Ιούνιος 2019
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Γιατί και οι 3350 ΠΠΥ εξ εποχικών πρέπει να κατεβούν σύσσωμοι σε πορεία!

Πήγαινε κάτω

Γιατί και οι 3350 ΠΠΥ εξ εποχικών πρέπει να κατεβούν σύσσωμοι σε πορεία! Empty Γιατί και οι 3350 ΠΠΥ εξ εποχικών πρέπει να κατεβούν σύσσωμοι σε πορεία!

Δημοσίευση  FIREMAN Την / Το Παρ 03 Φεβ 2017, 16:34

Μόλις χθες είδαμε να έχει κυκλοφορήσει στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της συντεχνίας μας, μια απρόσμενη Δ.Υ η οποία λανσαρίστηκε στο λεκανοπέδιο πρωτίστως, και αν γίνει χάπατο, κατόπιν θα την δούμε σε όλη την Επικράτεια, η οποία έχει ως τίτλο «Ανανέωση θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα».
Η συγκεκριμένη Δ.Υ προορίζεται ως πανάκια στους συναδέλφους που έχουν ζητήσει με αίτηση τους βάσει της υπ αριθμ 38148 οικ .200.1 / 10-06-2016 διαταγής Α.Π.Σ την ένταξη τους στο μόνιμο προσωπικό (μαζί με ότι άλλα δικαιολογητικά τους ζητήθηκαν), με την οποία Δ.Υ τώρα ο υποψήφιος για μόνιμος Π.Π.Υ αιτείται επειδή δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί για τους γνωστούς λόγους που μας πλασάρουν και για να μην απολυθεί,"έτσι μας έχουν ενημερώσει οι μαχόμενοι του γλυκού νερού συνδικαλιστές μας", να του επιτραπεί να ζητήσει να γίνει ανανέωση της θητείας του όπως ο νόμος ορίζει, φυσικά για αυτούς που δεν έχουν τα κριτήρια για μονιμοποίηση!
Δηλαδή όπως λέγαμε στον στρατό επί γονάτων!
Άμεση ήταν η αντίδραση του Π.Α.ΣΩ.Π.Π.Υ εκ πολιτών με ανακοίνωση τους η οποία στρέφεται ενάντια στην αίτηση αυτή, που τώρα εκμεταλλευόμενο τις συγκυρίες προσπαθεί και με εκ των έσω βοηθείας από ποιους άραγε, να φανούν ως ο από μηχανής θεός που θα σώσει όλους τους Π.Π.Υ που έχουν κάνει αίτηση για μονιμοποίηση!
Στο χωριό μου λένε πρώτο κλαστής πρώτο μυριστής αλλά ας πάμε παρακάτω!
Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε κάποιους με ψεύτικο προφίλ στο F.B οι οποίοι εμφανιστήκαν από το πουθενά και άρχισαν τους λεονταρισμούς για την τήρηση των νόμων, το ότι θα τηρηθεί ο νόμος ο κόσμος να χαλάσει κλπ.
Μάλιστα στρέφονταν και κατηγορούσαν παρασύροντας και άλλους συνομιλητές, εναντίων  συναδέλφων που επώνυμα προσπαθούσαν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στους συνομιλητές τους αλλά και στους παρακολουθούντες -αναγνώστες τα γραφόμενα των σελίδων Π.Π.Υ, ότι κάτι δεν πάει καλά και να είναι σε εγρήγορση και σε πολλές περιπτώσεις το κατάφεραν!
Αυτοί οι παράξενοι τύποι με τα περίεργα εμφανώς ψεύτικα προφίλ αλλά και άλλοι οι οποίοι χρησιμοποιούν αληθοφανή ονόματα τα οποία όμως δεν υπάρχουν στους πίνακες που πρόσφατα έχουν ανακοινωθεί προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη των ΠΠΥ. Παράδειγμα ότι τελευταία έχουν αρχίσει και τα μασάνε και λένε ότι είναι προτιμότερο να υπογράψουμε άλλη μια πενταετία ΠΠΥ και συγχρόνως να πάμε στα δικαστήρια (να τα μασήσουν και οι δικηγόροι, τους έχουν ήδη έτοιμους) εν συντομία εννοώντας, για να έχουν τα παιδιά μας να τρώνε παρά να μείνουμε στον δρόμο!
Και όπως είναι φυσικό άρχισε αυτή η λύση να λέγεται στόμα με στόμα  και σιγά σιγά να πιάνει τόπο!
Όμως ας δούμε και μία άλλη παράμετρο, αυτήν που οι επώνυμοι συνάδελφοί μας τους κάνουν φίλους τους στο F.B χωρίς καν να τους ξέρουν και αν είναι έστω υπάλληλοι του Π.Σ. Αλλά και οι σελίδες που τους φιλοξενούν τους αφήνουν να «εκφράζονται» ελεύθερα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι σχόλια περίεργου περιεχομένου τους υποδεικνύουν ως έμμεσα συνένοχους όταν δεν τα διαγράφουν και όταν μάλιστα αυτά κοινοποιούνται και κανείς δεν ξέρει μέχρι ποιος τα διαβάζει!
Σε συγκεκριμένη δημοφιλή σελίδα της συντεχνίας μας από κάποιον με ψεύτικο προφίλ και που η ανάρτηση αφορούσε τον Άξιο και πολυβασανισμένο συνάδελφο μας τον Λυκούργο Πολίτη γράφτηκε το έξης που για μένα από την στιγμή που ο διαχειριστής ή διαχειρίστρια δεν το διέγραψε είναι άμεσα συνένοχος!
""Ομηρος Συριος αν ειναι ετσι οπως τα λετε τοτε γ……ε ο αρχηγος και ολο το αρχηγειο
Μου αρέσει! • Απάντηση • 27 Ιανουαρίου στις 6:05 μ.μ.""
Γεννάτε λοιπόν εύλογα το ερώτημα, γιατί μιλάμε για τον Αρχηγό του Π.Σ και το επιτελείο του εάν κάποιοι το έχουν περάσει στο ντούκου, πως μέχρι τώρα μετά δηλαδή από 7 ημέρες αναρτημένο δεν έχει «ανοίξει μύτη»!
Σε αντίστοιχη περίπτωση που συμβασιούχος πυροσβέστης συνάδελφός μας έγραψε πολύ πιο λάιτ σχολιασμό στον τοίχο της για τον Υπουργό μας και όχι δημόσια σε σελίδα που διαβάζουν εκατοντάδες όπως ο συγκεκριμένος τύπος κόντεψαν να την διώξουν από το Π.Σ.
Μάλιστα περιφερειάρχης το διάστημα εκείνο ήταν ο σημερινός Υπαρχηγός μας κ. Βασιλειάδης ο οποίος όσοι τον είχαν Διοικητή ξέρουν το πόσο τυπικός είναι στα καθήκοντα του αλλά και πόσο αυστηρός και απόλυτος είναι σε τέτοιου είδους φαινόμενα που προσβάλουν το Π.Σ!
Μη μου πείτε τώρα ότι αυτή η συνάδελφος ήταν επώνυμη γιατί το να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από έναν υπολογιστή και ειδικά στα σώματα ασφαλείας σε αυτά τα επίπεδα στρατηγών είναι ζήτημα ωρών.
Αλλά ας πάμε στο θέμα μας που είναι η «απεταξάμην» έξω από εδώ  Δ.Υ  που από ότι βλέπω σε λίγο καιρό θα είναι περιζήτητη και μακάρι να βγω ψεύτης!
Εάν αυτή η Δ.Υ τελικά γίνει η μόνη λύση θα είναι όπως φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι μας για να μην χάσουν την εργασία τους οι συνάδελφοί μας μια και από ότι διαβάσαμε από δήλωση μάλλον του Πρωθυπουργού μας το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα αλλά ο περιβόητος τίτλος μας μη τακτικό προσωπικό.
Με βάση τον τίτλο αυτό, βρισκόμαστε απέναντι στον κανόνα 5 αποχωρήσεις για μια πρόσληψη!
Όμως με μια τέτοια λύση αυτόματα οι εξ εποχικών Π.Π.Υ χάνουν τα προνόμια του ν. 3938/2011 ο οποίος κατ ουσία τους απαλλάσσει λόγω εμπειρίας από την τετράμηνη σχολή πυροσβεστών που πέρασαν οι εκ πολιτών Π.Π.Υ, τα αθλήματα, το ύψος (κάποιοι θα είναι κάτω από 1,70), τις 13 τουλάχιστον ιατρικές εξετάσεις που οι εξ εποχικών έχουν να κάνουν από το 2003 κλπ  και τους βάζει απέναντι στον Κανονισμό Δοκίμων Πυροσβεστών που μόνο οι εκ πολιτών Π.Π.Υ στην πρόσληψη και στην εκπαίδευση τους των έχουν απόλυτα τηρήσει!
Αλλά όμως ας δούμε πόσο χρονών θα είναι ο μεγαλύτερος των εκ πολιτών Π.Π.Υ στο τέλος της νέας πενταετίας εάν τελικά γίνει ως λύση για όλους μας!
Από ερεύνα που έκανα οι μεγαλύτεροι εκ πολιτών Π.Π.Υ είναι γεννημένοι το 1982 και αυτοί σε μικρό ποσοστό καμιά 50 το πολύ, έναντι των υπολοίπων συναδέλφων τους και θα είναι όλοι κάτω από 40 ετών στην λήξη της νέας πενταετίας!
Αντίστοιχα στους εξ εποχικών βάσει του πίνακα επιτυχόντων του 2011, οι εξ εποχικών γεννημένοι έως το 1982 είναι γύρω στους 230 του Λυκείου και 15 του Γυμνάσιου χωρίς να αφαιρέσω τους διαγραφέντες και με συντριπτική πλειοψηφία γεννημένοι το 1982 και το 1983 δηλ 39 και 40 χρονών σε πέντε χρονιά που δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς τηρούν τουλάχιστον το κριτήριο του ύψους και εννοείτε ότι δεν θα έχουν βγει υπηρεσία γραφείου!
Εάν τώρα πάρουμε ως βάσει τον 3938/2011, γιατί ο νόμος 4249 σε μια τέτοια περίπτωση δεν παίζει κανένα ρόλο, και το όριο για μονιμοποίηση των 40 ετών  που αναφέρει μέσα, σε περίπτωση καινούργιου νόμου στο τέλος της πενταετίας, εάν τελικά γίνει τροποποίηση του ν. 3938/2011 και κάνουμε όλοι ανανέωση πενταετίας, τότε κλάφτα Χαράλαμπε!
Εάν πάρουμε δε και σαν βάσει αφού είμαστε μη τακτικό προσωπικό τον κανόνα για κάθε μια πρόσληψη πέντε απολύσεις τότε έχουμε για να προσληφθούν 600 Π.Π.Υ που δεν είναι ακριβώς 600 οι εκ πολιτών αλλά γύρω στους 550, πρέπει αντίστοιχα να συνταξιοδοτηθούν ή να απολυθούν 600 Χ 5= 3000 άτομα ή για να μονιμοποιηθούν 600 θα πρέπει να απολυθούν ή να συνταξιοδοτηθούν 2.400 συνάδελφοι.
Εάν τελικά τηρούν τις προϋποθέσεις και οι εξ εποχικών καμιά 200 Χ 4 = άλλα 800 άτομα δηλαδή 3200 για Ο.Α.Ε.Δ.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του μεγάλα παιδιά είμαστε!
Ξαφνικά λοιπόν τώρα βλέπουμε και το φαινόμενο των νεκραναστάσεων συνδικαλιστών που με τις πράξεις τους καταρράκωσαν το γόητρο των Π.Π.Υ με τα γνωστά Διοικητικά Εφετεία για τους 1000 τόσους παρανόμους που σκαρφιζόταν και είχαν κρυφτεί στα λαγούμια τους τόσο καιρό. Αλλά και άλλους που κατηγορούνται μεταξύ τους για μεγάλα φαγοπότια μετά το 2003 έως σήμερα που ξεχνούσαν τσάντες με λεφτά σε μέσα μεταφοράς ( δεν τα λέω εγώ αυτοί τα γράφουν στα μπλοκ τους), έσπαγαν φαξ για να μην σταλούν έγγραφα που τους ενοχοποιούσαν, δεν φόρεσαν  στολή παρά μόνο σε διαδηλώσεις, αξύριστοι χρόνια τώρα σε φωτογραφίες δεξιά και αριστερά, "μετατάξεις" σε λιμάνια που ούτε μόνιμοι Γ.Κ δεν μπορούν να κάνουν κλπ να μπαίνουν μπροστάρηδες. Όμως αυτά είναι το λιγότερο με τις σημερινές συγκυρίες και ας τα καταπιούμε και τι άλλο άλλωστε μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα φάση έτσι και αλλιώς τόσα έχουμε καταπιεί, φτάνει να ανατρέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι έστω και την έσχατη στιγμή τα ερχόμενα!
Έχουμε βέβαια και τους ανεγκέφαλους- ζηλόφθονους συναδέλφους μας που προτιμούν να απολυθούν, παρά οι συνάδελφοι τους που τηρούν τα κριτήρια να ενταχτούν στο μόνιμο προσωπικό.
Για αυτούς όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, γιατί ακόμα και η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια λόγω του πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου που ανήκουν!
Τώρα κάποιοι θα πουν όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας!
Θα συμφωνήσω μαζί τους και θα τους πω την φράση που λέει ο Σεβασμιότατος Θεσσαλίας!
Τα σέβη μου!

Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά πείνα και καρτέρι ή δεν το λέει ακριβώς έτσι ο λαός μας!!!
Suspect
FIREMAN
FIREMAN

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2017
Τόπος : Καβάλα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης