Κορυφαίοι συγγραφείς
ikaria | ||||
ilias1970 | ||||
roubagios | ||||
Bob ο Μάστορας | ||||
dim74 | ||||
Dim36 | ||||
νταηλικης | ||||
aetos15 | ||||
marioskri | ||||
PyroMania1 |
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Με τη διαταγή του Α.Π.Σ που εκδόθηκε στην κυριολεξία στο παρά πέντε, εγκρίθηκαν η υπερωριακή απασχόληση καθώς και η απασχόληση Κυριακές – εξαιρέσιμες και νυχτερινές ώρες.
Όμως από τη στιγμή που δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας, η νυχτερινή εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι παράνομη.
Στη Σ.Σ.Ε 2009, στο άρθρο 14 παράγραφος δ, αναφέρεται:
«Το ωράριο της Γ φυλακής θα εφαρμόζεται, υπό την προϋπόθεση της πρότερης έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που εγκρίνει το αντίστοιχο κονδύλιο της νυκτερινής εργασίας».
Όμως όλοι γνωρίζουμε πως η Γ φυλακή (νυχτερινή εργασία) σε περιπολικό απαιτεί την καταβολή:
α) Για μόνο Γ φυλακή το 1/3 της εκτός έδρας αποζημίωση (9,78 ευρώ) όπως ορίζει το άρθρο 16 παρ. η της Σ.Σ.Ε 2009.
β) Για Β+Γ φυλακή το 1+1/3 της εκτός έδρας αποζημίωση (29,35+9,78=39,13 ευρώ) όπως ορίζει το άρθρο 16 παρ. θ της Σ.Σ.Ε 2009.
Επομένως από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εκτός έδρας αποζημίωση, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Γ φυλακές.
Επίσης, στο άρθρο 16 παράγραφος γ, της Σ.Σ.Ε 2009 αναφέρεται:
«Εκτός έδρας χορηγείται, άνω των 40 χλμ. για ημερήσιο και ανεξαρτήτως χλμ. για διανυκτέρευση»
Όμως, όπως προανέφερα τα εκτός έδρας δεν έχουν εγκριθεί.
Επομένως και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν οι συνάδελφοι (κατά βάση των Ε.Μ.Α.Κ) να μετακινηθούν πάνω από60 χλμ 40 χλμ στην ημερήσια βάρδια (τα 40 χλμ. που αναφέρεται ήταν το 2009).
Ερωτώ:
Η Ομοσπονδία έχει στείλει έγγραφα στα Σωματεία που να ενημερώνει / προειδοποιεί για τα παραπάνω;
Τα Σωματεία έχουν ενημερώσει τους συναδέλφους για το θέμα αυτό;
Υπάρχει παρακολούθηση του ζητήματος για άμεση αντίδραση σε περίπτωση ύπαρξης νυχτερινών ή μετακινήσεων εκτός έδρας;
Υ.Γ 1
Μα τι ρωτάω ο αφελής;
Η Ομοσπονδία το μόνο που έκανε είναι να γράψει στην ιστοσελίδα της "Εφίσταται η προσοχή στους συναδέλφους για την πιστή τήρησή της"
Και τίποτα παραπάνω.
Προφανώς είναι στα πλαίσια του "σκάστε και μη μιλάτε γιατί θα γίνουμε μόνιμοι".
Υ.Γ 2
Για σκέψου: εφίσταται...
Εφιστάται είναι "πρόεδρε".
Προστακτική είναι...
Υ.Γ 3
Για τα έγγραφα της Ανανεωτικής Συνεργασίας, τόσο σε επίπεδο συντακτικού αλλά το κυριώτερο σε επίπεδο ορθογραφίας, τι να πεί κανείς.
Εκεί το πρόβλημα είναι τραγικό.
Μέχρι και στον τονισμό των λέξεων...
Υ.Γ 4
Τους συναδέλφους της Ανανεωτικής Συνεργασίας δεν τους απασχολεί η μη έγκριση εκτός έδρας και η ενδεχόμενη παράνομη απασχόληση εργαζομένων;
Όμως από τη στιγμή που δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας, η νυχτερινή εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι παράνομη.
Στη Σ.Σ.Ε 2009, στο άρθρο 14 παράγραφος δ, αναφέρεται:
«Το ωράριο της Γ φυλακής θα εφαρμόζεται, υπό την προϋπόθεση της πρότερης έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που εγκρίνει το αντίστοιχο κονδύλιο της νυκτερινής εργασίας».
Όμως όλοι γνωρίζουμε πως η Γ φυλακή (νυχτερινή εργασία) σε περιπολικό απαιτεί την καταβολή:
α) Για μόνο Γ φυλακή το 1/3 της εκτός έδρας αποζημίωση (9,78 ευρώ) όπως ορίζει το άρθρο 16 παρ. η της Σ.Σ.Ε 2009.
β) Για Β+Γ φυλακή το 1+1/3 της εκτός έδρας αποζημίωση (29,35+9,78=39,13 ευρώ) όπως ορίζει το άρθρο 16 παρ. θ της Σ.Σ.Ε 2009.
Επομένως από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εκτός έδρας αποζημίωση, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Γ φυλακές.
Επίσης, στο άρθρο 16 παράγραφος γ, της Σ.Σ.Ε 2009 αναφέρεται:
«Εκτός έδρας χορηγείται, άνω των 40 χλμ. για ημερήσιο και ανεξαρτήτως χλμ. για διανυκτέρευση»
Όμως, όπως προανέφερα τα εκτός έδρας δεν έχουν εγκριθεί.
Επομένως και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν οι συνάδελφοι (κατά βάση των Ε.Μ.Α.Κ) να μετακινηθούν πάνω από
Ερωτώ:
Η Ομοσπονδία έχει στείλει έγγραφα στα Σωματεία που να ενημερώνει / προειδοποιεί για τα παραπάνω;
Τα Σωματεία έχουν ενημερώσει τους συναδέλφους για το θέμα αυτό;
Υπάρχει παρακολούθηση του ζητήματος για άμεση αντίδραση σε περίπτωση ύπαρξης νυχτερινών ή μετακινήσεων εκτός έδρας;
Υ.Γ 1
Μα τι ρωτάω ο αφελής;
Η Ομοσπονδία το μόνο που έκανε είναι να γράψει στην ιστοσελίδα της "Εφίσταται η προσοχή στους συναδέλφους για την πιστή τήρησή της"
Και τίποτα παραπάνω.
Προφανώς είναι στα πλαίσια του "σκάστε και μη μιλάτε γιατί θα γίνουμε μόνιμοι".
Υ.Γ 2
Για σκέψου: εφίσταται...
Εφιστάται είναι "πρόεδρε".
Προστακτική είναι...
Υ.Γ 3
Για τα έγγραφα της Ανανεωτικής Συνεργασίας, τόσο σε επίπεδο συντακτικού αλλά το κυριώτερο σε επίπεδο ορθογραφίας, τι να πεί κανείς.
Εκεί το πρόβλημα είναι τραγικό.
Μέχρι και στον τονισμό των λέξεων...
Υ.Γ 4
Τους συναδέλφους της Ανανεωτικής Συνεργασίας δεν τους απασχολεί η μη έγκριση εκτός έδρας και η ενδεχόμενη παράνομη απασχόληση εργαζομένων;
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ikaria στις Τετ 29 Ιουν 2011, 09:42, 1 φορά
ikaria- Admin
- Αριθμός μηνυμάτων : 2253
Ημερομηνία εγγραφής : 10/10/2009
Απ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Τους τραβάω από τη μύτη.
Απόδειξη;
Η επιβεβαίωση των όσων έγραφα ήρθε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ακριβώς 24 ώρες μετά τη δική μου ανάρτηση!!!
Πατήστε εδώ για να δείτε.
Υ.Γ
"Πρόεδρε" με το να αντιγράφεις τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2009 δεν προσφέρεις τίποτα απολύτως.
Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Ρητή εντολή δώσε στα Σωματεία και στους συναδέλφους: κανείς να μην εργαστεί Γ φυλακή, κανείς να μην απομακρυνθεί πάνω από 60 χιλιόμετρα.
Ταυτόχρονα καταγγελία/ξεμπρόστιασμα όσων Σωματείων/συναδέλφων παραβούν την οδηγία.
Τα σέβη μου.
Απόδειξη;
Η επιβεβαίωση των όσων έγραφα ήρθε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ακριβώς 24 ώρες μετά τη δική μου ανάρτηση!!!
Πατήστε εδώ για να δείτε.
Υ.Γ
"Πρόεδρε" με το να αντιγράφεις τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2009 δεν προσφέρεις τίποτα απολύτως.
Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Ρητή εντολή δώσε στα Σωματεία και στους συναδέλφους: κανείς να μην εργαστεί Γ φυλακή, κανείς να μην απομακρυνθεί πάνω από 60 χιλιόμετρα.
Ταυτόχρονα καταγγελία/ξεμπρόστιασμα όσων Σωματείων/συναδέλφων παραβούν την οδηγία.
Τα σέβη μου.
ikaria- Admin
Απ: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Συνάδελφοι, οφείλω να κάνω μια διόρθωση.Στην αρχική μου ανάρτηση έγραψα πως το όριο των χιλιομέτρων για χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωση ήταν 40 χιλιόμετρα και έγινε 60 χιλιόμετρα.
Ήταν λάθος μου και ζητώ συγνώμη.
Το όριο των χιλιομέτρων για χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωση ήταν και παραμένει 40 χιλιόμετρα.
Τα λάθος που έκανα οφείλεται σε λανθασμένη ερμηνεία άρθρου των νόμων 3833/2010 (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ) και 3899/2010 (ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).
Υ.Γ 1
Συντεχνιακό μπλογκ έγραψε:
"# Όχι 60χλμ όπως αναφέρουν κάποια μπλοκ που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την ΣΣΕ, και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι η παραπληροφόρηση"
Υποθέτω πως αυτό αφορά το πρόσωπο μου, την ανάρτηση μου "ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ" και τα σημείο που σας ανάφερα πως έκανα λάθος.
Επί του θέματος:
"Έχουν μαύρα μεσάνυχτα από τη ΣΣΕ";
Αν είχα μαύρα μεσάνυχτα για τη ΣΣΕ, τότε στην ανάρτηση που έκανα δεν θα ανέφερα καν τα άρθρα και τις παραγράφους της Σ.Σ.Ε 2009.
Αν είχα μαύρα μεσάνυχτα για τη ΣΣΕ, τότε η Ομοσπονδία δεν θα αναγκαζόταν να βγάλει ανακοίνωση βασιζόμενη σε όσα είχα γράψει ένα εικοσιτετράωρο πριν.
Αν είχα μαύρα μεσάνυχτα για τη ΣΣΕ τότε δεν θα έκανα εμπεριστατωμένα ανάλυση και σχολιασμό με τίτλο "ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ Σ.Σ.Ε 2009" στις 14 Αυγούστου 2009 που επισημαίνω τα τραγικά λάθη που υπάρχουν στη Σ.Σ.Ε.
Και πάντα με ονοματεπώνυμο.
Σημείωση
Λάβετε υπόψη σας πως η Σ.Σ.Ε κατατέθηκε από τον Ο.ΜΕ.Δ στις 4 Αυγούστου 2009 και το Σχολιασμό τον έκανα 14 Αυγούστου 2009, δηλαδή άμεσα.
* Η αρχική ανάρτηση του Αύγουστου 2009 έχει χαθεί καθώς ήταν δημοσιευμένη σε ιστολόγιο που διέκοψε τη λειτουργία του.
* Πατήστε εδώ για να δείτε την ανάρτηση σε αυτό το φόρουμ με ημερομηνία 20 Οκτώβρη 2009.
* Πατήστε εδώ για να δείτε την ανάρτηση του άρθρου στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2009.
Υ.Γ 2
"...και το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι η παραπληροφόρηση"
Για παράδειγμα;
Πέρα από το λάθος μου (που το δέχομαι και ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες μου) επί της ουσίας της ανάρτησης κάποιο σχόλιο;
Το ότι η Ομοσπονδία αναγκάστηκε και εξέδωσε την ανακοίνωση (και αυτή μισή) 24 ώρες μετά την ανάρτηση μου δεν σημαίνει τίποτα απολύτως;
Όπως γράφετε διάφοροι, αναπαράγοντας τη διαφήμιση, είναι "Τυχαίο; Δε νομίζω..."
Υ.Γ 3
Αυτός ο χώρος δεν είναι μπλογκ (ούτε μπλοκ) όπως γράφουν.
Είναι φόρουμ.
ikaria- Admin
Παρόμοια θέματα
» ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 χλμ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Π.Π.Υ!!!
» ΑΝΑΦΟΡΕΣ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
» ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
» ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
» Η Κ.Υ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ Π.Π.Υ 2012
» ΑΝΑΦΟΡΕΣ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
» ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
» ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
» Η Κ.Υ.Α ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ Π.Π.Υ 2012
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης