Απρίλιος 2018
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Ημερολόγιο Ημερολόγιο


Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τρι 24 Απρ 2018, 09:53

Οι διαχειριστές και οι συντονιστές προσπαθούν να διατηρούν το περιεχόμενο αυτής της Δ. Συζήτησης καθαρό από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε διαγράφοντάς το. Επειδή όμως είναι αδύνατο να ελέγχονται όλα τα μηνύματα που αναρτώνται, γι' αυτό αποδέχεστε πως ό,τι αναρτάται εκφράζει μόνο τον δημιουργό του μηνύματος και όχι την άποψη των διαχειριστών, των συντονιστών και του webmaster (εκτός από τα μηνύματα τα οποία αναρτήθηκαν από αυτούς) και δεν φέρουν καμία ευθύνη γι' αυτά.

Συμφωνείτε να μην αναρτάτε μηνύματα με υβριστικό, άσεμνο, πρόστυχο, χυδαίο, συκοφαντικό, απεχθές, απειλητικό, με πορνογραφικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπόκειται στην νομοθετική αρχή. Μη συμμόρφωση θα οδηγήσει σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους (με γνωστοποίηση της ενέργειάς του στο φορέα παροχής υπηρεσιών Internet μέσω του οποίου συνδεθήκατε). Η διεύθυνση IP του εκάστοτε μηνύματος καταγράφεται για να διασφαλιστεί το περιεχόμενο των αναρτήσεων όπως ήδη ορίστηκε. Συμφωνείτε ότι ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν, να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν οποιαδήποτε ανάρτηση ή Θ. Ενότητα το περιεχόμενο της οποίας δεν πληροί τους όρους χρήσης. Ως μέλος αποδέχεστε να αποθηκευτούν οι πληροφορίες, τις οποίες θα εισαγάγετε, σε βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες αυτές δεν πρόκειται να γνωστοποιηθούν σε τρίτο πρόσωπο ή φορέα χωρίς την άδειά σας, όμως ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής δεν φέρει την ευθύνη απώλειάς τους από κακόβουλους χρήστες σε περίπτωση εισβολής τους στον διακομιστή.

Αυτό το σύστημα της Δ. Συζήτησης βασίζεται σε cookies τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Τα cookies αυτά δεν περιέχουν καμία απολύτως πληροφορία από τα στοιχεία που θα εισαγάγετε παρακάτω, εξυπηρετούν μόνο στο να βελτιωθεί η περιήγησή σας στην Δ. συζήτηση. Η e-mail διεύθυνσή σας χρησιμοποιείται μόνο για την επιβεβαίωση των στοιχείων εγγραφής σας και του κωδικού σας, καθώς και για την αποστολή νέου κωδικού σε περίπτωση που λησμονήσετε το τρέχοντα ενεργό κωδικό σας.

Με την εγγραφή σας δεσμεύεστε με τους ανωτέρω όρους.
Γενικά
Καλώς ήρθατε στο ελεύθερο φόρουμ των Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Αυτό το φόρουμ είναι ένας χώρος στον οποίο μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των απόψεων και της προσωπικότητας του συνομιλητή / αναγνώστη. Σεβαστείτε τη γνώμη - προσωπικότητα του άλλου, όποια κι αν είναι αυτή. Η έκφραση γνώμης, ο αντίλογος και η κριτική να γίνονται σε επίπεδα κοσμιότητας και χωρίς να χρησιμοποιούνται υβριστικές – μειωτικές / απαξιωτικές εκφράσεις. Σαν μέλος οφείλετε να σεβαστείτε τους παρακάτω κανόνες:
Εγγραφή
Για την εγγραφή σας πρέπει να δηλώσετε ένα παρωνύμιο (συνθηματικό) που με αυτό θα αναγνωρίζεται η παρουσία σας. Πρέπει να δηλώσετε μια πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτή τη διεύθυνση θα σας σταλεί ειδοποίηση πως γίνατε μέλος. Επομένως, εάν δηλώσετε ανύπαρκτη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα λάβετε ποτέ ειδοποίηση πως γίνατε μέλος του φόρουμ. Καλό είναι – χωρίς να είναι υποχρεωτικό - στη φόρμα του προφίλ σας να βάζετε τουλάχιστον το μικρό σας όνομα, την περιοχή σας και την ημερομηνία γέννησης. Μοναδικός λόγος είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας χωρίς όμως να παραβιάζεται η ανωνυμία του καθένα μας.
Περιεχόμενο μηνυμάτων, υπογραφών και avatars (εικονιδίων):
Φροντίστε το περιεχόμενο της ανάρτησης σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες, περιεκτικό και σαφές, να είναι εφικτή η άμεση κατανόηση της από τους αναγνώστες. Οι απαντήσεις σας να είναι σχετικές με την ανάρτηση στην οποία απαντάτε. Μην προβείτε σε ενέργεια εξύβρισης ή προσβολής κάποιου μέλους ακόμη και αν αυτό έσφαλε εις βάρος σας ή παραβίασε κάποιον από τους κανόνες. Με εξαίρεση τους moderators (συντονιστές) ή administrators (διαχειριστές) απαγορεύονται αυστηρά οι έντονες παρατηρήσεις σε άλλα μέλη σχετικά με τη σαφήνεια ή τη θέση των μηνυμάτων. Τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και επίμαχα μηνύματα θα σβήνονται από τους moderators ή τους administrators μόλις γίνονται αντιληπτά. Σε περίπτωση που αναδημοσιεύετε άρθρο, είδηση ή έγγραφο οι κανόνες δεοντολογίας επιβάλουν να αναφέρετε την πηγή προέλευσης. Σεβαστείτε τον κόπο του άλλου και αναφέρετε τον ως πηγή. Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών προϊόντων και γενικότερα υπηρεσιών κάθε είδους είτε μέσω αναρτήσεων, είτε με την μέθοδο spamming μέσα από προσωπικά μηνύματα (private messages) είτε μέσω τον φορμών e-mail. Στην υπογραφή σας μπορείτε να συμπεριλάβετε κάποιο link (σύνδεσμο) προς την προσωπική σας σελίδα. Οι υπογραφές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 4 γραμμές. Για να μην παρουσιάζονται προβλήματα ταχύτητας, αν στην υπογραφή σας συμπεριλάβετε κάποια εικόνα, αυτή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά σε διαστάσεις τα 150x200 pixels και σε μέγεθος τα 20 KB. Επίσης στην υπογραφή σας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία εικόνες. Όσες εικόνες εντοπίζονται να ξεπερνούν σε μέγεθος τα 20 KB ή σε διαστάσεις τα 150x200 pixels θα διαγράφονται από τους administrators χωρίς καμία προειδοποίηση. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος εξακολουθεί επανειλημμένα να χρησιμοποιεί μεγάλες εικόνες στην υπογραφή του, θα του περιορίζεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί υπογραφή στα μηνύματά του στο φόρουμ.
Spam
Spam θεωρούνται οι ενέργειες έμμεσης διαφήμισης προϊόντων, ιστοσελίδων ή ομάδων μέσα από το φόρουμ. Η ανάρτηση link προς άλλο φόρουμ, ιστοσελίδα, ομάδα του facebook ή οπουδήποτε αλλού χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί αρθρογραφία θεωρείται έμμεση διαφήμιση και θα διαγράφεται αμέσως.
Κεφαλαία γράμματα – λατινικοί χαρακτήρες (greeklish)
Δεν επιτρέπεται η δημιουργία μηνυμάτων με κεφαλαία γράμματα. Τα κεφαλαία γράμματα στη γλώσσα του ίντερνετ σημαίνουν «φωνάζω» και δημιουργούν κακή εντύπωση σε αυτούς που τα διαβάζουν. Μην γράφετε με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish). Επιπλέον, η χρήση greeklish αποτρέπει τους αναγνώστες να διαβάσουν το κείμενο σας καθώς το κάνει δυσανάγνωστο, γεγονός που δεν θέλετε. Προσπαθήστε να γράφετε τηρώντας τους κανόνες ορθογραφίας. Ένα κείμενο, γραμμένο με ορθογραφία γίνεται άμεσα και εύκολα κατανοητό. Εξ' άλλου υπάρχει και το word που μπορεί να βοηθήσει τους «ανορθόγραφους».
Σαφήνεια και χρησιμότητα μηνυμάτων και θεμάτων
Μην γράφετε ανούσια μηνύματα. Μηνύματα μιας σειράς ή μονολεκτικά, για παράδειγμα: «ναι», «έτσι είναι», δεν προσφέρουν τίποτα στη συζήτηση αλλά και δεν δίνουν λύση ή βοήθεια στο πρόβλημα που συζητείται, θα διαγράφονται αμέσως μόλις εντοπίζονται, χωρίς καμία προειδοποίηση και εξήγηση. Ο τίτλος που ορίζεται στο θέμα συζήτησης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής και σχετικός με τη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Οι διαχειριστές θα μετονομάζουν τυχόν τίτλους που δεν είναι σαφείς ή που δεν έχουν σχέση με την πραγματική συζήτηση. Ποτέ μην απαντάτε "εν θερμώ" σε κάποια ανάρτηση. Διαβάστε αρκετές φορές και κατανοήστε το κείμενο στο οποίο πρόκειται να απαντήσετε. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγετε τις ανούσιες παρεξηγήσεις. Οι moderators και administrators έχουν δικαίωμα διαγραφής μηνυμάτων, υπογραφών ή avatars που παραβιάζουν τους παραπάνω όρους ή μέρος τους, ή μηνυμάτων με περιεχόμενο που έχει αποφασιστεί να μη δημοσιεύεται στο φόρουμ, χωρίς καμία προειδοποίηση αλλά πάντα θα δίνουν εξηγήσεις για την ενέργεια αυτή. Επίσης διατηρούν το δικαίωμα απαγόρευσης της πρόσβασης σε μέλη που επανειλημμένα παραβιάζουν τους όρους αυτούς ή μέρος τους. Το φόρουμ σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων των μελών του. Αυτά εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους συντάκτες τους. Η ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων όπως ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα ή διευθύνσεις είναι ευθύνη των μελών και δεν αφορά τους συντονιστές ή τον διαχειριστή. Απαγορεύεται ρητά η δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων – δεδομένων μέλους από τρίτο.
Απάντηση σε θέμα – ανάρτηση νέου θέματος
Αν θέλετε να γράψετε κάτι, απλά μπορείτε να πάτε στην κατάλληλη κατηγορία και πατώντας το κουμπί NEWTOPIC να δημιουργήσετε ένα θέμα. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και να απαντήσετε σε άλλα θέματα πατώντας το κουμπί POST REPLY
Επικοινωνία
Μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση korkofilas@yahoo.gr
Η εγγραφή σας ως μέλος σημαίνει ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδέχεστε τους παραπάνω όρους.