεί να χαρακτηρίζονται ως « κατ ιδίαν διδαχθέντες» και να παραπέμπονται σε προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα της τάξης στην οποία έπρεπε να φοιτήσουν . Με προεδρικό διάταγμα εξειδικεύονται οι λόγοι χαρακτηρισμού των μαθητών ως κατ ιδίων διδαχθέντων και καθορίζεται η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων.
Κατ΄ εξουσιοδότηση της τελευταίας ως άνω διάταξης εκδόθηκε το ΠΔ 60/2006 όπου στο άρθρο 33 παρ 1 αυτού ορίζεται ότι στη κατηγορία των « κατ ιδίαν διδαχθέντων και των στρατεύσιμων μαθητών» υπάγονται ακόμα οι μαθητές του άρθρου 65 του ΒΔ της 20-6/8.7.1995 ενώ στη παρ 4 του ιδίου άρθρου προβλέπεται ότι οι «κατ ιδίαν διδαχθέντες μαθητές» και οι στρατεύσιμοι , εξετάζονται προφορικά και γραπτά κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου , στα μαθήματα της τάξης του Λυκείου στην οποία ζητούν εξέταση.
Με τη δε παράγραφο 2 παρ 1 του Ν 3421/2005 ερμηνεύθηκε αυθεντικά ο όρος του « Στρατεύσιμου» και πλέον στρατεύσιμοι είναι οι υπόχρεοι σε στράτευση , οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να έχουν εκπληρώσει την στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση τους.
Ήδη έχει εκδοθεί η με αριθμό γνωμοδότηση 530/2011 του ΝΣΚ ώστε γνωμοδοτήθηκε αρνητικά ερώτημα περί εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 65 του Β.Δ 20.6/8.7.1955 σε περίπτωση μόνιμου υπαξιωματικού εγγεγραμμένου σε εσπερινό λύκειο, με την αιτιολογία ότι δεν υπάγεται στην έννοια του στρατεύσιμου ο μόνιμος υπαξιωματικός ο οποίος μη υποχρεωτικά ή εθελούσια υπηρετεί την θητεία του αλλά επέλεξε την ένταξη του σε μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και επομένως δεν χρειάζεται να διακόψει τις σπουδές του για να υπηρετήσει ούτε φοιτά σε σχολείο κατά τη διάρκεια της στράτευσης του.
Ούτως η ανωτέρω γνωμοδότηση διευκρίνισε τα περί της με αριθμό 27484/25-2-69 ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως επί του ζητήματος του μονίμου των υπαξιωματικών.
Ωστόσο – παρά τα ανωτέρω – ημείς υπηρετούμε το σώμα Πυροσβεστών σε καθεστώς μη μόνιμο αλλά παραλλήλως με τους υπαλλήλους του Λιμενικού Σώματος αιτούμεθα όπως τύχουμε των ευεργετημάτων που το ανωτέρω καθεστώς παρέχει.
Αξιότιμε κ. Αναπλ. Υπουργέ,
Παρακαλούμε για τα νόμιμα ήτοι την έκδοση εγκυκλίου ή διατάγματος που να μας περιλαμβάνει στα παρεχόμενα ευεργετήματα που απολαμβάνουν άλλοι υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας και μη.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                                                                                                                    Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ: 6974709262                                                                                                                                                                                                  Τηλ: 6986131046

Κ αναρωτιομουν κ γω ο μλκς που ειναι οι αγωνες των συνδικαλησταραδων μας τοσο καιρο.....
Οριστε κυριοι συναδερφοι....
Ανασυρουν νομους του 55 του 65 γιατι οχι κ του 1821 για να επιλυσουν σημαντικα θεματα για μας
Για ποιους;;;;;
Βλεπε ΔΣ Ομοσπονδιας (να χαμε να λεγαμε γιατι μονο την παρτη τους κοιτανε)
Ποιους αφορα αυτη η προταση συναδερφοι;
Μα ειναι ευκολο!!!!!
Την πλειοψηφια αυτων που εκλεξαμε να μας εκπροσωπουν (παντως συναδερφοι δεν πρεπει να ειναι γιατι καθως φαινεται δεν εχουμε σχεδον τιποτε κοινο να διεκδικήσουμε απο την ηγεσια)
Καμαρωστε τους αδερφια
Κ πεταξτε κ λασπη στον δικαιο αγωνα τους
Να τους χαιρομαστε κ να τους ξαναβγαλουμε
Ετσι κ αλλιως μονο στα οικονομικα εχουν κατι θεματακια σε ολα τα υπολοιπα για μας τρεχουν κ αγωνιζονται.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

νταηλικης

Αριθμός μηνυμάτων : 73
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2012
Τόπος : Βεροια

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΕΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΩ...

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Δευ 09 Μαρ 2015, 23:10

Επειδή η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι ένα νομικό κείμενο, θα το εκλαϊκεύσω όσο το δυνατό περισσότερο, για να καταλάβει ο κάθε συνάδελφος τι ακριβώς ζητάνε από τον υπουργό οι εργατοπατερούληδες μας.

Αν κάποιος, επειδή κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αναγκάστηκε να διακόψει τη φοίτηση του στο σχολείο, ο νόμος του παρέχει το δικαίωμα, για την τάξη και μόνο που παρακολουθούσε, να δώσει εξετάσεις (αφού είναι φαντάρος) χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο.

Το 2009, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού, ζήτησε να εφαρμοστεί και σε αυτόν το ευεργετικό δικαίωμα, να δώσει εξετάσεις χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο.
Το 2011, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εξέδωσε την αρνητική γνωμοδότηση εδώ, την οποία αποδέχτηκε ο υπουργός, δηλαδή δεν συμφώνησε να ενταχθεί ο μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού στην ευεργετική διάταξη που ίσχυε για τους κληρωτούς (φαντάρους).
Το αιτιολογικό της μη ένταξης του στην ευεργετική διάταξη ήταν πως ο μεν φαντάρος δεν επέλεξε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία (αλλά υποχρεώθηκε), ενώ ο μόνιμος υπαξιωματικός επέλεξε να ενταχθεί στο στράτευμα, γνωρίζοντας πως θα ήταν επόμενο να μην συνεχίσει το σχολείο από επιλογή του και όχι από υποχρέωση.

Τι ζητάνε οι εργατοπατερούληδες μας;
Ενώ αναφέρουν τις γνωμοδοτήσεις και τη νομολογία και δηλώνουν πως είναι αρνητικές, ζητάνε από τον υπουργό να εκδώσει είτε εγκύκλιο, είτε διάταγμα, που να περιλαμβάνει τους Π.Π.Υ στις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τους κληρωτούς (φαντάρους).
Το αιτιολογικό;
Οι Π.Π.Υ "υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα σε καθεστώς μη μόνιμο", επομένως να μην ισχύσει ότι ίσχυσε στην περίπτωση του μόνιμου υπαξιωματικού του στρατού!!!

Αυτά τα ωραία!!!

Ας  προχωρήσω στο σχολιασμό...

Ξεκινάω από τη βασική αρχή, πως οτιδήποτε διεκδικείται και το οτιδήποτε κατακτιέται από τον εργαζόμενο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Στην περίπτωση της παραπάνω διεκδίκησης, τίθενται δύο ζητήματα:

1.
Ο τρόπος που διεκδικείται η ένταξη των Π.Π.Υ στην ευεργετική διάταξη που ισχύει για κληρωτούς.
Το ότι  κάποιοι διεκδικούν να ισχύσει και γι' αυτούς ένα δικαίωμα, που ενδεχομένως μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "μπάσιμο πίσω πόρτα" ή "λαμογιά".
Και δεν πάνε στο εσπερινό λύκειο και ζητάνε να δώσουμε εξετάσεις σαν να πηγαίνανε.
Και ο άλλος εργαζόμενος που πηγαίνει και παρακολουθεί τα μαθήματα ανελλιπώς και με ένα σωρό θυσίες, κορόιδο είναι;

2. Το ότι, ενώ έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια, δεν έχουμε καταλήξει το τι πρέπει να προβάλουμε σαν διεκδικητικό πλαίσιο και μάλιστα αν τελικά η εργασία μας σαν Π.Π.Υ περιέχει το καθεστώς μόνιμης ή όχι εργασίας.
Η Ομοσπονδία αναφέρει επί λέξει "ημείς υπηρετούμε το σώμα Πυροσβεστών σε καθεστώς μη μόνιμο" (ημείς, ημών, ημίν, ημάς - έτσι για να ξεσκονίσω τα αρχαία που διδάχθηκα το πάλαι ποτέ)
Με σαφή διάθεση να προβοκάρω, αναρωτιέμαι: και γιατί ωρέ εργατοπατερούληδες (είσαστε και τότε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας) είχατε εγγράφως συνηγορήσει υπέρ της καταβολής στο δικηγορικό γραφείο της αμοιβής για την (λέμε τώρα) μονιμοποίηση μας;

Αλλά τι τα θέλω, τι τα γυρεύω...

Και μιας και έπιασα το πληκτρολόγιο μετά από τόσο καιρό, ας αναφέρω και διάφορα άλλα.

Βλέπουμε πως η Ομοσπονδία, έστειλε και πρόταση σχεδίου π.δ για την ανανέωση της πενταετούς απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Μάλιστα!!!
Ανανέωση της πενταετίας για τους συμβασιούχους!!!
Κι ας γνωρίζουν πως η προηγούμενη ανανέωση ήταν 3ετίας!!!
Και μάλιστα όχι για 5μηνο, όχι μόνο για την αντιπυρική περίοδο (6μηνο), αλλά για 6 μήνες στο Π.Σ και 6 μήνες "να διατίθεται, για την υποβοήθηση και υποστήριξη δράσεων προληπτικής πυροπροστασίας,δασοπροστασίας και πολιτικής προστασίας σε κάθε άλλο φορέα σχετικό με το αντικείμενο αυτό", όπως χαρακτηριστικά προτείνουν κάνοντας copy paste το άρθρο 92, παρ. 3 ιβ του νόμου 4249/2014 που ισχύει για τους Π.Π.Υ.
Και μιας και μαξιμαλίζετε (όρος που χρησιμοποιεί ο φίλος μου ο Βαγγέλης) γιατί ωρέ εργατοπατερούληδες δεν ζητάτε μια και καλή, την  εργασιακή αποκατάσταση (σε μόνιμη και σταθερή εργασία) των συναδέλφων συμβασιούχων;
Με ποιο δικαίωμα ζητάτε ανανέωση 5ετίας για αυτούς, ενώ για εμάς (όταν είμασταν συμβασιούχοι) ζητάγατε και ζητάγαμε "εδώ και τώρα μονιμότητα";

Αυτά τα ολίγα...

Υ.Γ
Της τελευταίας στιγμής...

"Όταν κάποια στιγμή μετά την τοποθέτηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας πάνω σε αυτά , ζήτησε και πήρε το λόγο απευθυνόμενος στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βάζετε χαμηλά τον πήχη των διεκδικήσεων που δεν θα έπρεπε , μήπως ξεχνάτε ότι τώρα έχουμε Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  και όχι αυτή  της συγκυβέρνησης των προηγούμενων ετών;" εδώ

Ποιος τα είπε αυτά;
"Ο βουλευτής που έβαλε ποιο ψηλά των πήχη διεκδικήσεων από τους συνδικαλιστές …….στη 16η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Α.Μ.Θ." εδώ

Προφανώς αγαπητέ, τώρα που έχουμε κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α (συγκυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ έχουμε, αλλά μην το κάνουμε θέμα κύριε βουλευτά μας) δεν χρειάζεται ο εργαζόμενος να βάζει κανένα πήχη.
Η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση (αριστερά δήλωνε και ο Αντρέας Παπανδρέου, αριστερά δήλωνε και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, αλλά μην το κάνουμε θέμα, κύριε βουλευτά μας) θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους αυτόματα.
* Όπως ακριβώς έκανε και με την τρόικα, που πλέον δεν υπάρχει (θεσμούς τη λένε τώρα, αλλά μην το κάνουμε θέμα, κύριε βουλευτά μας)
* Όπως ακριβώς έκανε και με το μνημόνιο, που πλέον δεν υπάρχει (πρόγραμμα το λένε τώρα, αλλά μην το κάνουμε θέμα, κύριε βουλευτά μας)
* Όπως ακριβώς θα κάνει και με την αύξηση του βασικού μισθού από τα 511 στα 751 (μετά από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο, αλλά μη το κάνουμε θέμα, κύριε βουλευτά μας)
* Όπως ακριβώς θα καταργήσει τον ΕΝ.Φ.Ι.Α (αλλά θα τον αντικαταστήσει με άλλο φόρο, αλλά μην το κάνουμε θέμα, κύριε βουλευτά μας)

Έτσι ακριβώς...
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2160
Reputation : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 56

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης