Ιούνιος 2019
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Μακρυχέρηδες και οι Παλλακίδες

Πήγαινε κάτω

Μακρυχέρηδες και οι Παλλακίδες Empty Μακρυχέρηδες και οι Παλλακίδες

Δημοσίευση  FIREMAN Την / Το Σαβ 11 Μαρ 2017, 14:38

Εδώ και ένα μήνα περίπου διάφοροι περίεργοι τύποι που εμφανίστηκαν από το πουθενά άρχισαν να πλησιάζουν συναδέλφους ΠΠΥ Δ.Ε που δεν μονιμοποιούνται και να τους προτείνουν να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.
Ως πρόσχημα για να τους πείσουν για το δίκιο του αιτήματός τους χρησιμοποιούν τον νόμο για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς οι οποίοι προσλήφθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ έως 45 ετών.
Τώρα εάν εμείς μπήκαμε με τον νόμο για τους Ειδικούς Φρουρούς αυτά είναι λεπτομέρειες για «άσχετους»!!
Το συγκεκριμένο χάπι το πρωτολανσάρισε γνωστός πρόεδρος μεικτού σωματείου από τα Βόρεια πρώην «κλητήρας» της ΠΟΣΠΥΔ μετέπειτα «Αντιδήμαρχος» της ΠΟΠΥΣΥΠ και νυν «ελεύθερος επαγγελματίας» ο οποίος είναι γνωστός για τα ακροβατικά του με την αιτιολογία ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αναδρομική ισχύ από το 2011 για αυτούς που ήταν πάνω από 40 ετών και είναι σήμερα 47 plus!
Φυσικά το συγκεκριμένο όριο ηλικίας για μονιμοποίηση έχει γίνει πράξη στο νόμο 3938/2011 για τους  ΠΠΥ αφού στις 10/2/2017 που θα γινόταν μόνιμοι οι έχοντες τα κριτήρια ο μεγαλύτερος από τους υποψηφίους είναι σήμερα 46 ετών και με την αναδρομική ισχύ που αναγράφετε στην πρόσφατη τροπολογία, σε τρία έτη θα είναι 49 ετών!!!!!
Τελευταία δε έμαθα από διάφορους καλοθελητές – νεροκουβαλητές ότι δεν έχει σημασία το πόσο ετών είσαι άλλα όλοι μπορούν να προσφύγουν δικαστικά οι ΠΠΥ ΔΕ που δεν μονιμοποιούνται ανεξαρτήτου ηλικίας φτάνει να πληρώσουν ένα 300αρι και αφού πρώτα μαζευτούν καμία 200αρια στο δικηγορικό γραφείο που θα προτείνουν «Αυτοί».
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι θα ανακοινωθεί  και σε συνέδριο σωματείου «που τα τελευταία χρονιά στα συνεδρία του δεν μαζεύει παραπάνω από 30 άτομα το πλείστον εποχικοί» ώστε επίσημα να μπει μπροστά και να σηκώσει το Λάβαρο του αγώνα!
Δηλαδή ένα μεικτό σωματείο και το Διοικητικό του θα γίνει ο καθοδηγητής  450 + ΠΠΥ Δ.Ε από όλη την Ελλάδα που θα τους υποδείξει τον τρόπο και το δικηγορικό γραφείο για να γίνουν μόνιμοι οι συνάδελφοι που δεν τους πιάνει ηλικιακά ο νόμος με προοπτική να φτάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την οριστική δικαίωση τους!!
Τι μας θυμίζουν όλα αυτά εμάς τους παλαιότερους;
Βλέπουμε το ίδιο έργο πάλι του 2004 , 2005 κλπ που γυρνούσαν οι συνδικαλιστές μελή της ΠΟΣΠΥΔ και μάζευαν λεφτά για το Δικηγορικό γραφείο του Νικολιτσόπουλου.
Θυμάστε τι έγινε μετά το 2012 με τα ραβασάκια που ερχόντουσαν από το συγκεκριμένο γραφείο για πληρωμές.
Κάτι το οποίο είχαν συμφωνήσει για τις πληρωμές και οι τότε 13 εργατοπατέρες του Διοικητικού της ΠΟΣΠΥΔ να τα πληρώσουμε με κοινή απόφαση τους άλλο εάν κάποιος από αυτούς γνωστός και μη εξαιρετέος μετά έκανε την αθώα περιστερά!
Εν τω μεταξύ  το δικηγορικό γραφείο είχε χάσει όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια και εάν είχε κερδίσει μερικά πρωτόδικα τα έχασε μετά στα Εφετεία  ενώ τελικά η λύση για την πενταετία μας δόθηκε από την πολίτικη ηγεσία!
Συνάδελφοι από το 2003 μέχρι σήμερα όπου μπερδευτήκαν επίσημα εργατοπατέρες σε δικαστικές διεκδικήσεις πιάσαμε πάτο και οι λόγοι είναι ευκολονόητοι και έχουν ειπωθεί δεκάδες φορές από όλους μας!
Παράδειγμα τρανταχτό με τα δικαστήρια που κάναμε για του Αορίστου χρόνου με το γραφείο του κ. Νικολιτσόπουλου!
Τι είχαμε τότε θυμάται κανείς;
Θα σας πω λοιπόν είχαμε δύο κατηγορίες συμβασιούχων!
Η μία ήταν αυτοί οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί πριν το 2001 και δεν τους έπιανε ο νόμος Παυλόπουλου και μπορούσαν να γίνουν Αορίστου Χρόνου και η άλλη ήταν οι συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί μετά το 2001 και τους έπιανε ο νόμος Παυλόπουλου και δεν μπορούσαν να γίνουν Αορίστου Χρόνου!
Τι έκαναν οι εργατοπατέρες μας που είναι οι ίδιοι και σήμερα που θέλουν να αναλάβουν πάλι πρωτοβουλίες γιατί έχουν γλυκαθεί στο μέλι;
Τους έβαλαν όλους μαζί στα δικόγραφα και χάθηκαν όλα τα δικαστήρια.
Συνάδελφοι χρόνια τώρα ξέρουμε πως λειτουργούν και ποιοι είναι οι κλακαδόροι που τους σιγοντάρουν!
Βέβαια πάντα υπάρχουν και υποψήφιοι γλυφτοδαχτύλιδες που εμφανίζονται από το πουθενά σαν από μηχανής θεοί για να συνουσιαστούν με τους «ταγούς» μας!
Για να μπούμε οι 450+ απόφοιτοι Λυκείου σε μια τέτοια δικαστική διαδικασία θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε τα ηλικιακά όρια,  που θα στηριχτούμε νομικά με αποδεικτικά στοιχεία πλήρης τεκμηριωμένα, εάν θα υπάρχουν εργασιακές περιπλοκές - συνέπειες, εάν μας συμφέρει εργασιακά ένα καθεστώς μόνιμης οργανικής θέσης ή προσωποπαγής θέσης ή Αορίστου χρόνου και φυσικά εάν είναι μεμπτό να διεκδικήσουμε κάτι από όλα τα παραπάνω!
Όλα αυτά δεν γίνονται στο πόδι  και με βαρυσήμαντες ανακοινώσεις μόνο και μόνο για πιάσουμε «πελάτες»!  

Συνάδελφοι όπως λέει και η παροιμία όλα τα χέρια δεν είναι ίδια μερικά όμως είναι σαν χταπόδια για αυτό τον νου σας!

affraid  affraid  affraid
Υ.Ε. Το κριτήριο για την αύξηση του ορίου ηλικίας από το ανώτατο όριο των 29 ετών των εκ πολιτών Π.Π.Υ, για τους  εξ εποχικών ΠΠΥ ήταν  αρχικά στο προσχέδιο του ν.3938/2011 στα 35 έτη, στην τελική  μορφή που ψηφίστηκε  [ν. 3938/2011 παρ. 8] το ηλικιακό όριο  των εξ εποχικών ΠΠΥ όταν προσλήφθηκαν στις 10/2/2012 πήγε στα 40 και  όπως ο ν. 3938/2011 παρ. 8 τροποποιήθηκε με την αναδιάρθρωση του Π.Σ (ν.4249/2014 παρ.1) κατέληξε  στα 41 έτη για τους εξ εποχικών Π.Π.Υ. Ο λόγος για την αύξηση των ορίων ηλικίας  στους παραπάνω νόμους στους εξ εποχικών ΠΠΥ είναι καθαρά και μόνο  η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος γιατί όλα τα άλλα κριτήρια κατάταξης των εξ εποχικών ΠΠΥ στο μόνιμο προσωπικό είναι καταπατημένα και ξεχειλωμένα!
FIREMAN
FIREMAN

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2017
Τόπος : Καβάλα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μακρυχέρηδες και οι Παλλακίδες Empty Απ: Μακρυχέρηδες και οι Παλλακίδες

Δημοσίευση  ikaria Την / Το Σαβ 11 Μαρ 2017, 20:07

FIREMAN έγραψε:Εδώ και ένα μήνα περίπου διάφοροι περίεργοι τύποι που εμφανίστηκαν από το πουθενά άρχισαν να πλησιάζουν συναδέλφους ΠΠΥ Δ.Ε που δεν μονιμοποιούνται και να τους προτείνουν να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.
Αναφέρεσαι στους Π.Π.Υ με απολυτήριο λυκείου & ηλικία πάνω από 45 ετών, που ανανέωσαν την 5ετία τους.
Δυστυχώς αγαπητέ, την ίδια ώρα που οι συνάδελφοι έδιναν τον αγώνα τους στις 8 του Φλεβάρη (δεν εξετάζω τα κίνητρα των διοργανωτών, ούτε το αποτέλεσμα) κάποιοι από το πουθενά πετάχθηκαν σε σελίδες του φατσοβιβλίου και πρότειναν την ανάθεση της διεκδίκησης σε δικηγόρους.
Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοι τους, ήταν στο πεζοδρόμιο!!!
Τέτοια πρεμούρα, είχαν!
Και εξακολουθούν να προτείνουν τους δικηγόρους σαν λύση!!
Λες και δόθηκε ποτέ λύση σε διεκδικήσεις εργαζομένων (ειδικά της συντεχνίας μας) από κάποιο δικηγορικό γραφείο.
Τι να πεις...

Για τους "μάγκες", που είναι πάνω από 45 ετών με λύκειο, τι να πω, αγαπητέ;
Καινούργια "άρια φυλή" στο πυροσβεστέικο, των Π.Π.Υ με ηλικία πάνω από 45 με λύκειο!
Και δεν μας λένε, οι μάγκες που και καλά, θεωρούν τον εαυτό τους εξαίρεση (επειδή τάχα μου έχουν απολυτήριο λυκείου), η αφεντιά μου είναι 55 ετών (σκόρδα μου και να ζήσω) και έχω απολυτήριο λυκείου.
Θα με βάλουν στο παιχνίδι ή είμαι μεγάλος για να παίξω μαζί τους;

Ας μας πούνε οι "άριοι" Π.Π.Υ, γιατί να μονιμοποιηθούν αυτοί και να μην μονιμοποιηθεί ο Π.Π.Υ που είναι ηλικίας 35 ετών με γυμνάσιο;
Θα προτάξουν την "επιστημοσύνη" τους (επιστήμονες του λυκείου, δηλαδή);
Ε, ο άλλος θα προτάξει τη λεβεντιά του1

Και για να μην τρελαθούμε, μονιμοποιήθηκαν αυτοί που εκ του νόμου έπρεπε να μονιμοποιηθούν και πάνε να κολλήσουν από διπλά οι πάνω από 45 χρόνων;
Βρε, πάτε να τους τρελάνετε όλους;

Με τους άριους αυτούς αγαπητέ, είχα ασχοληθεί τον Ιούνη του 2016 εδώ

Τότε, προσπάθησαν διά της πλαγίας αλλά δεν τα κατάφεραν.
Τώρα θα πάνε (λένε) δικαστικώς.
Ζωή και λεφτά να 'χουν, να περιμένουν...

FIREMAN έγραψε:εμείς μπήκαμε με τον νόμο για τους Ειδικούς Φρουρούς
Μοιάζει να είναι ο ίδιος, αλλά οι λεπτομέρειες τελικά κάνουν τη διαφορά.
Και στις 10/2/2017, οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά!

FIREMAN έγραψε:Βλέπουμε το ίδιο έργο πάλι του 2004 , 2005 κλπ που γυρνούσαν οι συνδικαλιστές μελή της ΠΟΣΠΥΔ και μάζευαν λεφτά για το Δικηγορικό γραφείο του Νικολιτσόπουλου.
και σε αυτό το ζήτημα, είχα αναφερθεί, για μια παράμετρο εδώ. Όλη η ανάρτηση αξίζει να διαβαστεί, αλλά ειδικά το Υ.Γ 1.

FIREMAN έγραψε:Συνάδελφοι από το 2003 μέχρι σήμερα όπου μπερδευτήκαν επίσημα εργατοπατέρες σε δικαστικές διεκδικήσεις πιάσαμε πάτο και οι λόγοι είναι ευκολονόητοι και έχουν ειπωθεί δεκάδες φορές από όλους μας!
Ειδικά η συντεχνία μας (αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), γνωρίζουν πως ότι κατακτήθηκε, κατακτήθηκε μέσα από αγώνες στο δρόμο και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Αν ίσχυε το αντίθετο, τα σωματεία δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης.
Θα μου πεις, και που υπάρχουν κάποια σωματεία, κάνουν τίποτα;
Δεν θα πω, όχι.
Αλλά αφού, δεν κάνουν, ας τα αλλάξουμε.
Όταν πονάει το κεφάλι, δεν το κόβουμε.

FIREMAN έγραψε:Ο λόγος για την αύξηση των ορίων ηλικίας  στους παραπάνω νόμους στους εξ εποχικών ΠΠΥ είναι καθαρά και μόνο  η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος
Αγαπητέ μου φίλε, θα σε στενοχωρήσω και δεν το θέλω!!
Κανένα ηλικιακό όριο στην πρόσληψη δεν μπαίνει για να εξετάσει το αν ο προσλαμβανόμενος θεμελιώνει ή όχι συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Με την παράγραφο 11, του άρθρου 10 του νόμου 3051/2002,  καταργήθηκε το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού "τακτικού προσωπικού" στο Δημόσιο.

Μπορείς να διοριστείς ακόμη και μια ημέρα πριν την ημέρα που (ηλικιακά) βγαίνεις στη σύνταξη!!

Η μοναδική εξαίρεση γίνεται για "Ειδικά όρια ηλικίας που απαιτούνται από τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων μπορεί να καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη"

Κι έρχομαι, επικαλούμενος τη "φύση και τις ιδιαιτερότητες των καθηκόντων" των Π.Π.Υ, να αναρωτηθώ: μπορεί κάποιος Π.Π.Υ που προσλήφθηκε στα 56 του χρόνια (αυτό ήταν το όριο πρόσληψης μας) και σήμερα είναι 63 ετών, να συνεχίζει να εργάζεται και να αποδίδει στο Πυροσβεστικό Σώμα;
Είναι ή δεν είναι έγκλημα για το εαυτό του, για τους συναδέλφους του και για τον κόσμο, να συνεχίζει να εργάζεται σε ένα επάγγελμα που έχει αυξημένες απαιτήσεις;

Το σταματάω εδώ.
Καθίστε και προβληματιστείτε.
Συζητείστε, πρώτα απ' όλα με τον εαυτό σας.
Βγάλτε τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλετε.

Αν ο καθένας πιστεύει πως είναι ο σούπερμαν, με γεια του, με χαρά του.
Η πτώση από το μπαλκόνι (δυστυχώς) θα τον διαψεύσει!!!
ikaria
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2226
Reputation : 103
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Ηλικία : 57

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης