Συμβασιούχος Πυροσβέστης
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ Ή Ε.Π.Π.Υ.Ε, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ   Ή  Ε.Π.Π.Υ.Ε, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ; Empty Απ: Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ Ή Ε.Π.Π.Υ.Ε, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;

Δημοσίευση  PyroMania1 Δευ 08 Οκτ 2012, 16:10

<<Μπορούν επίσης δικαιωματικά να εκπροσωπήσουν τους 600 Π.Π.Υ εκ των πολιτών άλλα και τους 1200 με 1300 συναδέλφους εκ των εποχικών που είναι κάτω των 40 και έχουν τα κριτήρια για μόνιμοι.>>

Μονο αυτοι ειναι ΠΠΥ ? Αν και η Ενωση εχει αρχισει και παιρνει τηλ για να γινουν μελη της ΠΠΥ αλλα πηρε και συναδελφους με αλλαγμενο Ι. Τι σκοπο εχει? Μηπως να βοηθησει κ αυτους? Τους πανω απο 40-45 τι θα τουσ κανει? ΔΕΝ θα τουσ εκπροσωπησει ?
Αρε ενα μπαχαλο ?
το καταστατικο τουσ το ειδαμε. για να δουμε ομως και τα πρακτικα τους απ τη συνεδριαση για την δημιουργια της Ενωσης. Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

PyroMania1

Αριθμός μηνυμάτων : 54
Ημερομηνία εγγραφής : 15/07/2012
Τόπος : Καλαμάτα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ   Ή  Ε.Π.Π.Υ.Ε, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ; Empty Απ: Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ Ή Ε.Π.Π.Υ.Ε, ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;

Δημοσίευση  ikaria Τετ 10 Οκτ 2012, 21:48

Ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να ιδρύει Ένωση (Σωματείο) προσώπων και να εκπροσωπεί τα εγγεγραμμένα μέλη της Ένωσης αυτής.
'Έτσι (προφανώς) ιδρύθηκε και η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδας.
Όσοι λοιπόν συνάδελφοι Π.Π.Υ πιστεύουν πως αυτή η Ένωση (Σωματείο) θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα τους καλλίτερα και αποτελεσματικότερα από την Ένωση (Σωματείο) που ήταν εγγεγραμμένοι, έχουν κάθε δικαίωμα να εγγραφούν.
Αυτό προτάσσει η λογική της προάσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων του καθενός εργαζομένου.
Από κει και πέρα, τους "λίθους του αναθέματος" μόνο ως εκ του πονηρού μπορώ να τους εκλάβω.
Η "συνδικαλιστική κουτάλα" είναι μεγάλη, τα ονόρε και τα οφίτσια ακόμη μεγαλύτερα.
Ένα μικρό σχόλιο, σχετικά με τη νεοϊδρυθείσα Ένωση θα κάνω:
Στο Δ.Σ της Ένωσης, πρόεδρος είναι ο συνάδελφος Καστανίδης και γραμματέας ο συνάδελφος Πυργιώτης.
Όμως, ο μεν Καστανίδης είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Θεσσαλονίκης, ο δε Πυργιώτης είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Θεσσαλίας.
Δεν θα έπρεπε οι συνάδελφοι συνδικαλιστές - εκπρόσωποι (και) των συμβασιούχων να έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις που κατέχουν στα Σωματεία τους και μετά να συν-ιδρύσουν και να εκλεγούν στο Δ.Σ της νέας Ένωσης που – σημειωτέον - δεν θα εκπροσωπεί συμβασιούχους αλλά αποκλειστικά και μόνο Π.Π.Υ;
Δεν νομίζετε συνάδελφοι, πως εδώ υπάρχει το "συνδικαλιστικό ασυμβίβαστο";

Υ.Γ 1
Το κύριο ερώτημα, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί, είναι ένα:
Τα συμφέροντα των εργαζόμενων συμβαιούχων πυροσβεστών, πενταετών και εποχικών, εκπροσωπούνται και υπερασπίζονται από τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας;

Υ.Γ 2
Σχετικά με την τροποποίηση ή όχι του καταστατικού της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ, που γίνεται συνεχώς επίκληση σε απόφαση του 8ου συνέδριου (Γενάρης 2008), να επισημάνω πως υπήρχε απόφαση - μεταξύ άλλων - για αλλαγή του τίτλου από Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ σε Π.Ο.ΠΥ.Δ.
Γιατί δεν υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση επί 4 ολόκληρα χρόνια;
Όχι ότι παίζει κάποιο ιδιαίτερο λόγο, αλλά μιας και αναφερόμαστε σε αποφάσεις συνεδρίων...

Υ.Γ 3
Με τα όσα έγραψα παραπάνω, δεν τάσσομαι ούτε υπέρ αλλά ούτε και κατά της ίδρυσης της συγκεκριμμένης Ένωσης Π.Π.Υ.

Υ.Γ 4
Αναρωτιέμαι, τι καινούργιο έχουν να προσφέρουν οι συνδικαλιστές που ενώ κατείχαν μέχρι πρότινος θέσεις και εκπροσωπούσαν εργαζομένους δεν παρουσίαζαν έργο, τώρα θα παρουσιάσουν;
Το καινούργιο "μαγαζί" θα τους δώσει την "επιφοίτηση";
Εντελώς τυπικά λοιπόν θα ευχηθώ "καλορίζικο και καλές δουλειές"...

Υ.Γ 5
Δυστυχώς, διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Ένωσης, διαπιστώνω πως θα βγούν τα μάτια μας από τα ορθογραφικά - και όχι μόνο - λάθη!!!
Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν αυτά που γράφουν...
ikaria
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2253
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Δημοσίευση  νταηλικης Τετ 10 Οκτ 2012, 23:29

Μιας κ σημερα οι διοικουντες της νεας ενωσης ηρθαν στην πολη μας για ενημερωση κ αγρα μελων (πελατων) θα προσπαθησω κ γω να πω 2-3 πραματα που εμαθα κ καταλαβα σημερα.
Ολοι καλα τα λενε αλλα αποτελεσμα ουδεν μεχρι σημερα
Μπορει να μου πει καποιος τι εχει κανει η ΠΟΣΠΥΔ απο το Φεβρουαριο κ μεχρι σημερα;
οπως επισης τι εχουν κανει τα πρωτοβαθμια (πρωην) σωματεια μας;
Ειμαι ΠΠΥ δεν εχω ουτε γιωτα αλλαγμενο ουτε κοντος ειμαι ουτε χοντρος ουτε ιδιαιτερα ασχημος
το μονο που γνωριζω εγω να εχουν κανει ειναι επικοινωνιες με υπουργειο,αρχηγειο κ ολα τα συναφη αλλα
στο παρασκηνιο κ σου ειπα κ μου ειπες;
Εχει κανεις καμμια επισημη ενημερωση απο καποιο μελος του ΔΣ για το που παει το καραβι;
Ο συναδελφος Καστανιδης κ το ΔΣ της νεας αυτης ενωσης μας ειπαν για τα πολλα λαθη κ χειρισμους κατω απο το τραπεζι που εκανε οχι η ΠΟΣΠΥΔ αλλα ο προεδρος της ως Καισαρας με 2-3 παρατρεχαμενους του κ οτι αυτος παλεψε μονος κ περασε ολα σχεδον τα ευνοικα αρθρα για εμας κ οτι ο Παπαντωνης μας κατεστρεψε για προσωπικο του οφελος κ για να κρατησει το μαγαζακι μονος του
Εμενα μου μυριζει πολυ εργατοπατεριλικι ολη αυτη η δουλεια κ κατανοησα οτι ειμαι μεγαλο ζωον που δεν μπορεσα τοσα χρονια να δω τα αυτονοητα
Κατα τη γνωμη μου ολοι αυτοι εχουν βαλει σκοπο της ζωης τους να μας σωσουν...
με το ζορι ομως γιατι αυτοι ξερουν το καλο μας καλυτερα κ απο εμας τους ιδιους
Για μενα αυτοι εχουν αλλες βλεψεις κ με το προσχημα του συνδικαλισμου χτιζουν καριερες οπως κ τοσοι αλλοι
Βαρεθηκα να ακουω οτι αυτος χρησιμοποιουσε τις γνωριμιες του(κομματικα στελεχη) για να μας σωσει απο τον κακο αλλον.
Μηπως ξερει κανεις ποιο κομμα αγαπαει ο Καστανιδης για να βεβαιωθω για οτι καταλαβα;
Ελεος ρε παιδια παιζουν με τον πονο την φτωχεια μας κ τις οικογενειες μας
Δεν θελω να πω αλλα
Κατι παντως πρεπει να κανουμε
η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να το κανουμε με νεα προσωπα κ οχι με ολους αυτους που μας εχουν φερει σε αυτην την κατασταση
ολους ρε παιδια κ τους εποχικους κ τους ΠΠΥ.
Οσο για το παραμυθι οτι ολοι ειμαστε ενα στο Σωμα μην το τρωτε αλλο
ολοι ξερουμε τι νοιωθουν οι βολεμενοι για οσους βλεπουν σαν απειλη κ οχι σαν συναδελφους

νταηλικης

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 04/08/2012
Τόπος : Βεροια

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης