Ιούνιος 2019
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Μακρυχέρηδες και Παλλακίδες ( μέρος δεύτερο)

Πήγαινε κάτω

Μακρυχέρηδες και Παλλακίδες ( μέρος δεύτερο) Empty Μακρυχέρηδες και Παλλακίδες ( μέρος δεύτερο)

Δημοσίευση  FIREMAN Την / Το Τετ 12 Απρ 2017, 08:02

Στο πρώτο μέρος είχα γράψει γιατί  η αιτιολογία που είχαν ως πρόσχημα να  πείσουν τους συναδέλφους τους κάποιοι που είναι Απόφοιτοι Λυκείου και δεν μονιμοποιούνται λόγο ορίου ηλικίας για να προσφύγουν δικαστικά, ΔΕΝ ευσταθεί!
Για το δίκιο του αιτήματός τους χρησιμοποιούσαν τον νόμο για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς οι οποίοι προσλήφθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ έως 45 ετών.
Είχα γράψει ότι το συγκεκριμένο χάπι end το πρωτολανσάρισε γνωστός πρόεδρος μεικτού σωματείου από τα Βόρεια πρώην «κλητήρας» της ΠΟΣΠΥΔ μετέπειτα «Αντιδήμαρχος» της ΠΟΠΥΣΥΠ και νυν «ελεύθερος επαγγελματίας» ο οποίος είναι γνωστός για τα ακροβατικά του, με την αιτιολογία ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αναδρομική ισχύ από το 2011 για αυτούς που ήταν πάνω από 40 ετών και είναι σήμερα 47 plus!
Μάλιστα είχα αναφέρει ότι έμαθα  από  καλοθελητές ότι μετά από συνάντηση που είχε «η ομάδα  οργάνωσης του αγώνα» με την δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση, τους διαβεβαίωσε  ότι δεν έχει σημασία το πόσο ετών θα είναι ο  ενδιαφερόμενος άλλα όλοι μπορούν να προσφύγουν δικαστικά οι ΠΠΥ- ΔΕ που δεν μονιμοποιούνται ανεξαρτήτου ηλικίας, φτάνει να πληρώσουν ένα 300αρι και αφού πρώτα μαζευτούν καμία 200αρια πελάτες ΠΠΥ  στο δικηγορικό γραφείο.
Είχα πει δε, ότι θα ανακοινωθεί και σε συνέδριο σωματείου ώστε επίσημα να μπει μπροστά και να σηκώσει το Λάβαρο του αγώνα!
Τελικά σε όλα βγήκα αληθινός και μάλιστα στο τελευταίο έγινε κάτι ακόμα πιο προχωρημένο έβγαλαν μεσολαβητική ανακοίνωση!

«Μετά αίτημα μελών μας και κατόπιν επικοινωνίας του Σωματείου με το Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας-Μαγδαληνής Β. Τσίπρα και Συνεργατών, σας γνωρίζουμε ότι το ποσό των 300 ευρώ μπορεί να καταβληθεί  σε έξι (6) δόσεις σε βάθος έξι μηνών και μέχρι την κατάθεση ομαδικής αιτήσεως ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.»

Και ξαφνικά έρχεται η φάπα από την ΕΠΠΥΕ με την ανακοίνωσή της στην  οποία αρνείται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της παρόμοια ανακοίνωση – επιστολή προς τους ΠΠΥ – ΔΕ σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση ένταξης τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό που συνοδεύεται από ενημερωτικό έγγραφο του δικηγορικού γραφείου που ανέλαβε την υπόθεση.
Αιτιολογία για μένα πλήρης και αναμφισβήτητη διότι όπως λέει και η παροιμία ότι πάρει προίκα ο γαμπρός από την νύφη πριν τον Γάμο, μετά παίρνει μόνο τρύπα!

Η ΕΠΠΥΕ έγραψε:

«Επειδή, όμως, η Ένωσή μας εκτιμά ότι οι πιθανότητες θετικής έκβασης της δικαστικής αυτής διεκδίκησης, χωρίς όμως να είμαστε νομικοί, δεν είναι μεγάλες και αυτό διότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ψήφιση κι εφαρμογή του Ν. 3938/2011, διότι έχουν υποβληθεί από τους ΠΠΥ που δεν είχαν το ηλικιακό όριο αιτήσεις περί ανανέωσης της θητείας και διότι έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία περί ανανέωσης της θητείας τους, δεν αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας και δεν θα αναρτήσουμε τα συγκεκριμένα έγγραφα.»


Ποια είναι τώρα η αλήθεια διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!


«Πεμ 17 Nov 2011, 16:17
Οριστικό "φρένο" από Άρειο Πάγο στη μονιμοποίηση συμβασιούχων προσληφθέντων μετά το 2001 εκτός ΑΣΕΠ!!

O Άρειος Πάγος τερματίζει οριστικά τις προσδοκίες για μονιμοποίηση πολλών χιλιάδων συμβασιούχων που προσλήφθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2001, οπότε και άρχισαν να ισχύουν οι απαγορευτικές διατάξεις του Συντάγματος.

Με σειρά αποφάσεών του, το εργατικό τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου δικαιώνει όσους συμβασιούχους είχαν προσληφθεί πριν από τον Απρίλιο του 2001 κρίνοντας ότι γι' αυτούς είναι συνταγματικά ανεκτή η μονιμοποίησή τους, ενώ αντίθετα αποκρούει τις αγωγές όσων προσλήφθηκαν μεταγενέστερα, αφού δέχεται ότι γι' αυτούς ισχύει η διάταξη του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επιτρέποντας προσλήψεις μόνο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Μεγάλη απογοήτευση αποτελεί η εν λόγω απόφαση για τις νεότερες γενιές των συμβασιούχων, καθώς μέσα στο καλοκαίρι ο Άρειος Πάγος είχε δώσει βάσιμες ελπίδες για τη δικαίωση ακόμα περισσότερων συμβασιούχων, αφού είχε δεχθεί τη μονιμοποίηση υπαλλήλου που είχε υπογράψει την πρώτη σύμβαση το 2000 και μετά από διακοπή της εργασιακής σχέσης είχε συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του με ανανεωμένες συμβάσεις για μερικά χρόνια.
Με χθεσινή απόφασή του, ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δικαίωσε μεν 34 μουσικούς του Δήμου Αθηναίων (παρά την αρχική δυσμενή γι' αυτούς εισήγηση), ενώ έβαλε "φρένο" στη μονιμοποίηση ενός από αυτούς, γιατί είχε προσληφθεί την 1-11-01, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που είχαν προσληφθεί το διάστημα 1997-2000.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr»


Να λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα και όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Μπορούν τώρα κάποιοι από τους 1500 ΠΠΥ να διεκδικήσουν μέσο της δικαστικής οδού να μονιμοποιηθούν στο ΠΣ!
Αν και περιμένουμε επίσημη απάντηση από δικηγορικό γραφείο εγώ θα τολμήσω βάση στατιστικών στοιχείων άλλα και πραγματικών γεγονότων να κάνω μια προβλέψει!
Το θέμα αυτό το έθεσα και πριν πέντε χρονιά με επιστολή μου και στο δικηγορικό γραφείο του κ. Νικολουτσόπουλου αλλά απέφυγαν να μου δώσουν ολοκληρωμένη απάντηση!

Ας πάρουμε πρώτα ως δεδομένο ότι για να γίνει μόνιμος ένας ΠΠΥ στο ΠΣ θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα απόφοιτος Λυκείου!
Τώρα το δεύτερο δεδομένο είναι ότι θα πρέπει να έχει σύμβαση πριν το 2001 για να προσπεράσει τις απαγορευτικές διατάξεις του Συντάγματος!
Τρίτο και τελευταίο δεδομένο είναι ότι πρέπει να πληρεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΠΣ πράγμα που οι ΠΠΥ που είναι συμβασιούχοι Ορισμένου χρόνου – Δημοσίου Δίκαιου εδώ και πέντε χρονιά αναμφισβήτητα το πράττουν.

Στατιστικά τώρα αυτοί βάση του πίνακα επιτυχόντων του 2011 που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και ήταν πάνω από 40 το 2011 είναι 131 περίπου ΠΠΥ- ΔΕ  οδηγοί και μάχιμοι γεννημένοι από το 1962  έως το 1970 και καμιά 12αρια μάχιμοι του 1960 και του 1961!
Οι οδηγοί του 1960 έως το 1956 βγαίνουν στην σύνταξη με αυτήν την πενταετία στα 62 με βαρέα και ανθυγιεινά εάν και αυτοί δεν είναι πάνω από 20!

Τώρα οι γνωστοί  συνδικαλιστές γλυφτοδαχτύλιδες το πιθανότερο είναι να πουν ότι και οι ΥΕ που έχουν συμβάσεις πριν το 2001 που είναι πάνω από 650 ΠΠΥ, μπορούν και αυτοί να διεκδικήσουν μονιμότητα όπως οι καθαρίστριες κλπ.
Το έχουν κάνει και στο παρελθόν σε συνεργασία με τους δικηγόρους όταν ήμασταν εποχικοί και μας έβαλαν μαζί συμβασιούχους πριν το 2001 και προσληφθέντες μετά το 2001 και χάσαμε τα δικαστήρια μέχρι και τον Άρειο Πάγο!
Το σωστό για μένα είναι να κάνουν πρώτα οι ΔΕ Διοικητικά Εφετεία και εάν δικαιωθούν να προχωρήσουν μετά σε δικαστική διεκδίκηση και οι ΥΕ ή αλλιώς χωριστά!
Και μην πει κανένας ότι αυτό είναι διαχωρισμός γιατί από το 1998 μέχρι σήμερα που είμαστε στο Π.Σ πέρασαν 20 χρονιά και από το 2003 πέρασαν 15 χρονιά όχι Λύκειο αλλά και Διδακτορικό παίρνεις εάν θέλεις μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα!

Είμαι περίεργος εάν ζητηθεί από την ΕΠΠΥΕ να βγάλει στην ιστοσελίδα τους σχετικά με το παραπάνω θέμα ανάρτηση τι θα κάνουν οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι  των ΠΠΥ πάσης Ελλάδος!

Δεν φτάνει μόνο να ξαπλώσεις κάτω από την συκιά και να περιμένεις να πέσει το σύκο μέσα στον στόμα, πρέπει και να το μασήσεις!
study Wink
FIREMAN
FIREMAN

Αριθμός μηνυμάτων : 42
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2017
Τόπος : Καβάλα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης