Σεπτέμβριος 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!

Πήγαινε κάτω

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Κυρ 22 Νοε 2015, 20:28Η απόλυτη παράνοια, η απόλυτη "τρολιά"!!!
Ομοσπονδία τρολάρει Ομοσπονδία!!!

Μόνο έτσι, σαν τρολάρισμα, μπορώ να το δω.

Διάβασα - ξανά και ξανά - την Ενημέρωση μελών - και συνέχεια έλεγα στον εαυτό μου "δεν μπορεί, πλάκα μας κάνουν"!!!

Ας σταθώ σε ένα σημείο της Ενημέρωσης

Ομοσπονδία έγραψε:Εμείς από την πλευρά μας διαβλέποντας τους κινδύνους που θα προέκυπταν από την στασιμότητα και την κυβερνητική απραξία θεωρήσαμε σκόπιμο από νωρίς να κρούσουμε τον κώδωνα του Κινδύνου, επισημαίνοντας σας μέσα από τις «ενημερώσεις Μελών» το φαινόμενο του εφησυχασμού και τις χαλαρότητας που παρουσιαζόταν στις τάξεις μας απλά και μόνο από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση που προέκυψε μας υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει τα προβλήματά μας.

Προσέξτε τώρα, τι προσπαθούν να κάνουν για να μας μπερδέψουν και να βγάλουν το βάρος από πάνω τους, μιας και (χρησιμοποιώ τα γραφόμενα τους) "Σήμερα με την παρέλευση 11 μηνών δεν έχει υλοποιηθεί καμία δέσμευση και δεν έχει γίνει ούτε ένα ουσιαστικό βήμα προόδου για την επίλυση τους".

Κρούσανε τον κώδωνα του κινδύνου, ναι αλλά γιατί;
Τι μας καλούσαν;
Τα Σωματεία να πιέσουνε τους τοπικούς βουλευτές.

Σας παραθέτω απόσπασμα από την ενημέρωση μελών α/α 698/19-2-2015 εδώ

Ομοσπονδία έγραψε:Από την μεριά μας σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να θεωρούμε δεδομένα όλα αυτά ώστε να εφησυχαστούμε και να προσμένουμε πότε θα περάσει ο χρόνος να αρχίσουν να υλοποιούνται τα αιτήματά μας. Υπενθυμίζουμε ότι επανειλημμένες φορές κατά το παρελθόν μας παρουσιάστηκε ανάλογη ωραιοποιημένη κατάσταση και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ενδιαφέρον και ρυθμό έως την τελική δικαίωση.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται τα Σωματεία να ξεκινήσουν να πραγματοποιούν επαφές με τους τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων της Περιφέρειάς τους, με σκοπό την ενημέρωση και την προώθηση του υπομνήματος με τις 5 βασικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.

Ε, και;
Αυτό είναι το ζήτημα;

Αφού εσείς οι εργατοπατερούληδες της Ομοσπονδίας, είχατε άμεση επαφή και με τον υπουργό και με το γενικό γραμματέα στις 18/5/2015 εδώ

Για να δούμε τι γράφουν οι εργατοπατερούληδες της συμφοράς

Ομοσπονδία έγραψε:Την Δευτέρα 18.05.2015 στο Υπουργείο Προ.Πο. πραγματοποιήθηκε η αναμενόμενη από καιρό σύσκεψη, μεταξύ του Υπουργού Προ.Πο κ. Πανούση Ιωάννη, του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιου Μαυρόπουλου και των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις πρώτες ενημερωτικές επαφές που είχαν προηγηθεί με τον Υπουργό στις 09.02.2015 και τον Γεν. Γραμματέα στις 20.03.2015, ζήτησαν πίστωση χρόνου από την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους και να ενημερωθούν και περαιτέρω για τα ζητήματά μας, ώστε να είναι σε θέση να μας απαντήσουν για το ποια από αυτά και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να επιλυθούν.

Στα ανησυχητικά συμπεράσματα της συνάντησής μας είναι, ότι ενώ η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν γνωστή τόσο προεκλογικά, όταν η νυν κυβέρνηση εξήγγειλε τις δεσμεύσεις απέναντί μας μέσα από τους άξονες αναβάθμισης του Π.Σ, όσο και μετά τις εκλογές όταν επέμεινε μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις ως Κυβέρνηση, τώρα μας την παρουσίασαν ως εμπόδιο για την υλοποίηση των προτάσεων μας.

Επί της ουσίας δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση ούτε για το σε ποια, ούτε με ποιο τρόπο, ούτε πότε προτίθενται να δώσουν λύσεις, αναφέροντάς μας ότι θα είναι σε θέση να μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα μετά τον Ιούνιο όπου και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της χώρας μας.

Να τα συνοψίσω:
Παρόλο που είχαν συναντηθεί 9/2 και 20/3, στη συνάντηση της 18/5, ο υπουργός  και ο γενικός γραμματέας δεν απάντησαν σε τίποτα!!!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά προέβαλαν και την οικονομική κατάσταση της χώρας σαν πρόβλημα για τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων τους προς εμάς.

Και τι κάνουν οι εργατοαπτερούληδες της συμφοράς;

Ομοσπονδία έγραψε:Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν με βιαστικά συμπεράσματα, συνιστούμε λίγο υπομονή για ακόμα ένα μήνα όπου και θα έχουν ολοκληρωθεί οι περιβόητες διαπραγματεύσεις της Χώρας, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ώστε να πραγματοποιηθεί εκ νέου η συνάντηση με τον Υπουργό Προ. Πο και τον Γεν.Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και με τα νέα πλέον δεδομένα να προγραμματίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Μάλιστα!!!
Δώσανε ένα μήνα παράτα (μέχρι τις 18/6 δηλαδή), για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, με τους θεσμούς ήθελα να γράψω.

Λες και η όποια διαπραγμάτευση με την Τρόικα, θεσμοί ρε γαμώτο θέλω να γράψω, θα κατέληγαν θετικά για τα ζητήματα τα δικά μας ή γενικά του λαού!!!

Και προσέξτε τι γράφουν: "Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν με βιαστικά συμπεράσματα".
Όποιος δηλαδή  (σαν και του λόγου μου) υποστήριζε πως δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε αυταπάτες πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι υπέρ του λαού, αλλά θα είναι ταφόπλακα για όλους μας, θα είναι άδικος, θα αδικεί την κυβέρνηση και θα έχει βγάλει βιαστικά συμπεράσματα.

Όπως τα διαβάζετε, αν δεν τα έχετε διαβάσει, συνάδελφοι!!!

Η απόλυτη παράνοια είναι πως μια παράγραφο πριν την παράγραφο που αναφέρουν πως πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, γράφουν:

Ομοσπονδία έγραψε:Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς, οι απαντήσεις οι οποίες παίρνουμε τόσο εμείς από τις συναντήσεις που πραγματοποιούμε όσο και εσείς από την παρουσία των αρμόδιων φορέων σε αρκετές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της χώρας, έχουν ελάχιστες διαφορές αλλά αρκετές ομοιότητες με αυτές που παίρναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και ρωτάω τους εργατοπατερούληδες της κακιάς μας ώρας και της συμφοράς μας: αφού οι απαντήσεις είναι ίδιες, όχι μόνο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (της πρώτη φορά αριστερά, μην ξεχνιόμαστε) αλλά και των προηγούμενων χρόνων συγκυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΔΗΜ.ΑΡ, γιατί δεν προτείνετε αγωνιστική κινητοποίηση;
Θέλετε να μας πείσετε πως φάγατε τον παπά αμάσητο περί τρόικας και τα ρέστα;
Δηλαδή, είστε τόσο αφελείς;

Για να δούμε τι κάναν οι εργατοπατερούληδες μετά τις 18/5, ημέρα που συναντήθηκαν με τον υπουργό και το γεν. γραμματέα.

Στις 4/6 συναντήθηκαν με το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εδώ

Τι έγινε στη συνάντηση;

Ομοσπονδία έγραψε:Τα μέλη του τμήματος, μας μετέφεραν αρχικά ότι δεν αναιρείται καμιά εκ των προεκλογικών δεσμεύσεων που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια μας δήλωσαν ότι κατανόησαν και συμμερίζονται πλήρως το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκαν να τα μεταφέρουν και να τα προωθήσουν αυτούσια στην πολιτική ηγεσία για επίλυσή τους.

Όλα καλά!!!
Πήραν δεσμεύσεις...

Στις 5/6, κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο εδώ

Ομοσπονδία έγραψε:6. Αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα για το περιεχόμενο και την εικόνα την οποία αποκόμισαν από τις συναντήσεις με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης κ.Πανούση καθώς και με τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ.Μαυρόπουλο. .Επί της ουσίας εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την πορεία επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν των κλάδο μας. Το προεδρείο ζήτησε και πρότεινε από τα μέλη του Δ.Σ. να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε κάθε αρμοδία κατεύθυνση για την επίλυση των ζητήματων μας έως την επόμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, και παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση εάν το αποτέλεσμα των εκ νέου συναντήσεων με δεν είναι θετικό.

Εκφράζουν έντονη ανησυχία και ζητάνε "αγωνιστική εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση αν το αποτέλεσμα των νέων συναντήσεων δεν είναι θετικό".
Πολύ καλά μέχρις εδώ!!!

Να που πετάνε και τον παπά έτοιμο για βρώση και με έντονη (bold) γραφή

Ομοσπονδία έγραψε:8. Παρουσίαση του εγγράφου - σχεδίου Κ.Υ.Α. της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Προ.Πο με το οποίο εισηγήθηκε το επάγγελμά μας ( οδηγούς & μάχιμους ) ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό μας κατέταξε στην 1η κατηγορία των 150,00 ευρώ.

Εμφανίστηκε ο γνωστός παπάς: επίδομα για όλους!!!
Μούγκα στη στρούγκα, που λένε...

Που είχαμε μείνει;
Εκεί που η παράτα του ενός μήνα που δόθηκε στις 18/5, κοντεύει να λήξει.
Λήγει μετά από 10 μέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο, που αναφέρω πιο πάνω.

Κι εκεί που κάποιος θα έλεγε, άντε βρε, να ξεκουνηθούμε από τους καναπέδες, ευκαιρία είναι, μπαίνουμε για τα καλά στην αντιπυρική, άντε μπας κι εκβιάσουμε τις καταστάσεις, όπως να ναι θα εξαγγελθεί καμιά πορεία, να ψωνίσουμε κανένα ρούχο, να φάμε και κανένα κεμπάπ με καμιά παγωμένη στο Μοναστηράκι, τι γίνετε λέτε;
Η Ομοσπονδία αρχίζει τον χαρτοπόλεμο με το Σωματείο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με το Σωματείο Μεγάρων και το σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας!!! εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ

Αυτό πως λέγεται, ωρέ συναδέρφια;
Δεν λέγεται πέταμα της μπάλας στην εξέδρα;

Περνάει και η 18/6 (η καταληκτική ημερομηνία που λέγαμε) της παράτας, η dead line που λένε στα πέρα χωριά, συνάντηση με κυβερνητικό δεν γίνεται!

Και;
Έχουμε τίποτα, κανένα νέο;

Συνάντηση στις 1/8 με το γενικό Γραμματέα Μαυρόπουλο., σαράντα πέντε μέρες μετά την dead line, την ημερομηνία που (και καλά) έμμεσα  απειλούσαμε πως θα πάρουμε αποφάσεις για "περαιτέρω ενέργειες".
Αποτέλεσμα;
Ξανά ο γνωστός παπάς, θα, θα, θα, θα.
Δηλαδή, ταξίματα στα ταξίματα και δωσ' του πάλι μια από τα ίδια.
Αντίδραση;
Απολύτως καμία!!!

Τι ακολουθεί;
Ο άλλος παπάς, (ο ένας είναι το επίδομα Β.Α.Ε για όλους) το καθηκοντολόγιο. εδώ

Γιατί άραγε;

Πάμε παρακάτω...

Στις 10/9, η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π συναντιέται με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (έχουν προκηρυχτεί εκλογές) και συγκεκριμένα εκπροσώπου της Ομοσπονδίας. εδώ
Παραθέτω την αντίστοιχη φωτογραφία από τη συνάντηση του εκπροσώπου της ΟμοσπονδίαςΑυτές είναι συναντήσεις!!!

Γίνονται οι εκλογές κι έχουμε για δεύτερη φορά αριστερά!!!
Αναλαμβάνει νέος υπουργός αλλά και γενικός γραμματέας.
Συγχαρητήρια, σοκολατάκια και αίτημα συνάντησης μαζί του.

Και τώρα;
Νέος παπάς!!!
Θα ψηφιστεί (λέει) στις 15/10 η "έγκριση της Δαπάνης για την ομογενοποίηση των Π.Π.Υ" εδώ

Χαράς μεγαλεία, συνάδελφοι.

Αλλά τελικά...τζίφος!!!
Κάποιος μας έχει ματιάσει, δεν υπάρχει άλλος λόγος...
Ούτε συζητήθηκε, ούτε ψηφίστηκε η έγκριση της δαπάνης για την Ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ!!!

Τι να κάνουν οι εργατοπατερούληδες;
Βγάζουν μια Ενημέρωση μελών εδώ

Ρε γκαντεμιά...

Μετά;
Έγινε Διοικητικό Συμβούλιο στις 22/10 εδώ

Το "ρεζουμέ";

Ομοσπονδία έγραψε:είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον Υπουργό Προ.Πο και τον νέο Γ. Γραμματέα κατά την οποία αναμένεται να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις και τον τρόπο επίλυσης των εργασιακών ζητημάτων που τους έχουμε θέσει.Από τον Πρόεδρο προτάθηκε να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εάν και αυτήν την φορά δεν έρθουν ουσιαστικά αποτελέσματα  από την αναμενόμενες συναντήσεις με τον Υπουργό και Γ.Γραμματέα.

Μετά;
Συνάντηση με το νέο γενικό γραμματέα εδώ

Το "ρεζουμέ";
Τίποτα...

Και φτάνουμε στο σήμερα.
Να μας κατηγορεί η Ομοσπονδία όπως επαναπαυτήκαμε και όχι μόνο αυτό, αλλά να θέλουν να βγουν κι από πάνω!!!

Επειδή βαρέθηκα να γράφω, θα θέσω ένα ερώτημα προς όλους σας: το επίδομα Β.Α.Ε είναι κομμένο από το 2012 και σε 40 μέρες τελειώνει το 2015.
Πείτε μας,  ωρέ εργατοπατερούληδες της κακιάς ώρας, τι κάνατε για ένα ζήτημα που είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο, το δικαιούμαστε 100% και που μας περικόπηκε με "πουστιά", κάτι που έχω αποδείξει από την πρώτη στιγμή όταν όλοι σας κοιμόσασταν τον ύπνο του ... (ας μην ξεφύγω).

Χάνει ο κάθε οδηγός Π.Π.Υ από το μισθό του 120 ευρώ καθαρά το μήνα και πληρώνει επιπλέον 3,5% (περίπου 35 ευρώ) για ασφαλιστικές εισφορές των βαρέων που δεν πληρώνεται!!!
Ο κάθε Π.Π.Υ οδηγός έχει χάσει μέχρι τώρα (45 μηνιάτικα Χ 120 ευρώ) 5.400 ευρώ και από ασφαλιστικές εισφορές (45 μήνες Χ 35 ευρώ) 1.575 ευρώ, α οποία τα έχει καταβάλει.
Το σύνολο (5.400 + 1.575)  παρά 25 ευρώ, 7 χιλιάρικα.

Πείτε μας ωρέ εργατοπατερούληδες, γιατί να τα χάσουμε;
Και το κυριότερο: γιατί δεν τα ξαναπήραμε;

Κι έχετε το θράσος να πουλάτε και μούρη και μαγκιά.

Άστε το καλύτερα, μην κάνετε τίποτα περισσότερο.
Πιο καλά στον αυτόματο, παρά με σας στο τιμόνι.
Αρκεστείτε στις συνδικαλιστικές σας άδειες και στη λούφα σας.

Υ.Γ
Στείλατε εξώδικο στη Ε.Π.Π.Υ.Ε γιατί λέει ότι εκείνη εκπροσωπεί τους Π.Π.Υ.
Μάλιστα!!!

Άντε συναδέλφια, το επόμενο ζήτημα που θα ασχοληθείτε να είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη την...παλάμη.
avatar
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2160
Reputation : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 56

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης