Συμβασιούχος Πυροσβέστης
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Πρόταση τροποποίησης του νόμου 3938/2011 από την ΕΠΠΥΕ για τους επιλαχόντες.

Πήγαινε κάτω

Πρόταση τροποποίησης του νόμου 3938/2011 από την ΕΠΠΥΕ για τους επιλαχόντες. Empty Απ: Πρόταση τροποποίησης του νόμου 3938/2011 από την ΕΠΠΥΕ για τους επιλαχόντες.

Δημοσίευση  ikaria Τρι 12 Μαρ 2013, 15:20

Κατ' αρχή συνάδελφε, μην με ανακατεύεις με Ε.Π.Π.Υ.Ε και ΠO.Π.Υ.Σ.Υ.Π και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θα προκύψει στο μέλλον.
Η απάντηση μου ήταν επί του ερωτήματος σου και μόνο.
Υπενθυμίζω, για να γίνει σαφές πως το ερώτημα σου ήταν αν "Ισχύει ο πίνακας επιλαχόντων, ναι ή όχι;" και επί αυτού του ερωτήματος, που φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι μονολεκτικά ένα απλό ναι ή όχι, κατέθεσα την πρόταση, τη μόνη λογική που προκύπτει από τα όσα έγραψα περί της ισχύος του πίνακα.
Η δε πρόταση μου είχε 3 σκέλη.
Την επαναλαμβάνω, τονίζοντας με έντονη γραφή το κάθε σκέλος:
"Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προσπάθεια να παρακαμφθεί ο νόμος που απαγορεύει τις προσλήψεις μέχρι το 2015 και αν δεν γίνει αυτό να τροποποιηθούν 1) η διάταξη του 3938/2011 που ορίζει την ισχύ του πίνακα επιτυχόντων από 3 σε 4 χρόνια.
Δηλαδή, οι συνάδελφοι επιλαχόντες να περιμένουν πια (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι) το 2015, τότε που (υποτίθεται) θα έχει αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων και 2) να τροποποιηθεί η διάταξη του 3938 που ορίζει την απορρόφηση ως Π.Π.Υ από το 50% των αποχωρήσεων του προηγουμένου έτους, σε άμεση απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων
."

Να το επαναλάβω πιο λιανά:
* Να παρακαμφθεί ο νόμος που απαγορεύει τις προσλήψεις μέχρι το 2015
Αν δεν γίνει αυτό (δηλαδή να παρακαμφθεί η απαγόρευση προσλήψεων) τότε να τροποποιηθούν οι διατάξεις:
* Περί ισχύος του πίνακα από 3 σε 4 χρόνια
(Αν δεν τροποποιηθεί η χρονική ισχύς του πίνακα, αυτόματα παύει να ισχύει)
* Περί απορρόφησης του 50% των αποχωρήσεων του προηγουμένου έτους και να γίνει άμεση απορρόφηση
(Αν δεν τροποποιηθεί παράλληλα με την ισχύ του πίνακα και η απορρόφηση, τότε θα περιμένουν οι επιλαχόντες μέχρι τα βαθειά γεράματα για να προσληφτούν)
Και μάλιστα εγώ πρότεινα, εκτός από την χρονική ισχύ που οι υπόλοιποι την όριζαν σε 5 έτη ενώ εγώ σε 4, την άμεση απορρόφηση των επιλαχόντων.

Και σε αυτό το σημείο να σας παραθέσω την "πρόταση" της Ομοσπονδίας για το ζήτημα των επιλαχόντων και θα το σχολιάσω:

"Ειδικότερα οι προτάσεις μας έχουν ως εξής:
....

Άρθρο 15 παρ. 6: Σύμφωνα με όσα μας έχουν γνωστοποιηθεί, οι Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα λειτουργήσουν ούτε το έτος 2013 ούτε το έτος 2014. Εντούτοις ο Ν. 3938/2011 (άρθρο 15 παρ. 6) ρητώς ορίζει ότι οι πίνακες επιτυχόντων ισχύουν για τρία έτη. Δημιουργείται συνεπώς το εύλογο ερώτημα πως θα απορροφηθούν επιπλέον πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης όταν δεν λειτουργούν οι Σχολές;

Επίσης, στην ίδια παράγραφο του ως άνω Νόμου ορίζεται ότι «ο αριθμός των ως άνω προσλαμβανομένων κατ' έτος δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων των μόνιμων πυροσβεστών που κενώθηκαν το προηγούμενο από την πρόσληψη τους έτος». Από τη στιγμή όμως που το Π.Σ. δεν έχει προβεί σε καταγραφή των οργανικών του θέσεων και κενών, καθίσταται προφανώς δυσδιάκριτος ο καθορισμός του ποσοστού 50% που αναφέρει ο Νόμος. Δηλαδή αν δεν έχει καθόλου κενά δεν θα προσλάβει ποτέ π.π.υ;
"

Το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Ομοσπονδίας θα το βρείτε εδώ

Να το σχολιάσω;
Καλώ, κάθε καλοπροαίρετο συνομιλητή, να μου υποδείξει σε ποιο σημείο υπάρχει η παραμικρή πρόταση της Ομοσπονδίας για τους επιλαχόντες.
Το παραπάνω απόσπασμα, σαφώς και δεν είναι πρόταση, παρά μόνο "ρητορικά ερωτήματα".
Ερωτούν σε έγγραφο χωρίς φυσικά να μπορούν να πάρουν απάντηση, αφού δεν γίνεται διάλογος.
Και αυτό είναι τελείως άστοχο καθώς όπως διαπιστώνετε, αυτό το κείμενο τιτλοφορείται ως "Οι προτάσεις της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ" και έχει αποσταλεί στον αρχηγό Π.Σ και στην επιτροπή επεξεργασίας του ν. 3938/2011, με παράλληλη κοινοποίηση στον υπουργό Προ.Πο και στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει και το ίδιο το έγγραφο!!!

Αυτά περί της πρότασης.

Στα υπόλοιπα που αναφέρεις για τη Σωματική Ικανότητα, κανείς δεν διαφωνεί πως το συγκεκριμένο παράδειγμα του συναδέλφου, είναι από τα πλέον εξοργιστικά (για την ουσία της κρίσης της Σωματικής Ικανότητας των εργαζομένων), να σου επισημάνω το εξής:
Αυτή τη στιγμή (καλώς η κακώς) υπάρχει μια διένεξη σχετικά με το ζήτημα της Σωματικής Ικανότητας, με ορισμένα δεδομένα:
Υπάρχει η γνωμοδότηση της ΝΣτΚ, υπάρχει η άρνηση του υπουργού να την αποδεχτεί, υπάρχει η δικαστική διεκδίκηση από μέρους των επιλαχόντων.
Αυτά είναι τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφεις, καταγγέλλεις την Ε.Π.Π.Υ.Ε γιατί:
"Στις συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΠΠΥΕ που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων που είναι ΠΠΥ δεν είδα πουθενά να ζητείτε τροποποίηση και των διατάξεων εκείνων που αναφέρουν ότι πρέπει να έχεις εκπληρώσει την θητεία σου ως Ι1 πριν αμνημονεύτων χρόνων."

Συνάδελφε, η Ε.Π.Π.Υ.Ε διατείνεται ότι εκφράζει μόνο Π.Π.Υ εν ενεργεία.
Από που κι ως που θα ζήταγε κάτι που δεν απασχολεί τα μέλη της, δηλαδή κάτι για τους επιλαχόντες;
Ακόμη και αν υποστηρίξει κάποιος πως, στα μέλη της Ένωσης, θα υπάρχουν οπωσδήποτε και συνάδελφοι με αλλαγμένο Ιώτα (επομένως γιατί δεν κάνει κάτι και γι' αυτούς), θα έδινα μια ερμηνεία: το θέμα είναι καυτή πατάτα και κανένας δεν θέλει να την πιάσει.

Αλλά γιατί δεν αναρωτιέσαι συνάδελφε, η Ομοσπονδία, η οποία διατείνεται πως εκφράζει το όλον, δηλαδή Π.Π.Υ και επιλαχόντες, γιατί δεν καταθέτει πρόταση τροποποίησης της διάταξης;

Εγώ θα δώσω την εξήγηση μου (και για την Ομοσπονδία και για την Ένωση):

Γιατί συνάδελφε και λοιποί συνάδελφοι, αν ζητήσει ο οποιοσδήποτε την τροποποίηση της διάταξης για τη Σωματική Ικανότητα, αυτόματα θα παραδέχεται πως αυτό που ισχύει είναι μόνο τα Ι1 της θητείας.
Και αυτό θα ήταν ολέθριο λάθος να το κάνει η Ομοσπονδία.
Μια πρόταση τροποποίησης θα ήταν "βούτυρο στο ψωμί" της "αντίπαλης πλευράς".
Από τη στιγμή που ζητάς τροποποίηση μιας διάταξης, αποδέχεσαι την ισχύ της πριν την τροποποίηση.
Γι' αυτό εξάλλου και ζητάς την τροποποίηση...
ikaria
ikaria
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2253
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης